Haberler

Maden ihracatında 5,9 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ihracatının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 40 arttığını belirterek, "Geçen yıl Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 5 milyar 930 milyon dolarlık maden ihracatı yapıldı." dedi. Dönmez, 2021 Maden İhracatı Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen yılın enerji ve madencilik sektörü açısından başarıyla tamamlandığını ifade etti.

04.01.2022
Temenni ediyorum ki 2022'de de benzer bir müjdeyi halkımızla paylaşmış olacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Sakarya Gaz Sahası'na komşu yeni bir alanda daha keşif amaçlı bir sondaj daha hazırlığı içindeyiz. Öyle temenni ediyorum ki, 2022'de de benzer bir müjdeyi halkımızla paylaşmış olacağız." dedi.

31.12.2021
Borda 1 milyar dolarlık satışla rekor kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl bor üretiminde, ihracatında ve satışında rekor kırıldığını belirterek, "2,5 milyon tonu ihracat olmak üzere, toplamda 2,6 milyon tonluk bor ürünleri satışı yaptık. Buradan da 1 milyar doların üzerinde bir satış rakamı elde ederek rekor kırdık." dedi.

28.12.2021
Fatih sondaj gemisi, Türkali-7 kuyusunda sondaja başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin Türkali-7 kuyusunda sondaja başladığını bildirdi.

24.12.2021
"Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakü'de düzenlenen Azerbaycan -Türkiye 1. Enerji Forumu'nda konuşma yaptı.

22.12.2021
Bakan Dönmez Bakü'de şehitlikleri ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.

22.12.2021
Bakan Dönmez, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

21.12.2021
"Yaralı işçilerimiz süratle hastanelere kaldırılarak ayakta tedavi edildi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir'in Kınık ilçesindeki maden kazasına ilişkin, "Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal ederek kazanın nedeniyle ilgili incelemelerini ve denetimlerini başlattı." dedi.

19.12.2021
Yenilenebilir enerji kaynakları konusundaki mevzuat eksikliklerini tamamladık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçilerin yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmaları konusundaki mevzuat eksikliklerini tamamladıklarını belirterek "Çiftçilerimiz gerek tarlasında, gerekse evinde ya da işletmesinde güneş panellerini kurmak suretiyle elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılayabilecekler." dedi.

18.12.2021
"Üretimi tamamlanan maden sahalarını yeniden doğaya kazandırıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Burdur'da Maden Sanayii İşverenleri Sendikası (MASİS) maden rehabilitasyon alanında fidan dikti, mermer işçileriyle bir araya geldi. Mermer şantiyesinde düzenlenen programda konuşan Dönmez, ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmasının açılışı vesilesiyle Burdur'da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

18.12.2021
Rüzgar enerjisi sektöründe yerli üretimin payı yüzde 65'e ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rüzgar enerjisi sektörünün yüzde 65 yerli üretim oranıyla enerji teknolojilerinin yerlileşmesinde ilk sıralarda yer aldığını belirterek, "Rotor kanadı, türbin kulesi, bağlantı elemanları ve jeneratör parçaları gibi pek çok ekipman artık ülkemizde üretiliyor. Yaklaşık 15 bin kişi rüzgar enerjisi sektöründe istihdam ediliyor." dedi.

15.12.2021
Doğal gazda kışın sıkıntı yaşanmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz konusunda gelecek yılın planlarının yapıldığını ve kışa hazırlıklı olunduğunu belirterek, "Uzun dönemli doğal gaz kontratlarımız bizi büyük ölçüde rahatlatıyor. Ek talep için ekstra anlaşmalar yaptık. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamayız." dedi.

13.12.2021
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlık çalışanlarıyla buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir araya geldiği bakanlık çalışanlarının görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

10.12.2021
“2022 yılının baharında Karadeniz'in tabanına boruları yerleştirerek ilk kaynağı yapacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki gaz sahasında 2022 yılının baharında boruları yerleştirerek ilk kaynağı yapacaklarını, 2023 yılında günlük 40 milyon metreküp doğal gazın iletim sistemine aktarılacağını söyledi.

07.12.2021
Fatih sondaj gemisi 2022'nin ilk çeyreğinde yeni arama kuyusu kazacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Fatih sondaj gemisiyle 2022'nin ilk çeyreğinde bir arama kuyusu daha kazılacağını belirterek, "2022 içinde tüm kuyularda üretim öncesi tamamlama operasyonlarını bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

25.11.2021