G20 Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi başkanlığında, iki ülke heyetleri bir araya geldi.

15.11.2015
  • Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "127 kişinin ölümü, 200'ü aşkın kişinin yaralanmış olması teröre karşı bizlerin ortak bir mücadele platformu oluşturmamızı gerektiriyor. Terörden çok çekmiş, 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu işin hassasiyeti içerisindeyiz"
"Terörün kolektif olduğuna inanıyorum ve bu kolektif terör eylemlerine karşı da bizim bir koalisyon içerisinde uluslararası bir mücadeleyi yürütmemiz gerekiyor"
Çin Devlet Başkanı Şi: "Terörizm insanlığın ortak düşmanıdır. Uluslararası camianın birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler çerçevesinde birlikte hareket edelim ve terörle mücadele için ortak bir cephe oluşturalım"
Erdoğan, görüşmenin başlangıcında yaptığı konuşmaya, Çin Devlet Başkanı Şi ile temmuz ayında Pekin'de verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini, bugün de Çin heyetini Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek başladı.
Ziyaretin iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin derinleştirilmesindeki kararlılığın teyidi bakımından büyük önem taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pekin ziyareti sırasında Türkiye ve Çin için önem taşıyan bir çok konunun kapsamlı şekilde ele alındığını söyledi.
Basına kapalı görüşmeye Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.