Haberler

Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik tüketiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi dönemi geçtiğini bildirdi. 

21.11.2020
2020 Ekim sonu itibarıyla elektrik üretimimizin yüzde 34'ünü kömürden karşılıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği öncülüğünde kömür sektörüne yönelik düzenlenen değerlendirme toplantısına video konferans yoluyla katıldı. 

19.11.2020
Bakan Dönmez, Arama ve Üretim Sektörü 12. İstişare Toplantısı'na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya gaz sahasındaki keşiften sonra pek çok ülke Türkiye'den kendi karasularında arama ve sondaj yapmasını istediğini belirterek, "Şu anda önceliğimiz yurt ekibinde olduğu için bu teklifleri geri çevirdik Artık yerli derin deniz sondajimiz ve becerilerimizle kürsüde bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. " dedi.

18.11.2020
"Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı hayırlı olsun"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) ardından Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı'nın devreye girmesiyle Avrupa enerji arz güvenliğinin önemli bir halkasının tamamlandığını belirtti.

16.11.2020
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e uğurlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni'nin bugün Karadeniz'e doğru yola çıktığını ve Filyos Limanı'ndaki bakım çalışmalarının ardından Sakarya Gaz Sahası'ndaki görevine başlayacağını bildirdi. 

13.11.2020
ETKB 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin sunumunda, Türkiye'de eylül sonu itibarıyla kurulu gücün 93 bin 207 megavata çıktığını söyledi.

11.11.2020
“Temel amacımız ülkemizin her köşesine kesintisiz enerji arzı sağlamak”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Çalışanları Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, enerji sektörünün dinamiklerinin sürekli değişen dünya düzeninden etkilendiğini bildirdi.

10.11.2020
Fatih Sondaj Gemisi Türkali-1 kuyusunda sondaja başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin hazırlık çalışmalarının ardından Türkali-1 kuyusunda sondaja başladığını bildirdi.

05.11.2020
"Hasarlı binalar dışında doğal gaz arzı sağlanamayan binamız kalmadı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AFAD'ın yönlendirmesiyle güvenli bölgelere hızla elektrik vermeye başladıklarını belirterek, "İlk 30 saatte elektrik verilmeyen binamız kalmadı. Aralıksız devam eden çalışmalardan sonra an itibarıyla hasarlı binalar dışında doğal gaz arzı sağlanamayan binamız da kalmadı." dedi.

02.11.2020
Seferihisar'da elektrik ve doğal gaz kullanamayan abone yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında dün meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerin bölgede yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek, "An itibarıyla artık Seferihisar'da elektrik ve doğal gaz kullanamayan abone yok." dedi.

31.10.2020
Bakan Dönmez Tuz Gölü Yer Altı Doğalgaz Depolama Sahası’nda incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ile birlikte Tuz Gölü Yer Altı Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi sahasında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

27.10.2020
2020'de dünyada denizlerdeki en büyük keşfi açıkladık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküplük rezerve ulaştıklarını belirtti. Dönmez, "Türkiye tarihinin en büyük keşfi ve 2020 yılı itibarıyla baktığımızda dünyada denizlerdeki en büyük keşfi açıklamış olduk. İnşallah 2023'te cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kendi gazımızı, Karadeniz'den ürettiğimiz gazımızı vatandaşımızla buluşturacağız" dedi.

19.10.2020
Kanuni, Çanakkale Boğazı'ndan 'Şehitler Abidemizi' selamlayarak çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin, Çanakkale Boğazı'nda Şehitler Abidesi'ni selamlayıp Haydarpaşa Limanı'na ulaştığını duyurdu. 

19.10.2020
Yerli su altı robotu Kaşif Fatih sondaj gemisinde görevine başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli su altı robotu Kaşif'in, Fatih sondaj gemisinde görevine başladığını bildirdi. 

18.10.2020
Oruç Reis'ten ilk sismik okumalar bugün alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'de faaliyet göstereceği lokasyona vardığını belirterek, "(Gemimiz) Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki sismik kabloları denize sermeye başladı. Dün testler başladı ve bugün ilk sismik okumaları almaya başlıyoruz. İlk etapta, 10 günlük bir çalışma programımız var." dedi. 

14.10.2020