Aydın'a 19 yılda 6 milyarlık enerji yatırımı yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son 19 yılda enerji alanında Aydın'a 6 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

04.02.2023
  • Paylaş

Aydın'da toplu açılış töreninde konuşan Bakan Dönmez milletin karşısına projelerle yatırımla ve eserle çıktıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Birilerinin derdi de Avrupalılardan aferin almak. Ne diyorlar? 'Öyle şeyler yapacağız ki Avrupa bize aferin diyecek.' Bunların derdi vatan, millet, siz değilsiniz. Bunların derdi milletin rızasını, olurunu almak değil, bunların derdi ne Aydın ne Türkiye. Bunların derdi kendilerini efendilerine beğendirmek. Bunlar altılı masa mı, altılı maşa mı belli değil. Başka biri de çıkmış diyor ki 6 lider onay vermeden karar alınamaz. Cumhurbaşkanı 6 liderden ayrı ayrı onay soracak, görüş alacak bir icraata, bir karara imza atarken."

Böyle bir sistemin huzur ve çözüm getirmeyeceğini anlatan Dönmez, paradan 6 sıfırı attıkları gibi milletin de siyasetten altılı masaya atacağını savundu.

Altılı masanın mutabakat metnine de değinen Dönmez, şunları söyledi:

"Şöyle bir baktım. Ne var içinde diye. Vadettikleri tek şey, eski Türkiye'ye dönüş, vesayet sistemini yeniden hortlatmak. İçinde ne bir proje, ne bir yatırım, ne bir eser. Varsa yoksa 'Onu yıkacağız, bunu kaldıracağız, bunu bitireceğiz, yok edeceğiz...' Başka da bir vadettikleri yok. 'İktidara gelirsek MİT Başkanı'nı, Genelkurmay Başkanı'nı görevden alacağız.' diyorlar. Terörle mücadele eden kim varsa hepsini görevden almayı vadediyorlar. İHA'ları, SİHA'ları, savunma sanayinin ürettiği yerli silahları durdurmayı vadediyorlar. Soruyorum size Aydınlılar; PKK ile mücadeleden FETÖ'yle mücadeleden kim rahatsız? Türkiye'nin düşmanı kim varsa hepsi rahatsız. Sizler onların kim olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Zaten yayınladıkları metnin içinde tek kelime, ne PKK ne de FETÖ'yle mücadele var."