Bakan Dönmez Balıkesir'de Yarış Ortaokulu Açılış Törenine Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın da katılımıyla Balıkesir'de iş adamı Nazmi Yarış tarafından yaptırılan Yarış Ortaokulu'nun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı

01.11.2018
  • Paylaş

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, böyle bir ortaokulun bir hayırsever tarafından yapılarak milli eğitim camiasına kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Balıkesir'in her yönüyle kendi kendine yeten bir şehir olduğunu vurgulayan Dönmez, "Bakanlığımız açısında yeraltı zenginlikleri ve yer üstü zenginlikleriyle de ilgileniyoruz doğal olarak. Balıkesir o açıdan da şanslı bir ilimiz. Doğal kaynakları diğer yörelerimize göre oldukça zengin. Ama o kaynaklar ekonomiye kazandırılmadan bir anlam ifade etmiyor." diye konuştu.
Bakan Dönmez, Türkiye'nin kaliteli insan kaynağına ihtiyacının olduğuna işaret ederek, şu görüşlerini paylaştı:
"İnsanoğlu, 18. yüzyıla kadar toprağı kontrol etmek için 'Ne kadar çok toprağım olursa, o kadar dünyaya hükmederim, benim sözüm geçer.' anlayışındaydı. Sanayi devrimiyle bu yıkıldı. Toprağı çok az olup, sanayi inşa edebilenler söz sahibi oldu. Bu, geçtiğimiz yüzyılın sonlarına kadar devam etti. Sonra yerini sermayeye, paraya bıraktı. Ama yeni yüzyılda bunların değeri, anlamı azaldı. Artık bilgiyi üreten, işleyen, aklını ona katan, katma değer üreten toplumlar bu rekabet ortamında öne çıkmaya başladı. O açıdan tabii bu ilkokul, ortaokul ve lisede biz gençlerimizden bilgi üretmesini beklemiyoruz doğal olarak ama doğru bilgiyi doğru kaynaktan almaları önemli. İnşallah belli bir çağa geldikten sonra da artık bu bilgileri işleyerek yeni bilgiler üretmeye ve topluma ışık ve rehber olmaya başlayacaklar. Onun için biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. Bir karşılık beklemeksizin böyle bir eğitim yuvasını Balıkesir'e kazandıran hayırseverimize de teşekkür ediyorum."
 

Etkinlikte, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulu yaptıran hayırsever Nazmi Yarış'a teşekkür belgesini takdim etti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun konuşmalarının ardından, okulun açılışı gerçekleştirildi.
Okulu gezen Bakanlar Selçuk ve Dönmez, konferans salonunda öğretmenlerle bir toplantı yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde Bakan Selçuk, protokol üyeleri ve öğretmenlerle özçekim yaptı.