Bakan Albayrak, Kırka Bor İşletmesinde İncelemelerde Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Eti Maden İşletmelerine bağlı Kırka Bor Maden İşletmesinde incelemelerde bulundu

18.10.2017
  • Paylaş

Eskişehir kent merkezindeki çeşitli ziyaretlerin ardından helikopterle Kırka Bor Maden İşletmesine gelen Bakan Albayrak burada basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Keleşer'den işletme hakkında brifing aldı.
Daha sonra işletmeyi gezen Albayrak ve beraberindekilere bor madeniyle ilgili bilgi verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Arıkan'ın ailesine taziye ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesinin ardından çıkan çatışmada şehit olan ve dün düzenlenen askeri törenle toprağa verilen Arıkan'ın Ihlamurkent Mahallesi'nde yaşayan annesi Esma ile babası Arif Arıkan'ı ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Hesna nineye ziyaret

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 50 yıl sonra evine elektrik verilmesini sağladığı 91 yaşındaki Hesna Uslu'yu konutunda ziyaret etti.
Oğlu Durmuş Uslu ile yaşayan ve elindeki Türk bayrağıyla kendisini karşılayan Hesna ninenin elini öpen Albayrak, yaşlı kadınla bir süre sohbet etti.
Albayrak, kendisine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua eden Hesna nineye teşekkür ederek, şunları dile getirdi:
"Önce 50 yıl elektriksiz yaşadığını öğrenince şaşırdık. Cumhurbaşkanımız hemen talimat verdi ve sorunu çözdük. Senin hayır duanı aldık. 15 Temmuz'da dualar olmasaydı nasıl olurdu? 'İlk iş Eskişehir'e gelince Hesma nineyi ziyaret edeceğim.' demiştim. Araya birçok ziyaret ve program girdi ancak gelebildik." diye konuştu.
Uslu da 50 yıldır gaz yağı, haşhaş yağı ve küçük tüple aydınlatmayı sağladığı evi ile sokağına elektrik bağlattığı için Bakan Albayrak'a teşekkür etti.