Enerji Bakanı Albayrak Trabzon’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Trabzon’da çeşitli temaslarda bulundu.

14.02.2016
  • Paylaş

Trabzonspor Kulübü'nün bir otelde düzenlediği eski başkanlar ile yöneticilerin yer aldığı toplantıya katılan Bakan Albayrak, toplantıda yaptığı konuşmada, kente gelmeyi sürekli istemesine rağmen fırsat bulamadığını belirterek, "Biraz geç oldu ama manidar olan tarafı, ilk defa ayak bastık, programımız Trabzonspor oldu. Başkanımız Trabzonspor icraatlarıyla ilgili bahsederken ben de bu sezon takımın durumunu ve gelecek sezonu düşündüm. İnşallah daha iyi olacak. Burada bir sürü akil insan var. İnşallah bu toplantı çok daha hayırlı işlere vesile olur" diye konuştu.

"5 Trabzonsporlu bakanımız var"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun, Trabzonlu olmasının Trabzonspor için bir şans olduğunu vurgulayan Albayrak, şu değerlendirmede bulundu:
"Kabinede sayımızdan bahsetti başkanımız. Hakikaten 5 Trabzonsporlu bakanımız var. Sayı itibarıyla en yüksek dönemlerinden birini yaşıyor. İşin siyaset tarafı bir yana ama ben hep şöyle bakıyorum. Trabzon hep spor şehri oldu ama son 10-15 yılda sporun her alanıyla ilgili yapılan önemli yatırımlarla birlikte fiziki ve maddi şartlarıyla birlikte Trabzon'un bir spor şehri olması için her şey var. Yağ, şeker ve un var, bir şey eksik. O da Trabzon'a yakışır güzel bir stat. Allah'ın izniyle önümüzdeki sezon için yetişmesi için çalışılıyor."
Albayrak, Trabzon'a her platformda sahip çıkmaya çalıştıklarına işaret ederek, şunları belirtti:
"Biz şimdi Trabzon'da doğmadık ancak anamız da babamız da Trabzonlu. Anamız da babamız da bizi, burada doğup büyümüş gibi büyüttü İstanbullarda. Perdenin arkasında Trabzon ve Trabzonspor için ne kadar uğraştığımız biliniyor. Onun için buradaki herkesten bir ricam var. Trabzon ne zaman başarılı olduysa bir tek şey önemli oldu. O da tüm şehrin ve Trabzonsporluların bir ve beraberliği. Bu şehir tüm nüfusunu kuşatarak bir olduğu zaman sportif, kültür ve ekonomik başarı geldi. Bizim sizin kadar bilgi birikimimiz olmayabilir ama naçizane 38 yaşında olan kardeşiniz, hemşehriniz olarak şu toplantılar vesilesiyle Trabzonspor başta olmak üzere birliğe ve beraberliğe azami hassasiyeti gösterelim. Bu olduktan sonra diğer başarılar da gelecektir."

"Trabzonspor'u sahiplenmek büyük bir hedefin anlamı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu da Trabzonspor'da bugüne kadar yöneticilik ve sporculuk yapmış herkesin büyük görev üstlendiğini söyledi.
Trabzonspor'u sahiplenmenin büyük bir hedefin anlamı olduğuna işaret eden Soylu, şöyle devam etti:
“Hem bir bakan olarak hem de hayatımın en şerefli ve en onurlu vazifelerinden biri olan Trabzon milletvekili olarak Trabzon markasının, Trabzon şehri ve aslında tüm Trabzonluların çok ötesinde bir anlam taşıdığının bilinci içerisindeyim. Anadolu'nun her yerinde Anadolu'nun yükselişini ifade eden ilk bayrak Trabzonspor olmuştur. Bu bizim için büyük bir değerdir. Bugün bu bayrağı taşıyanlara yardımcı olmak ve bir şekilde gayretlerinde hep birlikte olabilmek bizim temel vazifemizdir. Trabzonspor sadece bir spor kulübü değil, onun üzerinde bir anlam taşıyan olgunun adıdır."
Kulüp Başkanı Muharrem Usta ise sportif başarının her zaman önemli olduğunu ama asıl meselenin bunun yanında yapısal başarıyı da yakalamak olduğunu vurgulayarak, "Hepimizin haftasını zehir eden ya da mutlu eden saha sonuçları ama bilmeliyiz ki yapısal sorunları olan bir kulübün başarılı olması mümkün değil. Bizim her ikisini birlikte, hep birlikte taşıyabilmek gibi hedefimiz var. Bu yolculuk, zorlu yolculuk ama bize yakışan hangi şartlarda olursak olalım, takdir gören bir kulübü yeniden inşa edebilmeliyiz. Bu sizlerle milyonlarca taraftarımızla olacak. Ara ara bir araya gelmeye çalışacağız."

Bakan Albayrak, Akyazı Stadyumu'nu gezdi

Bakan Albayrak, buradaki programının ardından Trabzon Valiliğinde Vali Abdil Celil Öz ile bir süre görüştü. Valilik çıkışında yanına gelen Trabzonsporlu yaşlı kadın taraftarla bir süre sohbet eden Albayrak, ördüğü çorapları kendisine veren kadına teşekkür etti.
Albayrak, daha sonra yapımı devam eden Akyazı Stadyumu'nda çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Tribün ve locaları gezen Albayrak'a, Vali Öz, AK Parti Trabzon Milletvekillleri Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu eşlik etti.

