Haberler

Hasarsız ve az hasarlı binalara elektrik arzı büyük oranda tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği illerde elektrik ve doğal gaz altyapısına ilişkin çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, "Yoğun hasarlı bölgeler dışında hasarsız ve az hasarlı binalara elektrik arzı büyük oranda tamamlandı." dedi.

26.02.2023
Bakan Dönmez, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili ile Hatay'da kurtarma ekipleriyle bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ile Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili Hatay'da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara destek olan Gürcü arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi.

24.02.2023
Deprem bölgesindeki hasarsız binalara doğal gaz getirildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası doğal gaz dağıtım şirketlerinin il ve ilçe merkezlerindeki dağıtım şebekelerinde gerekli kontrolleri yaptıklarını belirterek, "Hasarlı bölgeler, yoğun hasarlı bölgeler ve hasarlı yapılar dışında binalara kadar doğal gazı getirmiş durumdayız." dedi.

 

23.02.2023
İskenderun Körfezi'ndeki 1056 yataklı gemiye depremzedeler yerleştirilmeye başlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İskenderun Körfezi'ne gelen 1056 yataklı gemiye bugün itibarıyla depremzedelerin yerleştirilmeye başlanacağını bildirdi.

18.02.2023
Bakan Dönmez, arama kurtarmanın "yeraltı kahramanlarını" ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına büyük bir özveriyle destek olan madencileri ziyaret etti.

16.02.2023
Türkiye'nin su altı inşaat gemisi "Mukavemet" depremzedeler için görevde

Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğal gazı karaya çıkarmak için Türkiye'nin enerji filosuna dahil edilen su altı inşaat gemisi "Mukavemet", depremzedeler için toplanan yardımları afet bölgesine ulaştırıyor.

14.02.2023
Bakan Dönmez, Osmaniye'de çadır kentteki depremzedeleri ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de, AFAD tarafından kurulan çadır kentteki depremzedeleri ziyaret etti

13.02.2023
Doğal gaz ve elektrik faturalarının tahsilatı ertelenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlardan elektrik ve gaz faturalarının tahsilatıyla ilgili sorular geldiğini belirterek, "Tabii olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Doğal olarak bu faturaların tahsilatını da erteliyoruz." dedi.

09.02.2023
Akaryakıtla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilin etkilendiği depremler sonrası bölgedeki rafinerilerde ve depolarda akaryakıtla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, "Ancak aşırı talebe bağlı olarak bazı akaryakıt istasyonlarının önünde yığılmalar meydana geldi. Bazı ödeme cihazlarıyla ilgili sorunlar bize intikal etti. Dağıtım şirketleriyle, bayileriyle görüşerek vatandaşın bu talebinin süratle yerine getirilmesiyle ilgili talimatlarımızı yaptık." dedi

06.02.2023
Aydın'a 19 yılda 6 milyarlık enerji yatırımı yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son 19 yılda enerji alanında Aydın'a 6 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

04.02.2023
"Türkiye, AB'nin arz güvenliğinin artırılması için en uygun güzergah"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nin (AB) arz güvenliğinin artırılması için en uygun güzergah ve en güvenilir liman konumunda bulunduğunu belirterek, Güney Gaz Koridoru'nu yeşil enerjinin taşınabileceği bir koridora dönüştürebilmek adına da her türlü ortaklığa ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

03.02.2023
Yakın bölgelerdeki enerji kaynaklarının Türkiye'ye gelmesi için çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz, Orta Doğu, Karadeniz ve Orta Asya bölgesindeki kaynakların Türkiye'deki gaz ticaret merkezinde bir araya gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Hazar ve Balkan coğrafyalarını bir araya getiren Güney Gaz Koridoru'nda da bu yöndeki hedeflerimizi güçlendirecek yeni adımlar atmayı planlıyoruz." dedi.

02.02.2023
Fiyatlardaki düşüş seyrederse Mart ayı içerisinde bir indirim olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar bir düşüşten yararlanmış olacaklar. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir." dedi.  

30.01.2023
Bakan Dönmez, "Keşfin Ateşi" belgeselinin galasına katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin hikayesinin anlatıldığı "Keşfin Ateşi" belgeselinin İstanbul'daki galasına katıldı.

30.01.2023
Toptan elektrik fiyatlarında şubat itibarıyla yüzde 15-16'lık gerileme olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son aylarda piyasalarda doğal gaz fiyatlarında gevşeme meydana gelmesinin ardından düşüşün yansıtıldığını kaydederek, bu gelişmeyle şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini belirtti.

28.01.2023