Haberler

Muhtemelen bu yıl içerisinde Ordu açıklarında keşif amaçlı yeni bir sondaj yapabiliriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Muhtemelen bu yıl içerisinde Ordu açıklarında keşif amaçlı yeni bir sondaj yapabiliriz. Yine Doğu Karadeniz'de Rize açıklarında da petrol potansiyeli içeren bazı lokasyonlarımız var. Orada da yine bir sondaj yapabiliriz. Artık imkanlar elimizde, filomuz elimizde. Kendi iş planımıza uygun olarak bu çalışmaları devam ettireceğiz." dedi.

 

08.05.2023
Seçim güvenliği için elektrik sektöründe hazırlıklar tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, seçimde kullanılacak kritik binalarda elektrikle ilgili altyapı ve onarım çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Seçimin güven içerisinde tamamlanması için elektrik tarafında hem bakanlığımız hem de dağıtım şirketlerimiz hazırlıklarını tamamladı." dedi.

08.05.2023
Gabar Dağı'ndaki yeni petrol rezervi keşfi Türkiye'nin enerjideki "makus talihini" değiştirecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin günlük petrol üretiminin 5 yıl önce 40-50 bin varil, geçen sene 80 bin varil olduğunu belirterek, "Bu son sahayla (Gabar Dağı) birlikte birkaç yıl içinde ilave 100 bin varil daha üretim imkanına kavuşmuş olacağız. Böylece yıllık üretimimiz, tüketimimizin neredeyse yüzde 20'sini, belki bir miktar fazlasını karşılayabilir hale gelecek." dedi.

04.05.2023
Bakan Dönmez, Eskişehir'in Han ilçesinde evi doğal gaza kavuşan aileyi ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'in Han ilçesinde evine doğal gaz verilen aileye ziyarette bulunarak, "Artık kendi doğal gazımız da çıktı. Daha rahatız inşallah. Bundan sonra hızlanarak kalan ilçeleri de önümüzdeki dönem birer birer tamamlayacağız" dedi.

04.05.2023
Bakan Dönmez, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde doğal gaz açma törenine katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye artık enerji konusunda söz sahibi ülkeler arasına girdi. Tüm dünyanın enerji krizi yaşadığı bir dönemde biz enerji merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz." dedi.

03.05.2023
Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın da beşinci büyüğü

Konya'nın Karapınar ilçesinde vatandaşlara hitap eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilen Karapınar Güneş Enerji Santrali'nin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

02.05.2023
Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir müjde daha verecek, o da petrolle ilgili olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir müjde daha verecek, o da petrolle ilgili olacak. Konya mitinginde inşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mız yine son yılların en büyük keşiflerinden birisinin müjdesini verecek." dedi.

02.05.2023
Kartlı sayaç kullananlar da ücretsiz doğal gazdan yararlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kartlı sayaç kullanan tüketicilerin de 1 aylık ücretsiz doğal gaz hakkından yararlanacağını bildirdi.

01.05.2023
Konutlara bedava doğal gaz verilmesi uygulamasına hemen başladık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konutlara bedava doğal gaz verilmesine ilişkin, "Uygulamaya da hemen başladık. İnşallah ilk faturalarınızda bunları da hissedeceksiniz." dedi.

28.04.2023
Akkuyu NGS "nükleer tesis" statüsüne kavuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk taze nükleer yakıtın gelmesiyle Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) "nükleer tesis" statüsüne kavuştuğunu belirtti.

27.04.2023
Bakan Dönmez: “694 milyon ton cevherimiz var”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Nadir toprak elementleri dünyada en çok Çin'de var. İkincisini biz keşfettik hamdolsun. 694 milyon ton cevherimiz var. Çok kritik malzemeler bunlar. Mesela bize satılmayan F35 uçağı var ya orada tam 40 kilo kullanıyorlar. O olmazsa uçmuyor. Şimdi onlar bizim kapımıza gelecek 'bunları bize satın' diye. O zaman pazarlığımızı başka yapacağız" dedi

23.04.2023
Keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının ilk keşiften üretime kadar dünyanın en kısa sürede yapılan deniz saha geliştirme projesi olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, "Proje tam kapasiteye ulaştığında Türkiye’nin mevcut doğal gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu tek başına karşılayacak. Bir başka ifadeyle keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık doğal gaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip." dedi.

20.04.2023
Bakan Dönmez, Eskişehir'de sanayici ve iş insanlarıyla buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayici ve büyük ölçekli tüketicilerin enerji maliyetlerinin, uluslararası rekabet güçlerinin olumsuz etkilenmeyeceği şekilde makul seviyelere çekilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu tarafa neredeyse yüzde 50'ler seviyesinde elektrik ve doğal gazda indirim söz konusu oldu." dedi.

15.04.2023
Bakan Dönmez, Togg ile ilk yerli otomobil Devrim'in üretildiği Eskişehir'e gitti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrikli otomobili Togg ile ilk yerli otomobil Devrim'in imal edildiği Eskişehir'e doğru yola çıktı. Bakan Dönmez, Eskişehir seyahati için Bakanlığa tahsis edilen makam aracı Togg'u kullandı.

12.04.2023
Bakan Dönmez, Zonguldak'ta madencilerle iftar yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerjide tam bağımsızlığı hedeflediklerini belirterek, "Bunun için de en önemli araçlarımızdan biri de doğal gazdaki yeni keşfimizin milletimizle buluşacağı an. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bayramdan önce arife günü ayın 20'sinde de doğal gazı karada Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisleri'nde buluşturmuş olacağız." dedi.

07.04.2023