"Bugün Türkiye bir var olma mücadelesi veriyor, gelecek mücadelesi veriyor. Sadece bu ülkenin, bu bölgenin değil, milletin değil, bu ümmetin de bağımsızlık mücadelesini veriyor"

Of ilçesinde düzenlenen AK Parti Şubat ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılarak burada bir konuşma yapan Bakan Albayrak, baba ocağı Trabzon'a bakan olduktan sonra ilk kez geldiğini belirterek, kendisini coşkuyla karşılayanlara teşekkür etti.
AK Parti'nin 1 Kasım'da büyük bir başarı ortaya koyduğunu, bunda Karadeniz ve Trabzon'un da büyük katkısı bulunduğunu belirten Albayrak, bu başarının önemini dile getirdi.
Albayrak, Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinerek, şunları kaydetti:
"Özellikle son 6 ayda yaşananlar... Son dönem terör olaylarıyla ilgili ülkemizin yaşadığı süreçler özelinde, çok önemli bir süreçle karşı karşıyayız. Belki de son 100 yıldır olmadığı kadar, bu ülkenin birliği ve beraberliği bu kadar büyük önem arz etmemişti. Kesinlikle ve kesinlikle çok hassas ve kırılgan bir dönemden bahsediyoruz ve öyle bir dönem ki bölgemizdeki coğrafyada Suriye, Irak ve bölgede yaşananlar özelinde çok zor bir iklim ufukta, çok sıkıntılı günler belki de ufukta. Böyle bir sıkıntının, fırtınanın yaşandığı dönemde her şeyden daha çok ihtiyacımız olan yek vücut olmak."
Güçlü bir şekilde ayakta durmak gerektiğini vurgulayanAlbayrak, "Hamdolsun iktidarımız döneminde Türkiye'nin birliği ve beraberliği için çok önemli adımlar attık, önemli bir söylem, muhabbet, kardeş birliği geliştirdik ama bugün bundan sonra özellikle son 6 aydır yaşanan operasyonlarla Hükümetimiz çok kararlı bir duruş sergiledi. Başta Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Hükümetimiz, Başbakan'ımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde, çok ama çok önemli operasyonlarla hassas bir dönemden geçiyoruz" diye konuştu.
Albayrak, son dönemlerdeki operasyonların başarılı olduğunu dile getirerek, "Bu operasyonlar, Türkiye'de terör unsurlarının sonuna kadar temizlenmesiyle ilgili. Bu ülkede bir daha gözyaşı akmasın, analar ağlamasın, kardeş kardeşe silah çekmesin düsturuyla çok kararlı bir operasyon süreci yaşıyoruz" ifadesini kullandı.
Seçimlerden önce de sonra da terör konusunda kararlı bir tutum sergilendiğini dile getiren Albayrak, "Bu süreç sonuna kadar devam edecek taki bu terör unsurları sonuna kadar temizlenene kadar" diye konuştu.

"Attığımız adımlar birilerini rahatsız ediyor olabilir"

Türkiye'nin ekonomik büyümesini, siyasi ve demokratik gelişimini her geçen gün daha da ileriye taşıyarak çok önemli adımlar attığını belirten Albayrak, şöyle devam etti:
"Bu attığımız adımlar birilerini rahatsız ediyor olabilir. Özellikle kimlerin rahatsız olduğunun farkındasınız. Lafın tamamı herkese söylenmez. Biz bir de Ofluyuz. Lafın tamamını zaten anlıyoruz. Dolayısıyla bu süreçlerde inşallah ülkemizin birliği ve beraberliği açısından hayati günler geçirdiğimiz bu günlerde Türkiye'de Meclis'te 4 tane parti var ama maalesef milli ve manevi değerlere bağlılık anlamında özellikle son bir yıl içinde bu dört partinin nasıl pozisyon aldığını da yaşadık. Bu AK Parti olarak bizlere ayrı bir yük, sorumluluk ve vebal getiriyor."
Muhalefet partilerinin söylem ve eylemlerinde tutarsızlık olduğunu kaydeden Albayrak, "Çok çalışmamız lazım. Konu milletin, memleketin, özellikle de ümmetin bekasıysa, geleceğiyse, önümüzdeki 3-5 ya da 10 yıl içinde bir tarih yazılıyorsa bu tarih sürecinin içerisinde her bir birey olarak bize büyük bir sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

"Bugün Türkiye bir var olma mücadelesi veriyor"

Bakan Albayrak, Türkiye'nin bir var olma mücadelesi verdiğini belirterek, "Bugün Türkiye bir var olma mücadelesi veriyor, gelecek mücadelesi veriyor. Sadece bu ülkenin, bu bölgenin değil, milletin değil, bu ümmetin de bağımsızlık mücadelesini veriyor. Böyle bir mücadeleyi veriyorsa bu mücadelede teşkilatımızın en tepesinden en aşağısındaki arkadaşa kadar hepimizin, bir Ulubatlı Hasan edasıyla bu davayı, bu sorumluluğu, ufku ve vizyonu yüklendiğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Bu sebeple ümmet, millet olma bilincinden hareketle tüm Türkiye'yi, bölgeyi kuşatacak bir vebali omuzlarında taşıdıklarını ifade eden Albayrak, "Bu şuuru kaybetmeyin. Nasıl İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi bugün de çok ama çok daha fazla çalışıp bir mücadele ortaya koymamız lazım" dedi.
Bakan Albayrak ve toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.