Bakan Yardımcısı Kalaycı Soma’dan gelen madencileri kabul etti

Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara'ya gelen maden işçileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı'yı makamında ziyaret etti.

10.10.2019
  • Paylaş

Kalaycı, ziyaretteki konuşmasında, madencilerin taleplerinin ele alındığını belirterek, hizmet alım sözleşmesiyle maden ocaklarında çalışan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarının TKİ tarafından ödenebileceğini ifade etti.
Rödövans usulüyle çalışanların ise kıdem ve ihbar tazminatlarının işletmeci firmaya ait olduğunu bildiren Kalaycı, şunları kaydetti:
"Madencilik, dünyanın en fazla saygı duyulması gereken mesleklerinin başında geliyor. Madenci kardeşlerimizin haklarını almaları için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bakanlık olarak her zaman madencilerimizin ve ailelerinin yanında olduk. Hiçbir madencimizin mağdur olmaması için de elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz."
Görüşmede, madenci temsilcilerinin yanı sıra TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Süleyman Önel de hazır bulundu.