PETFORM Üyeleri Bakan Alaboyun’u Ziyaret Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun Petrol Platformu Derneği (PETFORM) üyelerini kabul etti.

16.09.2015
  • Paylaş

Toplantıda konuşan Bakan Alaboyun, başta doğalgaz olmak üzere Türkiye’nin enerji tedariki noktasında kaynaklarını çeşitlendirme çabası içerisinde olduğunu, bölgesel yaşanan bazı sorunların çözülmesiyle bu konuda çok ciddi ilerlemeler kaydedileceğini ifade etti.
Kamu ve özel sektör yatırımlarının önemine değinen Bakan Alaboyun, “Enerji ihtiyacımızı büyük oranda doğalgaz ithali ile karşılarken, doğalgaz depolama tesisleri de bizler açısından hayati önem taşıyor. Bu konuda kamu olarak kapasiteyi daha da artıcı yatırımlar yapmak durumundayız” diye konuştu.
Bakanlık toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan PETFORM Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Eren, 2013 yılında yürürlüğe giren yeni Petrol Kanunu ile sektörde yaşanan gelişmeleri aktardı ve petrol aramaları konusunda yabancı yatırımcıların teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
Petform Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aziz Camcı ise Doğalgaz Piyasası ile ilgili konulara değindi. Doğalgaz arz güvenliği noktasında da rol almak istediklerini kaydeden Camcı “Doğalgazda piyasa tam olarak oluşmadı. Tabii ki 15 yıl önce başladığımız noktadan çok daha ilerideyiz. Ancak bu yeterli değil. Kaynak çeşitliliğimiz artırılarak, ayakları üzerinde duran bir piyasa oluşturmalıyız” dedi.