Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı

Kalkınmanın ve gelişmenin temel dinamiği olan enerji ve tabii kaynaklara duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Bu kaynakların en doğru bir biçimde ekonomiye kazandırılması için atılan her adım, güçlü ve müreffeh bir ülkenin de en büyük teminatıdır.

30.11.2017
  • Paylaş

Köklü bir madencilik kültürüne sahip olmamıza rağmen, madencilik sektörünün ekonomimizdeki payı dünyadaki örnekleri ile karşılaştırıldığında hak ettiği değerin oldukça altındadır. Üretimden nihai ürün aşamasına kadar, madenciliğin daha fazla katma değer sağlayan bir sektör haline gelmesi için insan odaklı, teknoloji odaklı, şeffaf ve açık bir yönetim tarzı ile yeni bir dönemi başlattık. Madenci kardeşlerimizin emeklerinin yurt içinde ileri teknoloji imkânları ile işlenerek değere dönüştürülmesi için gereken her türlü düzenlemeyi hayata geçirdik.

Fedakârlık üzerine bir hayat kuran madenci kardeşlerimizin emeklerine sahip çıkmak ve onu yüceltmek biz karar vericilerin en büyük sorumluluğudur. Bu nedenle, en önem verdiğimiz konuların başında güvenli madenciliğin tesisi geliyor. Güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının oluşturulması için iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında sıfır tolerans uygulayacağız. “İnsan merkezli” politikalarımızın özünü oluşturan bu konuda hiçbir kişi ya da kuruma en ufak bir taviz ya da tereddüt gösterilmeyecektir.

Yerin metrelerce altında dayanışma, birlik ve beraberliğin en anlamlı örneğini gösteren madenci kardeşlerimizin, Türkiye’nin bugünlere gelmesinde büyük emekleri vardır.

Bugün vesilesiyle, ülkemizin aydınlık geleceği için alın teri döken bütün madencilerimizin Dünya Madenciler Gününü kutluyor, hayatını kaybeden maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.