Haberler

Günlük 40 Bin Varil Üretime Geçtik

Türkiye’nin tek sahada günlük en fazla petrol üretimi, Gabar’da gerçekleştirildi. Üretim faaliyetlerini yerinden incelemek amacıyla Şırnak’ta bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde önemli bir gün.” diyerek Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını açıkladı. 

11.04.2024
Bu Şehri Tekrar Ayağa Kaldıracağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ramazan Bayramı’nın ilk günü depremden etkilenen Hatay’da vatandaşlarla buluştu. 

10.04.2024
“Doğal gaz tedarik anlaşmamızı daha ileri götüreceğiz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tahran’da İran Petrol Bakanı Javad Owji ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. İran'ın doğal gazda Türkiye için çok önemli bir tedarikçi olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “İnşallah bundan sonraki dönemde bugün itibariyle başladığımız müzakereleri hızlı bir şekilde sonuçlandırıp doğal gaz tedarik anlaşmamızı daha da ileri götürecek adımları atmış oluruz.” dedi. 

04.04.2024
Yatırımları Hızlandırmalıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlık personeliyle iftar programında buluştu. Burada bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, “Yeni dönem için mutlaka yatırımları hızlandırmamız lazım. Bu bakanlığın bunu yapacak gücü var. Bu bilinç içerisinde hareket edersek bunu hep birlikte başarırız.” dedi.

03.04.2024
Enerjide Dışa Bağımlılığı Bitirdiğimizde Türkiye Daha Güçlü Olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Zonguldak'ta -360 kotta maden ocağında işçilerle orucunu açtı. Maden işçilerine seslenen Bakan Bayraktar, “Önümüzde artık 4 yıllık bir süreç var. Gece gündüz demeden çalışma zamanı. Enerjide dışa bağımlılığı bitirdiğimizde Türkiye, çok daha büyük ve her açıdan daha güçlü bir ülke olacak.” dedi.

03.04.2024
Türk Mühendisler Kompakt Mini HES Geliştirdi

Türk mühendisler, mini ölçekli kompakt hidroelektrik santrali geliştirdi. Belediye isale ve tarımsal sulama hatlarında, içme suyu arıtma tesislerinde, su deposu giriş-çıkışlarında, soğutma suyu kullanılan tesislerde, deniz deşarj noktalarında kullanılmak için tasarlanan HİDROTEM, inşaat gerektirmeyen ve kolayca kurulabilen yapısıyla özellikle belediyelerin ilgisini çekiyor. 

02.04.2024
Eti Maden 218 Personel Alacak

Eti Maden, Eskişehir ve Balıkesir’deki bor işletmelerine toplamda 218 yeni personel alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “Türkiye Yüzyılı'nı madenin de yüzyılı yapma hedefimizde, bor işletmelerimizde bizlerle omuz omuza çalışacak olan yeni yol arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum.” mesajını paylaştı.

29.03.2024
Türkiye’nin Güneş Enerjisi Kurulu Gücü İlk Kez 12 Bin MW’ı Aştı

Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü, ilk kez 12 bin MW’ı aşarak 12 bin 425 MW oldu. Elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı da Ocak ve Şubat aylarında yüzde 51’in üzerinde gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Yenilenebilir enerji, enerjide tam bağımsızlığımızın anahtarı olacak. Hedefimiz, yenilenebilir enerjide 2035 yılına kadar her yıl 5 bin MW’lık kurulu güç artışı.” değerlendirmesini yaptı.

28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Diyarbakır ve Batman’da ürettiği petrol ve Karadeniz'de ürettiği doğal gazla, ekonomisi çok daha güçlü bir ülke olarak yoluna devam edeceğini belirterek “Türkiye'yi enerjide Türkiye Yüzyılı'na yaraşır bir şekilde bağımsız kılmak için çalışmaya, gayret etmeye devam ediyoruz." dedi.

27.03.2024
Gelecek Nükleer Enerjide

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, daha iyi bir gelecek için küresel sorunlara hep birlikte yanıt vermek ve çok yoğun iş birliği içerisinde olmak gerektiğini belirterek “Bilhassa küresel ısınmayla mücadele etmek ve karbon nötr hedeflerine ulaşmak istiyorsak gelecek nükleerdedir. Bu parlak geleceğe ulaşmak için ideolojik tartışmaları bir kenara bırakıp, ticaret sınırlamaları ve finansal yaptırımlar gibi yapay engelleri ortadan kaldırmak durumundayız.” dedi.

25.03.2024
Ramazan Sonunda 40 Bin Varile Çıkacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da günlük 37 bin varil petrol ürettiklerini kaydederek “Ramazan sonunda 40 bin varile çıkacağız. Hedefimiz, yıl sonu 100 bin varil.” dedi.

24.03.2024
Keşifler İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretim ile 1,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşıladıklarını belirterek “2024 yılında başka keşifler, Karadeniz’de, diğer yerlerde bulmak için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi. 

22.03.2024
Karadeniz’de 3,7 Milyon Metreküp Üretim Rakamına Ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda üretilen doğal gaz miktarıyla ilgili güncel rakamı açıkladı. Şu anda evlerde kullanılan gazın bir miktarının Karadeniz'de üretildiğini kaydeden Bakan Bayraktar, “Bu tabii daha başlangıç. Bugün itibariyle 3,7 milyon metreküplük bir üretim rakamına ulaşmış durumdayız. 2024 yılında özellikle Karadeniz'de üç lokasyonda aramaları hızlandıracağız.” dedi.

21.03.2024
Bu Ülkenin Enerjiye İhtiyacı Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir Kınık’ta termik santral yaparak bin gence istihdam sağlayacaklarını söylediğinde ayağa kalkanlar olduğunu belirterek “Biz böyle bir anlayışla, ‘Nasıl yaptırmayız, nasıl ettirmeyiz, proje olmasın’ anlayışıyla mücadele ediyoruz. Bu ülkenin enerjiye ihtiyacı var. Cari açığı azaltmamız için kendi kaynağımızı kullanmamız lazım. Kömüre sırtımızı dönemeyiz.” dedi.

20.03.2024
Öncelikli İşimiz Arama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç’te meydana gelen toprak kaymasında heyelan altında kalan işçilerin aileleriyle iftarda buluştu. Arama çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini, 9 maden işçisine epey yaklaştıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, “Öncelikli işimiz aramadır. Onun dışında şu anda hiçbir işimiz yok. Tamamen buna odaklanmış durumdayız.” dedi.

19.03.2024