Enerjide Yoğun Diplomasi Trafiği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza ALABOYUN, 8. Uluslararası Enerji Fuarı ve Konferansı kapsamında Türkiye’ye gelen Somali Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanı Mohamed Mukhtar İbrahim’i, Irak Elektrik Bakanı Kasım El Fahdavi’yi, Sudan Petrol Bakanı Mohamed Zayed Awad’ı ve Libya Petrol Bakanı Masallah Al-Zawie’yi makamında ayrı ayrı kabul etti.

06.11.2015
  • Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, “1 Kasım’da gerçekleştirilen Genel Seçimlerden güçlü bir istikrar çıkmıştır. İstikrar, bütün ülkeler için çok önemlidir. Ülkemizde yakalanan bu istikrar da tüm bölge coğrafyasını olumlu yönde etkileyecektir” dedi.
Heyetler arasında yapılan görüşmelerde, enerji yatırımları, bu ülkelerde yatırım yapan Türk firmaların sorunları ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Irak, Somali, Sudan ve Libya Petrol ve Elektrik Bakanları, Türk işadamlarını ülkelerinde yatırım yapmaya çağırdı.
Enerji Bakan Alaboyun, ziyarette bulunan ülkelerle tarihi yakın bağları olduğuna dikkat çekerek, gelecekte mevcut ilişkilerin daha ileri taşınması noktasında istekli olduklarını ve yine bu çerçevede karşılıklı yatırım ve iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
1 Kasım’da gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçim neticesinde güçlü bir istikrar çıktığını, istikrarın bütün ülkeler için çok önemli olduğunu ve ülkemizde yakalanan istikrarın tüm bölge coğrafyasını olumlu yönde etkileyeceğini dile getiren Alaboyun kabulde konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;
‘’Bölge ülkelerinin sorunlarını kendi içinde çözebileceğine inanıyorum, tarihi bağları ve yakın ilişkileri olan ülkeleriz. Türkiye olarak her zaman dostlarımızın yanındayız.’’
Görüşmelerden duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza ALABOYUN, ziyarette bulunan konuk bakanlara hediye takdim etti.