Haberler

Sakarya Gaz Sahası’nda Üretim 20 Milyon Metreküpe Çıkacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’ndan çıkartılan doğal gazı deniz yüzeyinde işleyerek karaya ulaştıracak Yüzer Üretim Tesisi’nin önümüzdeki hafta başı Türkiye’ye doğru yola çıkacağını ve 2026 yılında üretime başlayacağını açıkladı. Bu yeni platform ile Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretimin günlük 20 milyon metreküpe çıkacağını kaydeden Bakan Bayraktar, tesisin 20 yıl boyunca üretim yapacağını bildirdi.

26.07.2024
Irak’a Elektrik İhracatı 3 Yıllık Aranın Ardından Yeniden Başladı

Türkiye, dün itibarıyla (21 Temmuz 2024) Irak’a elektrik ihracatına 3 yıllık aradan sonra yeniden başladı. İhracatı değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Yapacağımız yatırımlarla Kalkınma Yolunu aynı zamanda bir "Enerji Yolu" olarak da tesis edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

22.07.2024
Türkiye Somali’de Petrol Ve Doğal Gaz Arayacak

Türkiye, Somali’de petrol ve doğal gaz araması ve daha sonrasında da üretimi konusunda anlaşmaya vardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin Somali denizlerinde 3 blokta doğal gaz ve petrol arayacağını ifade ederek “Oruç Reis gemimizi Eylül sonu, Ekim başı gibi bu bölgeye gönderiyoruz.” dedi.

18.07.2024
Nijer ile Petrol ve Doğal Gaz Alanında İlişkiler Güçleniyor

Türkiye ile Nijer arasında hidrokarbon alanında ilişkileri güçlendirecek bir adım atıldı. Nijer’in başkenti Niamey’de temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, petrol ve doğal gaz başlığında iş birliğini öngören niyet beyanını imzaladı.

17.07.2024
Yatırım Olursa Avrupa’ya Gaz Tedarikini Katlayabiliriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avrupa’nın enerji arz güvenliği ile ilgili endişelerinin giderilmesi için teknik altyapının hazırlanması halinde Türkiye’nin Bulgaristan’a yapılacak gaz transferini 3,5 milyar metreküpten 7 milyar metreküpe kadar çıkarabileceğini, 25-30 milyar metreküplük LNG işleme kapasitesinden de Avrupa ülkelerini yararlandırabileceğini söyledi. 

16.07.2024
Petrol Emareli Sondajımızı En Kısa Zamanda Yapmayı Hedefliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de yeni keşiflere ihtiyaç olduğunu belirterek “Rize’de petrol emareli olduğunu düşündüğümüz bir sondajımızı inşallah en kısa zamanda yapmayı hedefliyoruz.” dedi. Doğal gaz ve elektrik desteklerini, gelir grubuna göre farklılaştırmak istediklerini vurgulayan Bakan Bayraktar, gerçekten ihtiyaç sahibi olan dar gelirli vatandaşları destek grupları içerisinde tutabilmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

14.07.2024
Bakan Bayraktar Trabzon’da Sanayicilerle Buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin en önemli gücünün üretim kabiliyeti olduğunu vurgulayarak enerjinin en maliyet etkin şekilde sanayicilere yansıtılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

13.07.2024
15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda anma programı düzenlendi.

12.07.2024
Türk Mühendislerin Güneşi Taşıyan İnovasyonu: MOBİTEM

Milyonlarca insanı doğrudan etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından benzer afetlere hazırlıklı olmak amacıyla araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütüyor. Bu çalışmalardan birini de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. (TEMSAN) mühendisleri gerçekleştiriyor. 

12.07.2024
Bakan Bayraktar Yenilenebilir Enerjide Yeni Hedefleri Anlattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerji alanında yeni hedefleri anlattı. Çok iddialı bir yenilenebilir enerji gelişim programları olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, deniz üstü rüzgârda ilk fazda en az 5 bin megavatlık ilave bir kurulu güç hedefleri olduğunu açıkladı. Bayraktar, Meclis’ten geçen yüzer GES düzenlemesiyle barajlar üzerindeki alanları değerlendireceklerini belirterek “Önümüzdeki 10 yıl için net bir hedef ortaya koyacağız.” dedi.

10.07.2024
140 Bin LED Armatür ile 82 Milyon Liralık Tasarruf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yılın başında hayata geçirdiği Enerji Verimliliği Stratejisi’ne yönelik adımlar atıyor. Bunlardan biri de elektrik üretim, iletim ve dağıtımında kayıpları azaltmak. Bakanlık, bu hedef doğrultusunda bugüne kadar genel aydınlatma sistemine 140 bin LED armatür ekledi. Bu sayede 1 Temmuz itibarıyla 82 milyon liralık tasarruf sağlandı.

09.07.2024
Başbağlar’dan “Birlik” Mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 1993 yılında Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK terör örgütü tarafından katledilen 33 vatandaşı anmak için düzenlenen törene katıldı. 

05.07.2024
Astana’da Gündem Enerji

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi’nde enerji başlığı önemli bir gündem maddesi oldu.

04.07.2024
Enerji Verimliliği Temalı Resim ve Öykü Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Enerji verimliliği bilincini artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen resim ve öykü yarışmasının kazananları belli oldu.

02.07.2024
Gabar ve Sakarya’da Üretim Artıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar Dağı’nda günlük petrol üretiminin 45 bin varili aştığını, Sakarya Gaz Sahası’nda da günlük 5 buçuk milyon metreküplük doğal gaz üretime ulaştıklarını açıkladı.

30.06.2024