Haberler

"Türkiye'nin enerji alanındaki atılımları devam ediyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar bin İbrahim Alkhorayef ve beraberindeki heyet ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrası iki ülke arasında madencilik alanında bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

28.08.2023
“İthalata bağımlılığımızı bitirmeyi hedefliyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BAE merkezli The National gazetesi için Türkiye ve BAE'nin enerji alanındaki işbirliğini değerlendiren bir makale kaleme aldı.

25.08.2023
Ortak Basın Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar 22 Ağustos 2023 tarihinde Ankara’da Irak Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayan Abdul-Ghani ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.

23.08.2023
"Van'daki ilk petrol sondajımızı yapacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Hem metalik madenlerde hem de petrol ve gaz aramasında önemli projeler önümüzde. Bunlardan ilkini inşallah 2023 bitmeden hayata geçireceğiz. "Van'daki ilk petrol sondajımızı yapacağız. İnşallah olumlu netice alırız." dedi.

18.08.2023
Bakan Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES'te incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES'te testlerin bitmesinin ardından hedef kotanın 4 metre daha yükselmesiyle elektrik üretilmeye başlanacağını belirterek, "Burada yılda yaklaşık 1,8-1,9 milyar kilovatsaat elektrik üretilecek ve inşallah yaklaşık 2,5 milyon hane halkının, vatandaşımızın evine elektrik buradan gidebilecek." dedi.

04.08.2023
"Kaynakta ve teknolojide net ihracatçı bir Türkiye hedefimiz var"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 2035 yılına kadar her yıl 3 bin 500 megavat güneş, 1500 megavat rüzgar enerjisi yatırımı hedefi olduğuna dikkat çekti.

31.07.2023
Bakan Bayraktar, "Rönesans Enerji Ortaklık Sözleşmesi İmza Töreni"nde konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fransız enerji şirketi TotalEnergies'in Rönesans Holding'le Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektörüne yönelik gerçekleştireceği yatırıma ilişkin, "Bugün burada oluşturulan birlikteliği biz bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Ortaya konan hedef 1000 megavat. Devam edecek projelerle bu hedefin en kısa zamanda 5 bin megavat olarak güncellenmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

21.07.2023
Bakan Bayraktar Akkuyu NGS'yi ziyaret etti.

Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) ilişkin, "Çok kısa bir süre içerisinde bu projeden elektrik üretmeye ve inşallah her yıl birer reaktörü devreye alarak önümüzdeki süreçte 2028'e kadar bu projenin tümüyle devreye alınmasını hedefliyoruz." dedi.

29.06.2023
Bakan Bayraktar, Şırnak'ta Petrol Sahalarında İncelemede Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bir dönem terörle anılan, terörle hemen eş anlamlı hale gelen Gabar, Kato ve Bestler-Dereler bölgeleri artık petrolle anılmaya başlandı. Bu bölge artık huzurun, sükunetin ve petrolün bölgesi olmaya başladı." dedi. 

24.06.2023
Bakan Bayraktar, Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bütün vatandaşların kesintisiz enerjiye erişimi için depremin olduğu günden bugüne kadar büyük bir gayret sarf ettiklerini belirterek, "Bundan sonra da yine şehirlerin yeniden inşasında, yeni kurulacak sahalarda, yeni inşaat, toplu konut alanlarında bu faaliyetlerimize devam edeceğiz." dedi.

23.06.2023
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, görevi Fatih Dönmez'den devraldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlıkta gerçekleştirilen devir teslim töreninde, 21 yılda birçok piyasa reformuyla, yapısal anlamda enerji ve tabii kaynaklar alanında çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirildiğini söyledi.

05.06.2023
Bakan Dönmez Eskişehir Yunus Emre Termik Santrali'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Termik Santrali'ni ziyaret etti.

22.05.2023
Bakan Dönmez, Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri Pilot Tesisi'ndeki çalışmaları anlattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri Pilot Tesisi'nin 4 milyon dolarlık yatırımla ve yıllık 1200 ton üretim kapasitesiyle işletmeye alındığını belirterek, "Endüstriyel tesise geçtiğimizde yıllık 570 bin ton üretim yapacağız. 300-350 milyon dolarlık bir yatırımla bunu gerçekleştireceğiz. Bu tesisten yıllık 200-220 milyon dolar da gelir bekliyoruz." dedi.

09.05.2023
Muhtemelen bu yıl içerisinde Ordu açıklarında keşif amaçlı yeni bir sondaj yapabiliriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Muhtemelen bu yıl içerisinde Ordu açıklarında keşif amaçlı yeni bir sondaj yapabiliriz. Yine Doğu Karadeniz'de Rize açıklarında da petrol potansiyeli içeren bazı lokasyonlarımız var. Orada da yine bir sondaj yapabiliriz. Artık imkanlar elimizde, filomuz elimizde. Kendi iş planımıza uygun olarak bu çalışmaları devam ettireceğiz." dedi.

 

08.05.2023
Seçim güvenliği için elektrik sektöründe hazırlıklar tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, seçimde kullanılacak kritik binalarda elektrikle ilgili altyapı ve onarım çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Seçimin güven içerisinde tamamlanması için elektrik tarafında hem bakanlığımız hem de dağıtım şirketlerimiz hazırlıklarını tamamladı." dedi.

08.05.2023