Haberler

Bakan Dönmez: "İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden kazasına ilişkin, "Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde." açıklamasında bulundu.

14.10.2022
Türkiye, yaptığı yatırımlarla enerji güvenliğini sağlamıştır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa’da enerji alanında kış dönemine ilişkin tedirginlik yaşandığını belirterek, “Türkiye, arz ve enerji güvenliği açısından teknik altyapısına yapmış olduğu yatırımlarla bu sorunu gündemden çıkarmıştır.” dedi.

12.10.2022
Komşu ülkelerdeki gazın Batı'daki pazarlara ulaştırılmasında kritik roller üstlenebiliriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin komşu ülkelerdeki doğal gazın Batı'daki pazarlara ulaştırılmasında kritik rol üstlenebileceğini belirterek, "Son zamanlarda pek çok Güneydoğu Avrupa ülkesi gaz taleplerini karşılayabilmek için ülkemizle yoğun temaslarda bulunmaktadır." dedi.

11.10.2022
TANAP'ın kapasitesi iki katına çıkarılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) kapasitesinin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki görüşmeler neticesinde iki katına çıkarılmasına karar verildiğini belirterek "Şu anda TANAP yılda 16 milyar metreküp gaz taşıyor. İnşallah bu kapasiteyi kısa süre içinde iki katına, yani 32 milyar metreküpe çıkarmış olacağız." dedi.

06.10.2022
Yerli kömürden hidrojen üretimi masada

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hidrojenin yakıt olarak kullanımının ana hedeflerden biri olarak belirlendiğini, yerli kömürden hidrojen üretiminin de bu konuda ilerleme sağlanabilecek alanlardan biri olduğunu belirterek, "Şimdilik bu konudaki maliyetler yüksek ama bu alandaki teknoloji geliştikçe zaman içinde daha erişilebilir bir maliyet noktasına ulaşacağız." dedi.

05.10.2022
Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek kablo gemisi, İstanbul Boğazı'na geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini bildirdi.

30.09.2022
Hazar'ın doğusunu ve batısını birleştirmeliyiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk devletleri arasında daha fazla elektrik, petrol ve doğal gaz enterkoneksiyonu oluşturulması yönünde çalışılması gerektiğini ve Hazar Denizi'nin doğusu ile batısının atılacak iş birliği adımlarıyla birleşebileceğini belirtti.

28.09.2022
Rüzgarda Avrupa'nın ve bölgenin yeni üretim ve inovasyon merkezi olmayı amaçlıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, rüzgar enerjisi sektöründe Avrupa'nın ve bölgenin yeni üretim ve inovasyon merkezi haline gelmeyi amaçladığını ifade etti.

27.09.2022
Enerjide kojenerasyon için 3,5 milyar dolar yatırım öngörülüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kojenerasyon sistemlerinin doğal gaz tarafında kullanılmasıyla yıllık 1 milyar dolarlık bir tasarruf potansiyeli olduğunu belirterek, "Bunun için de toplamda 3,5 milyar dolarlık bir yatırım öngörüyoruz. Yani 3,5 yılda kendini amorti eden, sonrasında da kar eden bir sistemden bahsediyoruz." dedi.

22.09.2022
Karadeniz gazını karaya taşıyacak boru hattının büyük bölümü tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya gazını Filyos'a taşıyacak boru hattının 140 kilometresinin tamamlandığını bildirdi.

20.09.2022
19 yılda bakanlığımızla ilgili konularda Bartın'a 879 milyon liralık yatırım yapıldı

Bartın’da Enerji Koordinasyon Toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 19 yılda Bartın'a enerji ve tabii kaynaklarla ilgili toplam 879 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydetti. 

20.09.2022
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde bizim için proje takvimi olmazsa olmazımızdır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmaların kaldığı yerden hızlanarak devam edeceğini belirtti.

19.09.2022
"Strateji Geliştirme Başkanı'nın görevden alındığı" iddialarına ilişkin açıklama

"13 Eylül'de Strateji Geliştirme Başkanlığı'na, Bakanımızın takdirleri ile Mutlu Koç'un vekaleten atanmasının akabinde Abdullah Beyazıt Niyazoğlu, aslen yürüttüğü Bütçe ve Yatırımlar Daire Başkanlığı görevine dönmüş olup aynı görevine devam etmektedir"

19.09.2022
Bakan Dönmez, Bandırma'da ferrobor tesisinin temel atma törenine katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçen yıl 1 milyar 30 milyon dolar ile Cumhuriyet tarihinin bor ihracat rekorunun kırıldığını belirterek, "Bu yıl yola çıkarken hedefimiz 1,1 milyar dolardı ancak bu yıl yeni sözleşmeler, yeni pazarlar, yeni bağlantılar sayesinde hedefimizi yukarı yönlü revize ettik. Bu yıl hedefimizi 1,25 milyar dolar ile geçen yılki rekorumuzu tazelemek olarak güncelledik." dedi.

17.09.2022
6 ayda doğal gaz sübvansiyon miktarı 150 milyar liraya ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gazda bu yılın ilk 6 ayında sübvansiyon tutarının 150 milyar lira olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık olarak ilk 6 ayda kişi başı 1800 - 2 bin liralık katkı sağladık." dedi.

12.09.2022