Bakan Albayrak Akkuyu Nükleer Güç Santrali Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan ve yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali çalışmalarını yerinde inceledi.

24.04.2016
  • Paylaş

Projenin tüm aşamalarıyla ilgili önce hakim bir tepede bilgi alan Bakan Albayrak, ardından limanın yapıldığı alan ve reaktörün inşa edileceği sahayı gezdi, çalışmaların geldiği son nokta ve projenin işleyişiyle ilgili yetkililere çeşitli sorular yöneltti.
İncelemeleri esnasında Albayrak'a, Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuad Akhundov, NGS İnşaat Direktörü Dmitriy Tveritinov tarafından sunum yapıldı.
Albayrak'a, Müsteşar Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç, Dış İlişkiler Genel Müdürü Alparslan Bayraktar eşlik etti.
Sahadaki incelemelerin ardından şantiye binasına geçen Albayrak, burada yetkililerden brifing aldı.
Türkiye, Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'ne ilişkin ilk anlaşmayı 2010 yılında Rusya ile imzaladı. Toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak santralin, en geç 2023 yılında devreye girmesi öngörülüyor.