Bakan Albayrak: Elektrik Dağıtımında 2016-2020 Döneminde Yatırım Bütçesini 18 Milyar Liraya Çıkardık.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Meram ile Sakarya EDAŞ Çağrı Merkezleri açılış töreninde yaptığı konuşmasında, elektrik dağıtımında açılacak 9 çağrı merkezinden dördüncüsünün hizmete alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

20.10.2016
  • Paylaş

Kasım ayı bitmeden 9 çağrı merkezinin açılışının tamamlanacağını ve böylece Bakanlık bünyesindeki hedeflerinden küçük ama önemli bir adımı daha tamamlamış olacaklarını anlatan Albayrak, Türkiye'nin büyümesini devam ettirmek ve tüketici memnuniyeti noktasında çıtayı yukarı taşımak zorunda olduğunu söyledi.
Albayrak, AK Parti iktidarının çıtayı her zaman yukarı taşıdığına işaret ederek, "Yeni bir dönemdeyiz ve bu süreci daha yukarı taşımak için büyük bir yük yüklendiğimizin farkındayız. Bu çerçevede millet odaklı hizmet siyasetine devam edeceğiz. Konya ve Türkiye için önemli bir açıklamayı Karapınar'da yaparak kritik bir adımın başlangıcına şahit olduk. Türkiye, büyümek zorunda. Bu çerçevede biz enerjinin her alanında çok önemli adımlar atıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, bu yıl sonu itibarıyla özellikle doğalgaz alanında önemli yatırımlarla birlikte Türkiye'nin çok büyük projeleri hayata geçireceği bir döneme şahitlik edeceğiz." diye konuştu.
Türkiye'nin bölgesinde üreten ve tüketen iki pazarın ortasında ve çok büyük bir rol oynadığını anımsatan Albayrak, Türkiye'nin enerji sektöründe eksiklerinin farkında olan bir iktidar olarak yakın dönemde teknik konularda çalışmak üzere yaklaşık 5 bin kişilik yeni bir istihdam kapasitesinin sağlanacağını söyledi.
Albayrak, bu anlamda yapılacak yatırımları takip edeceklerine işaret ederek, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki 5 yıllık planda göreceğiz ki, sektördeki eksiklerin birçoğunu çözmüş olacağız. 2011-2016 döneminde 8,8 milyar liralık bir yatırımdan bahsediyoruz, 2016-2020 döneminde bu yatırım bütçesini 18 milyar liraya çıkardık. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ana omurga sisteminde yaklaşık bir o kadar yatırımı da biz yapacağız. Kesintisiz ve kaliteli enerjiyi sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye'nin her sektörde mükemmellik kalite ödülü standartlarını kurumsallaşma adına sağlaması için de bir önem ifade ediyor. Kamusuyla özeliyle bir Türkiye markasını yukarı taşımak zorundayız, marka ne kadar değerlenirse tüm Türkiye o kadar değerlenir."

"Hepimiz 14 Temmuz'dan farklıyız"

Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini ve geçmeye de devam ettiğini aktaran Albayrak, son 5 yılda yaşanılan zor süreçlerden daha güçlenerek çıkıldığını dile getirdi.
"15 Temmuz bu manada çok önemli bir tarih olarak şimdiden hepimizin, dünyanın hafızalarına kazındı. 79 milyon olarak 14 Temmuz'daki insanlar değiliz" diyen Albayrak, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin içinde bulunduğu tüm sıkıntıların, oyunların çok net farkında olarak bugün dünden çok daha fazla çalışmak zorundayız. Sorumluluk sahibi olan her bir birey olarak hepimizin üzerinde çok büyük bir yükümlülük. Önümüzdeki dönemin Türkiye'nin birliği ve beraberliği noktasında hayırlı gelişmelere gebe olduğuna inanıyorum.Terör örgütleriyle, ekonomik krizlerle ve dünyanın ve bölgenin istikrarını bozmaya yönelik tüm tuzakları bozmaya yönelik mücadele ederek, 79 milyon yek vücut olarak devam edeceğiz. AK Parti olarak çok büyük hizmetler verdik ama daha yolun başındayız. Türkiye bölgesi için ifade ettiği anlamın farkına yeni yeni varıyor. Bu coğrafya için Türkiye'nin ne ifade ettiğini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bugün bölgemizde yaşananlar bizlere çok büyük mesajlar veriyor. Bu bilinçten hareketle eskisinden çok daha fazla çalışarak Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

"Türkiye enerjide önemli aktör"

TBMM Sanayi Ticaret Enerji ve Bilim Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız da geçen hafta düzenlenen Dünya Enerji Kongresi'nde yapılan anlaşmalarla Türkiye'nin enerji alanında çok önemli bir aktör olduğunu söyledi.
Küresel gündemde ve Türkiye'nin de yer aldığı bölgede en önemli gündemin enerji olduğunu dile getiren Altunyaldız, "Türkiye son 13 yılda ortalama yüzde 5 büyüdü. Türkiye OECD ülkeleri arasında Çin'den sonra dünyanın en fazla enerji talebi olan ülkesi galine geldi. Bu noktada Türkiye sürdürülebilir enerji, enerji güvenliği gibi konulardaki çalışmaları hızlandırdı. Son yıllarda yaptığı anlaşmalarla Türkiye, enerji güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra ülkenin enerji merkezi ve ticaret merkezi olduğunu da açık bir şekilde ortaya koydu." ifadelerini kullandı.