Haberler

Karadeniz'de yeni müjdeler için gün sayılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gaz rezervlerine atıfta bulunarak, "Karadeniz’deki keşiflerimizin miktarını ve değerini artıracak yeni müjdeler için gün sayıyoruz." dedi.

09.11.2021
Son 4 yılda 1,2 milyar dolarlık yıllık tasarruf elde ettik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son 4 yılda enerji verimliliğine yapılan yatırımlarla senelik 1,2 milyar dolar tasarruf ettiklerini, yan sektörler de eklendiğinde bunun 3,6 milyar dolar seviyesine ulaşarak büyük bir katma değer sağlandığını bildirdi.

05.11.2021
"Enerjide fiyat artışlarını konutlara en az yansıtan ülkelerdeniz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin enerjide fiyat artışlarını konutlara en az yansıtan ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Yıllık ortalamaya baktığımızda neredeyse faturanın yarısını hazineden karşılar hale geldik. Fiyat artışlarını kaynağında fonlayarak yansıtıyoruz." dedi.

04.11.2021
2022 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin yanı sıra bu yıl kara alanlarında gerçekleştirilen 26 yeni keşifle yaklaşık 60 milyon varil petrol eşdeğeri rezervin Türkiye'ye kazandırıldığını bildirdi.

01.11.2021
Enerji Kentleri Birliği Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyadaki gaz tedarik sıkıntısından etkilenmemek için adımlarını attıklarını ve atmaya devam ettiklerini belirterek, yer altı doğal gaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduklarını, gelecek haftalarda tamamını doldurmuş olacaklarını söyledi.

22.10.2021
Türkiye ve Nijerya enerji alanında 3 mutabakat zaptı imzaladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffery Onyeama enerji alanında 3 anlaşmaya imza attı.

21.10.2021
Bakan Dönmez Bakanlık Çalışanları ile Bir Araya Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlık teşkilatına bağlı tüm kuruluşlardaki çalışanların kendisiyle direkt görüşmelerini sağlayacak Kabul Günü Uygulaması çerçevesinde çalışanlarla bir araya geldi.

17.10.2021
"Azerbaycan'la 11 milyar metreküplük ilave doğal gaz ticaret anlaşması yapıldı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kış yaklaşırken artması muhtemel doğal gaz talebinin karşılanması için sürdürülen görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirterek "Bu kapsamda, Azerbaycan ile 2024 sonuna kadar geçerli olacak ve Bakü-Tiflis-Erzurum Hattı’ndan gelecek 11 milyar metreküplük ilave doğal gaz ticaret anlaşması yapılmıştır." dedi.

15.10.2021
Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarının olması elimizi rahatlatan bir unsur

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Avrupa ülkelerine kıyasla arz ve tedarik konusunda iyi bir noktada olduğunu belirterek, "Enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlarımıza en az seviyede yansıması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyuyoruz." dedi.

13.10.2021
Tedarikçiler programlarına bağlı kalırsa doğal gazda sıkıntı yaşanmaz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de son yıllarda elektrik ve doğal gaz altyapısında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, "Bu yılki doğal gaz talebinin bir kısmını mevcut kontratlardan bir kısmını da LNG tedarik etmek suretiyle karşılayacağız. Bu yılı, tedarikçiler de sevkiyat programlarına uyduğu takdirde, sıkıntı yaşamadan atlatmış olacağız." dedi.

08.10.2021
Türkiye-Nijerya Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nijerya'ya resmi bir ziyaret planladığını belirterek, "Bu ziyarette hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında 3 anlaşma imzalamayı hedefliyoruz." dedi.

08.10.2021
EPİAŞ bizi bölgesel ticaret merkezi olma hedefimize bir adım daha yaklaştıracak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) bünyesinde bugün işleme açılan vadeli doğal gaz piyasasında güçlü bir gösterge fiyatın oluşacağına inandıklarını belirterek, "Bölgemizin en büyük doğal gaz tüketicisi ülkesiyiz ve çevre ülkelerle de farklı boru hatları bağlantılarımız olduğu için oluşacak bu piyasa bizi bölgesel ticaret merkezi olma hedefimize bir adım daha yaklaştıracak." ifadesini kullandı.

01.10.2021
Kojenerasyon tesislerine destek artacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de kojenerasyon tesislerinin kurulu gücünün 4 bin 600 megavatı aştığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte kullanımının daha da artacağını düşündüğümüz kojenerasyon teknolojisi ve tesislerimizin önünü açmak için elimizden geleni yapmakta kararlıyız." dedi.

29.09.2021
Akkuyu NGS Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandıracak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) kaynak çeşitliliğini artırarak enerjide arz güvenliğine katkı sağlayacağını belirterek, "Türkiye yarım asırlık nükleer enerji serüveninde 2023'e doğru adım adım ilerliyor. Akkuyu NGS Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandıracak." ifadesini kullandı.

17.09.2021
"Termik Santrallerde Afet Yönetimi" çalıştayı yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin özellikle 1999 depreminin ardından afet yönetimi ve koordinasyonunda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, "Enerji tarafında tedbir ve sürekli tatbikat ilkesiyle proaktif bir yol izliyoruz. Bakanlığımız bünyesinde kurduğumuz Kriz Koordinasyon Merkezi aracılığıyla enerjide yaşanabilecek olası bütün krizleri en ince detayına kadar çalıştık." ifadelerini kullandı.

16.09.2021