Bakan Dönmez Bilecik'te

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı Gölpazarı Kapalı Pazar Yeri ve Alışveriş Merkezi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Gölpazarı'na gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

08.07.2021
  • Paylaş

İlçeye her gelişinde değişime şahit olduklarını belirten Bakan Dönmez, bugün 8 bin metrekarelik bir alanda kapalı pazar yeri ve alışveriş merkezi için ilk harcı dökeceklerini ifade etti.

Dönmez, Gölpazarı'na 2 yıllık süreçte yaklaşık 90 milyon liralık yatırım yapıldığını anlatarak, "Bildiğiniz gibi TOKİ'nin projesi devam ediyor. Yaklaşık 177 konutluk bir proje. İnşallah onu da en kısa sürede hak sahiplerine teslim edeceğiz. Dün Cumhurbaşkanımız hükümetlerimiz döneminde TOKİ vasıtasıyla yapılan 1 milyonuncu konutun anahtarını hak sahiplerine verdi. Bunlar eser ve hizmet siyasetinin sonuçları. Siz bize itimat ettiniz, sayın Cumhurbaşkanımıza güvendiniz o itimat ve güven size yatırım olarak geri dönüyor." ifadelerini kullandı.

Gölpazarı'nda devam eden projelere değinen Dönmez, ilçenin geçmişini bugünle buluşturacak işlere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Dönmez, AK Parti'nin hizmet anlayışının ülkenin dört bir yanında marka şehirlerin doğmasını sağladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hatta yurt dışında seyahat edenler burada yapılan birtakım projelerin orada yansımalarının olduğunu görecekler. Ben bir çok projeye bu anlamda şahitlik ettim. Belediyecilik denilince AK Parti belediyeciliği, model alınan referans gösterilen bir konuma geldi. Bizler bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye aşık bir neslin temsilcileriyiz. Hizmet, medeniyet ve millet diyerek çalışmalarımızı kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz. Asla yorulmayacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'Aşk ile çalışan yorulmaz' diyerek asla yavaşlamayacağız. Yolunda yürüdüğümüz bu kutlu dava ile ne kadar iftihar etsek azdır. Bu ülkenin ne kadar vizyon projesi varsa hepsi bu kadroların, Cumhurbaşkanımızın kararlı ve güçlü duruşunun bir göstergesidir."

Bundan 30-40 sene öncesinde Gölpazarı'nın Bilecik'in en kalabalık ilçesi olduğunu ancak göç yaşandığını belirten Dönmez, "Amacımız artık göçü tersine çevirmek. İnsanımızı doğduğu yerde doyurmak gibi temel prensibimiz var. Tüm gayretimiz, çabamız o yönde olacak. İnanıyorum ki burada daha fazla gelir elde edeceksiniz. Çünkü bu tip ilçelerde hayat görece büyükşehirlere göre daha ucuz olacak." diye konuştu.

Dönmez, Gölpazarı bölgesindeki çiftçilerin elektrikli motorlarla sulama işlerinin yapılmasına ilişkin talepleri olduğunu dile getirerek, "Bu kapsamda DSİ'nin gidemediği yerlerde elektrik şebekesinin çekilmesi konusunda yeni bir proje çalışması başlatıyoruz. Bu arada elektrik maliyetlerinin düşürülmesi için yeni bir uygulama daha getirdik. Tarımsal sulama grubunda olan müşteriler, kurulu güçleri kadar güneş santrallerini tarlalarına kurabilecekler." dedi.