Venezuela ile Yeni İş Birlikleri

Türkiye ve Venezuela, doğal gaz ve petrol aramacılığı, üretimi ve ticareti konularında yeni iş birlikleri geliştirme konusunda mutabık kaldı. 

30.09.2024
  • Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştiren Venezuela Cumhurbaşkanı Başyardımcısı ve Petrol Bakanı Delcy Rodriguez ile bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede petrol ve doğal gaz alanlarında iş birliği imkanları ele alındı.

 

Somut Adımlar

Bakan Bayraktar, görüşmeye ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Venezuela ile üst düzeyde devam eden ikili ilişkilerimizde enerji iş birliklerimiz önemli bir yer tutuyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz ocak ayında Karakas’ta imzaladığımız petrol ve doğal gaz alanlarındaki mutabakat zaptı mevcut ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacak nitelikte. Sayın Rodriguez ile yaptığımız görüşmede de bu anlaşma çerçevesinde somut adımlar atma, doğal gaz ve petrol aramacılığı, üretimi ve ticareti noktasında yeni iş birlikleri geliştirme konusunda mutabık kaldık.” ifadelerini kullandı. 

 

Maduro ile Görüşmüştü

Bakan Bayraktar, Ocak ayında Venezuela’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmüştü. Ziyaret kapsamında ayrıca Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Rodriguez ile de bir araya gelen Bayraktar, ilgili bakanlarla Hidrokarbon Sektöründe İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı ve Madencilik İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptına İlişkin Ek Protokolünü imzalamıştı. 

 

Haber ile ilgili fotoğraflar için tıklayınız…