Haberler

Bakan Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ni ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının nisanda Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne getirileceğini bildirdi.

22.03.2023
Orta ve ağır hasarlı olan vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğal gaz faturaları silindi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremde evi ve/veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı olan vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğal gaz faturalarının silindiğini belirterek, "Elektrikte 3,13 milyar lira, doğal gazda 953 milyon lira olmak üzere doğrudan destek tutarı 4,08 milyar lira." ifadesini kullandı.

21.03.2023
Bor karbür üretiminde dünyada 5'inci ülke olarak Türkiye de var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete geçirilen bor karbür yatırımına ilişkin, "Yıllık 1000 ton kapasiteye sahip bor karbür tesisiyle ülkemiz bu alanda dünyanın sayılı ülkeleri arasına giriyor. 4 ülke vardı bu ürünü üreten. Şimdi artık 5'inci ülke olarak Türkiye de var." dedi.

 

19.03.2023
Bakan Dönmez, depremden etkilenen İskenderun'da esnafı ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde esnafla bir araya geldi.

16.03.2023
Bakan Dönmez, KKTC'nin Hatay'a konteyner göndermeye devam ettiğini bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan KKTC Konteyner Kent geçici barınma alanını ziyaret etti.

Dönmez, KKTC Konteyner Kent alanında yaptığı açıklamada, KKTC Başbakanı Üstel'e Türkiye'ye destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

15.03.2023
Bakan Dönmez, İskenderun'da depremzedelerin barınacağı gemiyi inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremzedelerin geçici olarak barınması için İskenderun Limanı'na yanaşan Karadeniz Holding'e ait Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan gemisinde incelemelerde bulundu.

10.03.2023
Bakan Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının nisan ayı sonunda devreye alınmasının öngörüldüğünü bildirdi.

08.03.2023
Doğal gaz ticaret merkezinin yasal altyapısında sona yaklaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kurulması planlanan doğal gaz ticaret merkezine ilişkin yasal altyapıya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bir iki kanunda değişiklik ihtiyacı var. O da önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek." dedi.

07.03.2023
Bakan Dönmez, Akkuyu NGS'de incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) incelemelerde bulundu.

01.03.2023
Hasarsız ve az hasarlı binalara elektrik arzı büyük oranda tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği illerde elektrik ve doğal gaz altyapısına ilişkin çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, "Yoğun hasarlı bölgeler dışında hasarsız ve az hasarlı binalara elektrik arzı büyük oranda tamamlandı." dedi.

26.02.2023
Bakan Dönmez, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili ile Hatay'da kurtarma ekipleriyle bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ile Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili Hatay'da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara destek olan Gürcü arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi.

24.02.2023
Deprem bölgesindeki hasarsız binalara doğal gaz getirildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası doğal gaz dağıtım şirketlerinin il ve ilçe merkezlerindeki dağıtım şebekelerinde gerekli kontrolleri yaptıklarını belirterek, "Hasarlı bölgeler, yoğun hasarlı bölgeler ve hasarlı yapılar dışında binalara kadar doğal gazı getirmiş durumdayız." dedi.

 

23.02.2023
İskenderun Körfezi'ndeki 1056 yataklı gemiye depremzedeler yerleştirilmeye başlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İskenderun Körfezi'ne gelen 1056 yataklı gemiye bugün itibarıyla depremzedelerin yerleştirilmeye başlanacağını bildirdi.

18.02.2023
Bakan Dönmez, arama kurtarmanın "yeraltı kahramanlarını" ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına büyük bir özveriyle destek olan madencileri ziyaret etti.

16.02.2023
Türkiye'nin su altı inşaat gemisi "Mukavemet" depremzedeler için görevde

Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğal gazı karaya çıkarmak için Türkiye'nin enerji filosuna dahil edilen su altı inşaat gemisi "Mukavemet", depremzedeler için toplanan yardımları afet bölgesine ulaştırıyor.

14.02.2023