Haberler

Türkiye'nin ilk doğal gaz depolama gemisi Ertuğrul Gazi hizmete girdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin hizmete alınan ilk doğal gaz depolama gemisi Ertuğrul Gazi'nin ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) transferini 29 Haziran Salı günü gerçekleştireceğini söyledi.

25.06.2021
Elektrikte kurulu gücümüzün yüzde 53'ü yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Enerji Bakanları Toplantısı'nda, Türkiye'nin, yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımına ve temiz enerji teknolojileri için yerli üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesine önem verdiğini söyledi.

24.06.2021
Ertuğrul Gazi FSRU Tesisi açılış törenini cuma günü yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin doğal gazda kaynak çeşitliliğini sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve FSRU (Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi) projeleriyle artırdığını belirterek, cuma günü Hatay Dörtyol'da Ertuğrul Gazi FSRU Tesisi resmi açılış töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

23.06.2021
Türkiye'yi enerji teknolojilerinde merkez ülke haline getireceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, videokonferans yöntemiyle katıldığı Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) 12. Olağan Genel Kurulunda, bugünün Dünya Yenilenebilir Enerji Günü olduğunu hatırlattı.

 

22.06.2021
Türkiye'nin "yeşil elektrik piyasası" işleme açıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) bünyesinde 1 Haziran'da devreye giren ve bugün itibarıyla yenilenebilir kaynak bazında işleme açılan YEK-G Sistemi ve Organize YEK-G Piyasası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, sistemin yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişimine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

21.06.2021
Karadeniz sahil kentlerinde de sismik araştırmaları başlatıyoruz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz sahil kentlerinde de sismik araştırmaları başlatıyoruz. Samsun'a bu yıl içerisinde yaklaşık 64 milyon liralık sismik Ar-Ge, araştırma yapılmasıyla ilgili bütçe ayırdık. İnşallah denizde olduğu gibi belki karadan da müjdeli haberleri sizinle paylaşırız." dedi.

18.06.2021
Sinop iline yapılan yatırım 1,51 milyar lira

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sinop'a 18 yılda 1,51 milyar lira enerji yatırımı yaptık." dedi.

17.06.2021
Bakan Dönmez Sinop'ta halka hitap etti

Sinop temasları kapsamında Boyabat Belediye Başkanlığını ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

17.06.2021
Türkiye yenilenebilir enerjinin merkezi olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji politikalarının önemine değinerek, "Artık diyoruz ki Türkiye, hem kaynak, hem teknoloji hem de piyasalar bazında yenilenebilir enerjinin merkez ülkesi olacak." dedi.

11.06.2021
Ağrı Koza Altın Temel Atma Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son 20 yılda toplamda 382 ton altın ürettik. Bu üretimle devletin kazancı 76 ton altına eşdeğer vergi geliri oldu. Bu sene inşallah 45 ton üzeri bir üretim yapmayı hedefliyoruz." dedi.

10.06.2021
Karadeniz'de Bu Yıl Yeni Keşif Kuyusu Açılabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi özel oturumunda moderatörlerin sorularını yanıtladı.

07.06.2021
Yeni Keşifler için Rota Oluşturuluyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğal gaz aramalarında yeni keşifler için rota oluşturulduğunu bildirdi.

07.06.2021
"Doğalgazı Filyos'taki Tesisten Türkiye'nin Dört Bir Yanına Ulaştıracağız.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya çıkacağı ilk nokta olan Filyos'taki doğal gaz işletme tesisinin inşası için ilk adımın atıldığını ve gazın 2023'te hizmete sunulacağını belirtti.

04.06.2021
"Türkiye'yi yenilenebilir enerjinin teknoloji ve üretim merkezi yapmaya kararlıyız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin salgın sürecinde yenilenebilir enerjide büyük aşama kaydettiğini belirterek, "Daha fazla yerli, daha fazla yenilenebilir" diyerek çıktıkları yolda Türkiye'yi yenilenebilir enerjinin teknoloji ve üretim merkezi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

03.06.2021
"Cumhuriyetimizin 100. yılı nükleer enerji ile taçlanacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) birinci ünitenin reaktör kabının montajının tamamlandığını bildirdi.

03.06.2021