Soma Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

13 Mayıs 2014 yılında Soma’da yaşanan ve ülkemizi yasa boğan maden faciasının ikinci yılında tüm maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

13.05.2016
  • Paylaş

Yaşanan faciadan gerekli dersleri çıkarırken, suçu olanların cezalarını çekmesi için süreçlerin takipçisi olduk. Madencilerimizin hatıralarına sahip çıkarken bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için acil olarak bir dizi yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Bugün bir kez daha kömür madenciliği alanında yeni Soma’lar yaşanmaması için atılması gereken adımları atıyor, bu alanda daha güçlü yasal düzenlemeleri hazırlıyoruz.
Soma maden kazası, bizler için bir milat olmuştur. Madencilik alanında atılan her adımda, verilen her kararda Soma’nın etkisi vardır. Soma’nın acısını azalmadan kalbimizde hissederek, madencilik alanında çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Dünyada kömür madenciliği alanında uygulanan en modern ve çağdaş yöntemlerin ülkemize kazandırılması için çalışıyoruz. Bu kapsamda kömür sahalarındaki iş güvenliği ve sağlığını ayrı ele alacak, müstakil “Kömür Kanunu” çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getireceğiz. Kömür madenciliğinde faaliyet öncesi ve esnasında alınması gereken çok sayıda önemli tedbiri bu kanun ile ele alacağız. Kömür madenlerinde iş güvenliği için önemli gördüğümüz ve öncelikli olarak ele aldığımız “Metan drenajı” düzenlemesi önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine gelerek, yasalaşacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, böyle elim kazalar yaşanmaması için var gücü ile çalışmakta, güçlü denetim mekanizmaları ve kanunları devreye almaktadır. Yaşanan acının ikinci yılında, Soma faciasında yakınlarını kaybeden ailelerimize bir kez daha başsağlığı diliyor, maden şehitlerimizin de mekanlarının cennet olması için dua ediyoruz.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI