Bakan Dönmez Enerji Sektörü Temsilcilerini Kabul Etti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul üyeleri ve yeni atanan üyelerle, ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ve Elektrik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Aşık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i makamında ziyaret etti.

16.07.2018
  • Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile enerji sektörünün daha dinamik bir yapıya kavuşacağını belirten Bakan Dönmez, özel sektör ve kamu sinerjisi ile yeni dönemde önemli yatırımları hayata geçireceklerini ifade etti. Sektörün karşılaştığı sorunların çözümünde her zaman diyaloğa açık, yapıcı bir tutum izlediklerini belirten Dönmez, “Yeni dönem istikrar ve güven vaat ediyor. Yatırımcılarımız hiçbir bürokratik engele takılmadan, yatırımlarını öngörülebilir bir zaman diliminde hayata geçirecek. Daha yüksek verimlilik ve sonuç odaklı bir çalışma sistemi ile enerji sektöründe yeni başarı hikâyelerine hep birlikte imza atacağız.” dedi.
Enerji sektöründe yerli üretim ve yerli teknolojiye ağırlık verdiklerini söyleyen Bakan Dönmez, “Türkiye son 16 yılda ekonomide önemli bir ilerleme kaydetti. Şimdi yerli teknoloji üretimi ile bunun bir adım ötesine geçme zamanı. Enerji teknolojilerinde Türkiye’yi ar-ge ve inovasyon üssü yapacak teknolojinin yerlileştirilmesi hamlesi hız kesmeden devam edecek. Yenilenebilir enerjiden nükleere, bor cevherinden enerji verimliliğine kadar her alanda yenilikçi, ar-ge yoğun ve katma değeri yüksek yatırımları ülkemize kazandıracağız.” diye konuştu.
Önümüzdeki dönem sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geleceğini ifade eden Bakan Dönmez, “Türkiye’nin büyümesi için emek sarf eden, elini taşın altına koyan herkesin her vesileyle destekçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.