Haberler

Libya’nın Deniz Sahalarında Aktif Olmak İstiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Libya'yla yaptığımız deniz yetki alanı anlaşması kapsamında, Libya'nın deniz sahalarında aktif olmak istediğimizi ifade ettik.” dedi.

13.01.2024
Bu kış doğal gaza zam planlamıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gazda uzun zamandan beri vatandaşları desteklediklerini belirterek “İmkan, kabiliyetler, ve hazinenin durumu çerçevesinde vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Şu anda herhangi bir zam gözükmüyor doğal gazda. Bu kış, yine biz tasarruflu kullanalım doğal gazımızı ama bir zam planlamıyoruz.” dedi.

12.01.2024
Afrika, Batı ve Orta Asya başta olmak üzere tüm ülkelerle iş birliğine hazırız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Geleceğin Mineralleri Forumu’nda Eskişehir Beylikova’da bulunan rezerv ile ilgili uluslararası camiaya bir çağrı yaptı.

09.01.2024
2040’a kadar 46 milyar dolar enerji tasarrufu sağlayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Ülkemizin 2053 net sıfır iklim hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir enerji politikası oluşturmak, enerjide arz güvenliğini güçlendirmek ve dışa olan bağımlılığı azaltmak için yeni bir Enerji Verimliliği Hareketi başlatıyoruz.” dedi.

08.01.2024
93 yeni yerleşim yerini daha doğal gaz konforuyla tanıştırdık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023 yılında yapılan doğal gaz arzı çalışmalarına ilişkin verileri açıkladı. 2023 yılı sonu itibarıyla doğal gaz erişimi olan yerleşim yeri sayısını 836’ya çıkarttıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, “Bir yandan Karadeniz’de keşfettiğimiz yerli gazımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunarken diğer yandan son bir yılda 93 yeni yerleşim yerini daha doğal gaz konforuyla tanıştırdık. Doğal gaza erişebilen nüfus da 2022’ye oranla 1,1 milyon artarak 71,3 milyona ulaştı.” dedi.

05.01.2024
Bakan Bayraktar Şehit Aileleriyle Telefonda Görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak’ta bulunan Akçay 6’ncı Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti. Burada komandolarla birlikte karavanadan yemek yiyen Bakan Bayraktar, Gabar Dağı’ndaki petrol üretim sahalarına ismi verilen şehitler Esma Çevik ve Aybüke Yalçın’ın aileleriyle telefonda görüştü. Bayraktar, telefon görüşmelerinde şehitleri rahmetle anarken petrol üretim sahalarında Türkiye’nin kaderini değiştirecek işlere imza attıklarını söyledi.

02.01.2024
Şırnak, Türkiye’nin bir numaralı petrol şehri olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023’ün son günü Gabar Dağı’nda bulunan Şehit Esma Çevik Üretim İstasyonu’nda incelemelerde bulundu. Şırnak’ta ham petrol üretimini 30 bin varile çıkarttıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, “3 ay içerisinde inşallah hedefimiz; Şırnak’ın, Türkiye'nin en büyük petrol üreten ili haline getirmek. Şırnak, 2024 yılı sonunda 100 bin varil üretim hedefine ulaştığımızda açık ara Türkiye'nin bir numaralı petrol şehri olacak.” dedi.

01.01.2024
21 bin enerji çalışanı kesintisiz enerji için sahada

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, vatandaşların enerji maliyetlerinden etkilenmemesi için desteklere devam ettiklerini ve bu konuda herhangi bir fiyat artışının da söz konusu olmadığını belirterek “Önümüzdeki yıl da elimizden gelen bütün gayreti gösterip vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumaya devam edeceğiz.” dedi. Bakan Bayraktar, bugün Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 21 bin enerji çalışanın, vatandaşa kesintisiz enerji ulaştırmak için gece gündüz faaliyet gösterdiğini açıkladı.

31.12.2023
Kışa hazırız, depolarımız yüzde 100 dolu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde yaptığı açıklamada bu kış doğal gazda arz güvenliği açısından herhangi bir sıkıntının öngörülmediğini vurgulayarak, “Bugün itibariyle bu depoda yüzde 100 doluluk oranına sahibiz. Dolayısıyla kışa son derece hazır giriyoruz. Burayı daha geliştirmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni projemiz buradaki kapasiteyi 5.6 milyar metreküpe geliştirecek şekilde bir proje üzerinde çalışıyoruz.” dedi

30.12.2023
Sanayiye doğal gazda sıkıntı öngörülmüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sanayiye arz edilen doğal gazda geçen yılların aksine bir sıkıntı öngörmediklerini açıkladı.

28.12.2023
Elektrik Sektöründe Kışa Hazırlık Tatbikatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kars’ta elektrik iletim hatlarında meydana gelebilecek buz yükünün etkilerini gözlemlemek amacıyla kışa hazırlık tatbikatı düzenledi. Bakanlık bünyesinde kurulan Acil Durum Kriz Yönetim Merkezi’nde kriz yönetimi gerçekleştirilirken buz yükünün elektrik sektörüne etkileri ve alınacak önlemler ele alındı.

27.12.2023
NTE Üretebilen 5 Ülkeden Biri Olacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yüksek teknolojili ürünlerin stratejik ham maddesi olan nadir toprak elementlerinin (NTE) çıkartıldığı tesisi ziyaret etti. 

26.12.2023
Enerjide Dışa Bağımlılık Azaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji talebinin artmaya devam ettiğini, bu bağlamda arz güvenliğinin büyük önem kazandığını belirterek “Geçmiş yıllarda yüzde 70’ler civarında olan dışa bağımlılık oranımız, yüzde 67,8’e düştü. Ulusal Enerji Planımız ile hedefimiz ülkemizi 2053 yılında dışa bağımlılıktan kurtararak net sıfır emisyonlu bir ülke haline getirmek.” dedi.

22.12.2023
Türkiye için ortaya koyduğumuz hedeflere sahip çıkın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mezunu olduğu İstanbul Tektik Üniversitesi’nde (İTÜ) geleceğin mühendisleriyle bir araya geldi. Gençlere Türkiye Yüzyılı’nın enerji politikaları alanındaki hedeflerini anlatan Bakan Bayraktar, “İTÜ'lü bir kardeşiniz olarak İTÜ'lü kardeşlerimden şunu istiyorum. Bu hedeflere inanın, bu hedeflere sahip çıkın.” mesajı verdi.

22.12.2023
Büyük ve Güçlü Türkiye için Yolumuz Enerjide Tam Bağımsızlıktan Geçiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Başkent Millet Bahçesi’nde gençlerle bir araya geldi. Millet Bahçesi içerisinde bulunan Altın Mekan Kütüphanesi’ndeki buluşmaya Ankaralı gençler yoğun ilgi gösterdi. Bakan Bayraktar, Karadeniz doğal gazından Gabar petrolüne ve nükleer enerjiye kadar pek çok konuda gençlerin sorularını yanıtladı.

21.12.2023