Soma Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

13 Mayıs 2014 tarihinde tüm Türkiye’yi yasa boğan Soma maden kazasında yaşamını yitiren maden şehitlerimizin acılarını ilk günkü gibi hala yüreklerimizde hissediyoruz.

11.05.2018
  • Paylaş

Madencilerimizin üstün fedakârlıkları ile yerin binlerce metre altında döktükleri alın teri ve ortaya koydukları emek, onurlu bir yaşam mücadelesinin en müstesna örneklerinden biridir. Her türlü zorluğu ve meşakkati göğüsleyerek inanç, azim ve büyük bir mücadele ile ömürlerini helal kazanç için harcayan madencilerimizin emeklerinin korunması ve yüceltilmesi Bakanlığımızın en başta gelen sorumlulukları arasındadır.

Maden emekçilerinin daha iyi bir iş ortamında çalışmaları ve her türlü meslek hastalığı ve kazaların önlenmesi amacıyla iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bütün uygulamaları “sıfır tolerans” ilkesi üzerine inşa ettik. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hiçbir husustan asla taviz verilmeyecek ve bu anlayış bütün madencilik faaliyetlerinde Bakanlığımızın kırmızı çizgisi olmaya devam edecektir.

Madencilerimizin geride bıraktığı aileleri ve yakınlarına destek olmak, acılarını bir nebze olsun dindirmek için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Maden şehitlerimizin geride bıraktığı herkes bizlere emanettir. Bu emanete sahip çıkma, yaraları sarma adına her zaman şehitlerimizin aileleri ve yakınları ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.

Soma maden kazasının 4. yılında, hayatını kaybeden maden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnetle yâd ediyor; aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz