Haberler

Ramazan Sonunda 40 Bin Varile Çıkacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da günlük 37 bin varil petrol ürettiklerini kaydederek “Ramazan sonunda 40 bin varile çıkacağız. Hedefimiz, yıl sonu 100 bin varil.” dedi.

24.03.2024
Keşifler İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretim ile 1,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşıladıklarını belirterek “2024 yılında başka keşifler, Karadeniz’de, diğer yerlerde bulmak için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi. 

22.03.2024
Karadeniz’de 3,7 Milyon Metreküp Üretim Rakamına Ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda üretilen doğal gaz miktarıyla ilgili güncel rakamı açıkladı. Şu anda evlerde kullanılan gazın bir miktarının Karadeniz'de üretildiğini kaydeden Bakan Bayraktar, “Bu tabii daha başlangıç. Bugün itibariyle 3,7 milyon metreküplük bir üretim rakamına ulaşmış durumdayız. 2024 yılında özellikle Karadeniz'de üç lokasyonda aramaları hızlandıracağız.” dedi.

21.03.2024
Bu Ülkenin Enerjiye İhtiyacı Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir Kınık’ta termik santral yaparak bin gence istihdam sağlayacaklarını söylediğinde ayağa kalkanlar olduğunu belirterek “Biz böyle bir anlayışla, ‘Nasıl yaptırmayız, nasıl ettirmeyiz, proje olmasın’ anlayışıyla mücadele ediyoruz. Bu ülkenin enerjiye ihtiyacı var. Cari açığı azaltmamız için kendi kaynağımızı kullanmamız lazım. Kömüre sırtımızı dönemeyiz.” dedi.

20.03.2024
Öncelikli İşimiz Arama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç’te meydana gelen toprak kaymasında heyelan altında kalan işçilerin aileleriyle iftarda buluştu. Arama çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini, 9 maden işçisine epey yaklaştıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, “Öncelikli işimiz aramadır. Onun dışında şu anda hiçbir işimiz yok. Tamamen buna odaklanmış durumdayız.” dedi.

19.03.2024
Sanayinin Yeşil Dönüşümünü Destekliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) Destek Programının 2024 yılı başvurularını 15 Nisan’da almaya başlayacak. Enerji verimliliği uygulamalarının arttırılması amacıyla 2009 yılında başlatılan program ile proje başına bir buçuk milyon liraya kadar destek verilecek. 

18.03.2024
2024’ü Keşif Yılı İlan Edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de en az 3 arama kuyusu daha kazacaklarını belirterek “Bu sene, 2024 yılını inşallah keşif yılı olarak ilan edeceğiz. Gelebilecek keşiflerle Türkiye'nin enerjideki doğal gazdaki dışa bağımlılığını düşüreceğiz.” dedi. Coğrafyanın kader olduğunu, Türkiye’nin bin yıldır yaşadığı gibi bundan sonra da yaşamaya daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ifade eden Bayraktar, “Enerjide dışa bağımlılık kader değildir.” diye konuştu.

17.03.2024
Türkiye’nin En Kaliteli Petrolünü Üretiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bergama Ticaret Odası’nda katıldığı toplantıda Gabar mesajı verdi. Gabar’da günlük 37 bin varil petrol ürettiklerini kaydeden Bakan Bayraktar, Bir dönem terörle anılan, adeta girilemeyen, gidilemeyen coğrafyalarda bugün bizim kendi mühendislerimizle, kendi teknisyenlerimizle, kendi işçilerimizle, şu anda kendi petrolümüzü üretiyoruz. Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz.” dedi.

16.03.2024
2024’te Hakkari’de Ümitli Olduğumuz Arama Sondajımız Olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rami Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin enerji alanına ilişkin sorularına yanıt veren Bakan Bayraktar, “2024’te Gabar’da ümitli olduğumuz, Hakkari’de ümitli olduğumuz arama sondajımız olacak. Karadeniz’de çok önemli üç lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacağız. İnşallah bunların hepsinden ama mutlaka inanıyoruz ki bunlardan biz yeni keşif açıklayacağız.” dedi.

13.03.2024
Yerli Petrol ve Doğal Gazda Rekor Günü

Yerli doğal gaz ve petrol üretiminde rekor bir seviye yakalandı. Sakarya Gaz Sahasında günlük 3 buçuk milyon metreküp doğal gaz üretimine ulaştıklarını ifade ederek Gabar’daki petrol kuyularında da günlük 37 bin varili geçen bir üretime eriştiklerini kaydetti. 

07.03.2024
"Türkiye enerjide kendi ayakları üzerinde duracak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide devrim yaratan keşiflerle Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azalttığını ifade ederek, “Türkiye enerjide kendi ayakları üzerinde duran, tam bağımsız bir ülke olacak. Elde ettiğimiz kazanımları inşallah Aile ve Gençlik Bankası ve buradaki fonlar yoluyla siz kadınlarımız ve gençlerimizle buluşturacağız.” dedi.

07.03.2024
"Türkiye’nin Afrika Boynuzu’ndaki Varlığını Enerji Alanındaki Bu İş Birlikleriyle Güçlendireceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Somali arasındaki ilişkileri derinleştirecek önemli bir adım attı. Bakan Bayraktar, Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile iki anlaşma imzaladı.

07.03.2024
Türkiye Şampiyonlar Ligi’ne Hızla İlerliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Eskişehir programında gençlerle bir araya geldi. “Gençlik Buluşması” programında gençlerle buluşan Bakan Bayraktar, Mersin Akkuyu’da dünyanın en büyük nükleer santralinin inşaatının devam ettiğini kaydederek “Türkiye, nükleer enerjiye sahip ülkeler sınıfına, şampiyonlar ligine büyük bir hızla ilerliyor. İnşallah Sinop'ta ve Trakya'da nükleer santral yapmak istiyoruz.” dedi.

06.03.2024
Nadir toprak elementlerinde artık üretim için çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Eskişehir Beylikova'da bulunan dünyanın en büyük ikinci nadir toprak elementleri rezervine ilişkin olarak, “Türkiye bu rezerviyle dünyada ilk 5 ülke arasına girebilecek bir potansiyele sahip. Bu, Eskişehir'in önünde çok ciddi bir hedeftir. Sanayinin gelişmesine imkân verecek bir alan. Şu andaki yoğun mesaimiz de bunu artık madene dönüştürecek, yani üretime geçilecek çalışmaları yürütmek.” dedi.

06.03.2024
Bugün ve Bundan Sonra da Ailelerimizin Yanında Olacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te meydana gelen heyelanın ardından arama faaliyetlerinin ortaya çıkan riskler nedeniyle 2 gün önce durdurulduğunu anımsatarak “En önemli önceliğimiz olan buradaki 9 çalışanın aranmasıyla alakalı aileleri sürekli bilgilendirdik. Onlarla birlikte bu süreci yürütüyoruz. Onların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Onların yanında olacağımızı, bu konuda devlet olarak bugün ve bundan sonraki süreçte onlarla birlikte olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

21.02.2024