Haberler

"Enerji piyasasında daha rekabetçi bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne video konferansla katılarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya piyasalarına etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

25.03.2021
Bakan Dönmez Altın Madencilerini Kabul Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Altın Madencileri Derneği Başkanlığı’na seçilen Mehmet Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri Mustafa Aksoy, Ahmet Ahlatcı, Hasan Yücel, Hikmet Yavuz ve Dr. Muharrem Köse'yi kabul etti.

25.03.2021
"Son bir yılda güneşten elektrik üretimimiz yüzde 50 arttı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik üretiminde güneş enerjisinin payının 2002'deki sıfır düzeyinden bugün yüzde 3,7'ye ulaştığını belirterek, "Şubat 2020’den bugüne son 1 yıllık rakamlara baktığımızda ise güneşten elektrik üretimimiz yüzde 50 arttı." dedi.

23.03.2021
Adana'nın 6 ilçesine doğal gaz müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dağıtım şirketinin Adana'da gelecek 5 yılda yapacağı 750 milyon liralık yatırımla 6 yeni ilçeye ve eksik mahallelere doğal gaz ulaştırılacağını söyledi.

19.03.2021
"Tüm dağıtım bölgelerimizde pilot depolama projelerini finanse edeceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji dönüşümünü hızlandırmak için özel sektör ve kamunun iş birliğinin önemli olduğunu belirterek, "Türkiye olarak, gittikçe artış gösteren yenilenebilir enerjiden kaynaklanan depolama sorunlarını ortadan kaldırabilmek için tüm dağıtım bölgelerimizde pilot depolama projelerini finanse edeceğiz." dedi.

17.03.2021
Türkiye'nin elektrik dağıtım altyapısı çağın gereklerine uygun olarak yenileniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik kesinti sürelerinde 2019'da kullanıcı başına ortalama 20,5 saat olan kesinti süresinin yüzde 11 azalarak 18,2 saate düştüğünü belirterek, "Türkiye'nin dağıtım altyapısı çağın gereklerine uygun bir şekilde yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Hatlarımız büyük oranda iyileştirildi. Yeni yatırımlarla da şebeke ağımızı her yıl daha da genişlettik." dedi.

16.03.2021
YEKA GES-3'e rekor başvuru yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, toplam 1000 megavat güneş enerjisi kapasitesi oluşturulması amacıyla yapılan 74 mini YEKA GES-3 (güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları) yarışmasına toplam 709 başvuru yapıldığını ve bunların tamamının 9 bin 440 megavat güce denk geldiğini söyledi.

15.03.2021
Akkuyu NGS'nin üçüncü ünitesinin temel atma töreni yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) dördüncü ve son reaktörünün temelinin gelecek sene atılacağını belirterek, "Akkuyu, 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında, enerji üretmeye başlayacak. Türkiye, o gün yepyeni bir enerjiyle tanışacak." dedi.

10.03.2021
"Türkiye'nin nükleer teknoloji atağında Yıldız Teknik ekolünü güçlü şekilde görmek istiyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu 17'nci RLC Günleri'nde yaptığı konuşmada, dünyada enerji sistemleri, dijital sistemler ve sosyal ilişkiler olmak üzere üç temel dönüşüm olacağını ifade etti.

02.03.2021
Elektrik dağıtımı alanında 66,7 milyar liralık yatırım yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte 2021-2025 dördüncü uygulama dönemi için toplam 66,7 milyar lira tutarında elektrik dağıtım yatırımı planlandığını bildirdi. 

24.02.2021
Madencilikte Kırgızistan'la iş birliği yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çevrim içi düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Enerji Bakanları toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

24.02.2021
Rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rüzgardan elektrik üretiminin ocak ayında tarihte ilk defa aylık bazda yüzde 10'u geçtiğini bildirdi.

23.02.2021
Bakan Dönmez Kastamonu'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kastamonu'nun sahil kesiminde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili, "Ekiplerimiz hava tahminleri doğrultusunda önceden hazırlıklarını yapmışlardı ama beklenilenin üstünde yağış aldı. Bundan dolayı da özellikle kırsal bölgelerde bazı kesintiler, hat kopmaları, direk yıkılması gibi durumlarla karşılaştık." dedi.

18.02.2021
“Çok kısa süre içerisinde gerekli yatırım ve bakım çalışmalarına başlıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşallah çok kısa süre içerisinde özellikle kırsal alandan başlamak suretiyle bu sorunları hiç yaşamamak ya da etkilerini en aza indirmek için gerekli yatırım ve bakım çalışmalarına başlıyoruz." dedi.

18.02.2021
"Akkuyu'da görev yapacak Türk nükleer enerji mühendisi sayısı 200'ü aşacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya'da nükleer mühendislik eğitimi alan 4. Türk öğrenci grubunun mezun olmasına ilişkin, "Genç mühendislerimizden 43'ü daha dün mezun oldu. Son mezunlarımızla birlikte bugüne kadar eğitimini tamamlayarak ülkemize dönen genç nükleer enerji uzmanımız 186'ya ulaştı." ifadelerini kullandı.

17.02.2021