Basın Açıklaması

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.

29.06.2016
  • Paylaş

Terör, bir kez daha din, dil, ırk ayırt etmeden doğrudan sivillerin hayatına kast etmiş, top yekun olarak insanlığı hedef almıştır. Saldırının hedefi Türkiye'nin huzur ve istikrarının yanında, milletlerin birbirleri ile etkileşimi ve yakınlaşması olmuştur. Seçtiği adres de bunun en net göstergesidir.

Bu cani terör örgütleri benzer şekilde daha önce de insanlığı hedef aldı ve almaya da devam edecek. Bu hain saldırılara karşı ülkelere düşen dayanışma ve cesaret ile teröre karşı güçlü duruş sergilemek ve ortak mücadele etmektir. Bu duruş ve mücadele sergilendiğinde terör örgütleri insalığın huzur ve barışı için tehdit oluşturamayacak duruma gelecektir.

Milletimiz müsterih olsun. Türkiye olarak, adı, kaynağı, menşei ne olursa olsun, tüm terör örgütleri ile mücadele etmeye ve bunları alt etmeye muktediriz. Bu mücadelemizden de bir adım geri durmayacağız. Dünyanın da benzer kararlılıkla bu mücadelede yer almasını bekliyoruz.

Bir kez daha Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen alçak saldırıyı telin ediyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifalar diliyorum.

Berat ALBAYRAK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı