Soma Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da yaşanan ve yüreklerimizde bıraktığı acının tazeliğini hala koruduğu maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

13.05.2017
  • Paylaş

Madencilerimizin yerin binlerce metre altında büyük bir dayanışma içerisinde ortaya koydukları emekleri bizlere en büyük emanetidir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak, madencilik sektöründe iş ve işçi güvenliğini temin etmek üzere çalışmalarımızı sürdürmekte ve denetim mekanizmalarını güçlendirmeye devam etmekteyiz.

Bu kapsamda madenci kardeşlerimizin emeklerinin güvence altına alınması için madencilik faaliyetlerinin ilk aşamasından son aşamasına kadar planlanması, uygulanması ve denetlenmesi sürecini bütüncül olarak hayata geçiren anlayışın hakim olmasını sağlayacağız. İş güvenliği uygulamalarının kurumsallaşması ve iş kültürü olarak benimsenmesi için bu yöndeki uygulamaların da büyük bir titizlikle takipçisi olacağız.

Soma faciasının 3. yılında, hayatını kaybeden maden şehitlerimizin yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyor, aziz hatıralarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz.