15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda anma programı düzenlendi.

12.07.2024
  • Paylaş

Programa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlıkta görev yapan 15 Temmuz gazileri ve bakanlık personeli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in okunması ile başlayan anma etkinliğinde, Cuma namazı sonrası şehitler için dualar edildi. 

 

Hainlere Fırsat Vermedi

Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da vatandaşların hain darbecilere geçit vermediğini vurgulayarak “Tankların önüne yatarak uçaklara göğsünü siper ederek ‘dur’ diyen milletimiz, habis emellerine ulaşmak için devleti yıkmayı göze alan bu hainlere fırsat vermedi. Milletimiz tarihindeki zaferlere yakışır şekilde kahramanca bir mücadeleyle ‘Demokrasi’ dedi, milli birlikten yana tavır aldı.” dedi.

 

Milli Enerji ve Maden Politikası

15 Temmuz’daki milli direnişten ilham alarak Milli Enerji ve Maden Politikası’nı hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Bayraktar,  “Girilemez” denilen Gabar’da Türkiye’nin en kaliteli petrolünü çıkardıklarını, Karadeniz’de günlük 2 buçuk milyon haneye yetecek kadar doğal gaz ürettiklerini kaydetti.

 

Gün Sayıyoruz

15 Temmuz’u gerçekleştirenlerin hedeflerinden birisinin de Akkuyu’da, Türkiye’nin 70 yıllık rüyası olan nükleer santrali durdurmak olduğunu ifade eden Bayraktar, “Ama biz kararlılıkla önce bu darbenin üstesinden geldik. Bugün dünyanın en büyük nükleer şantiyesinde bu santrali hayata geçirmek için artık adeta gün sayıyoruz.” dedi.

 

Unutulmayacaklar

Bakan Bayraktar, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen milyonların ve demokrasi şehitlerinin hiçbir zaman için unutulmayacağının da altını çizdi.

 

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Konuşmasının ardından bakanlıkta açılan 15 Temmuz Sergisi’ni gezen Bayraktar, o geceyi anlatan fotoğrafları inceledi. 

 

Haber ile ilgili fotoğraflar için tıklayınız…