Haberler

3. Türk-Alman Enerji Forumu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Alman enerji şirketlerinin ortaklarıyla birlikte Türkiye'nin enerji sektörüne son 18 yılda yaklaşık 25 milyar avro yatırım yaptığını ve 15 binden fazla istihdam sağladığını belirterek, "Bu rakamlar, Alman şirketlerin ve yatırımcıların sektöre ve Türkiye'nin ekonomisine duydukları güveni gösteriyor." dedi.

02.06.2021
Vadeli Elektrik Piyasası İşleme Açıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) ile Türkiye enerji piyasasının olgunluk dönemine girdiğini belirterek, "VEP ile fiziksel teslimat yükümlülüğü doğuran ileri tarihli işlemlerle daha şeffaf, istikrarlı ve rekabetçi bir ortamda elektriğin alım ve satımına imkan sağlıyoruz. Öngörülebilirliğin artmasıyla yatırımcılarımız finansal belirsizlikten kurtulacak ve bu durum sürdürülebilir bir yatırım ortamının da gelişimine katkı sağlayacak." dedi.

01.06.2021
Denizli'nin 6 İlçesine Doğal Gaz Müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli'de Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Kale ve Çal'a doğal gaz ulaştıracaklarını belirtti.

29.05.2021
Aydın'a 400 Milyon Liralık Enerji ve Madencilik Yatırımı Yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aydın'a son 18 yılda enerji ve madencilik alanında 4,66 milyar liralık yatırım yapıldığını, bu yıl da 400 milyon liraya yakın bir yatırımın yapılacağını ifade etti.

28.05.2021
"Karada 3 Yeni Kuyuda Petrol Keşfettik"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin ardından, karada da 3 yeni kuyuda petrol keşfedildiğini duyurdu.

27.05.2021
Rüzgar ve Güneşte Bu Yıl 4 Bin Megavat Kapasite için Yarışma Yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl 2 bin megavatı güneş enerjisinde, 2 bin megavatı rüzgarda olmak üzere 4 Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışması düzenleneceğini bildirdi.

26.05.2021
"Karadeniz'de yeni haberle ilgili haziranı bekleyelim"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuk olduğu A Haber ve A Para ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

24.05.2021
YEKA RES Yarışmalarının Yılın Son Çeyreğinde Yapılması Planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği (YENADER) tarafından düzenlenen "Dünya'da Yeni Ekonomik Düzen, İklim Krizi ve Yenilenebilir Enerjinin Önemi" başlıklı zirveye video konferans yöntemiyle katıldı.

12.05.2021
Elektrik Üretimi Yılın İlk Çeyreğinde 2 bin 733 Gigavatsaat Arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik üretiminin, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 2 bin 733 gigavatsaat arttığını bildirdi.

11.05.2021
Yurt İçi Petrol ve Doğal Gaz Üretimi İlk Çeyrekte 300 Bin Varil Arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin yurt içindeki petrol ve doğal gaz üretiminin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 300 bin varil artarak 6 milyon 325 bin varile ulaştığını bildirdi.

08.05.2021
Kanuni Sondaj Gemisi İlk Görevi İçin Karadeniz'e Açıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin ilk görevi için Karadeniz'e açıldığını bildirdi.

05.05.2021
"EBRD 4 bin 300 Megavatlık Yenilenebilir Enerji Kapasitesinin Hayata Geçirilmesine Katkı Sağlamıştır"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso ve heyetiyle video konferans yöntemiyle bir araya gelerek, Türkiye'nin, EBRD'nin en geniş faaliyet gösterdiği ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

04.05.2021
Bakan Dönmez, Elektrik Dağıtım İşçileriyle İftar Yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım sektöründe 2021-2026 döneminde elektrik dağıtımında planlı bakım ve Ar-Ge faaliyetleri dahil olmak üzere 78 milyar liralık bir yatırım yapılacağını bildirdi.

02.05.2021
KKTC’nin Enerjide Arz Güvenliğini Kendi Arz Güvenliğimizden Farklı Görmüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin enerji ve doğal kaynaklar alanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yanında olduğunu belirterek, "Adanın enerjide arz güvenliğini kendi arz güvenliğimizden farklı görmüyoruz." dedi.

30.04.2021
Türkiye-İran ilişkilerinde öncelik Tercihli Ticaret Anlaşması kapsamının genişletilmesi olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye-İran ticari ilişkilerinin alt yapısını oluşturan Tercihli Ticaret Anlaşması genişletme müzakerelerinin sonuçlanmasının iki ülkenin temel önceliği olduğunu ifade etti.

28.04.2021