Haberler

Bakan Dönmez: 15 Temmuz Gecesi Gururu ve Hüznü Bir Arada yaşadık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gururu ve hüznü bir arada yaşadığını belirterek, "Gururu yaşadık çünkü vatanımızı, toprağımızı, bayrağımızı hainlere teslim etmedik. Milletimizin cansiperane mücadelesiyle karanlık geceyi, parlak bir zafere çevirdik. Hüzünlüyüz çünkü o gece ebediyete uğurladığımız 251 canımızı hatırladıkça o tarifsiz acıyı defalarca yaşıyoruz." dedi

17.07.2020
Bakan Dönmez: "Türkiye’nin Enerjisi Darbelere Geçit Vermiyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk milletinin 15 Temmuz'da vatanı hainlere teslim etmediğini belirterek, "Bizler de milletimizin bu kahraman duruşundan ilham alarak bakanlığımızın binasına 'Türkiye’nin Enerjisi Darbelere Geçit Vermez' sloganıyla ışıklı bir animasyon yansıttık. 20 bin lümen lazer projeksiyon, 7 lazer ve 106 parça ışık kullanıldı. Nerede olursak olalım, zaman ve mekan farketmez. Türkiye’nin enerjisi darbelere hiçbir zaman geçit vermeyecek." dedi.

16.07.2020
“Karapınar Güneş Enerji Santrali'ni Gelecek Ay Açacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin ilk entegre güneş panellerini üretecek Konya'daki Karapınar Güneş Enerji Santrali'nin açılışını, gelecek ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştireceklerini açıkladı.

09.07.2020
Bakan Dönmez 15 Temmuz Şehidinin Adı Verilen Tabiat Müzesini Ziyaret Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimine Türk halkının kendini siper etmesiyle geçit verilmediğini belirterek, "Milli iradeye ve demokrasiye karşı böyle bir girişim olursa halkımız çekinmeden sokaklara, meydanlara inerek canı pahasına vatanını, milletini, özgürlüğünü savunacaktır, buna adım gibi eminim. Türkiye'nin enerjisi darbelere geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek inşallah." dedi.

09.07.2020
“Sıvı Atığın içerisindeki lityumu geri kazanma üzerine bir teknoloji geliştirdik”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Sıvı atığın içerisindeki lityumu geri kazanma üzerine bir teknoloji geliştirdik. İlk etapta yıllık 10 ton lityum üretim kapasitesine sahip tesisi devreye alacağız. Projelendirme bitti. Temmuz ayı içerisinde tesisin montajına inşallah başlıyoruz. Yıl sonu itibarıyla da ilk üretime geçeceğiz” dedi.

09.07.2020
Akıncı Hidroelektrik Santrali Açılış Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı Tokat Niksar Akıncı Hidroelektrik Santrali Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, son iki yılda 26 farklı şehirde devreye giren 52 hidroelektrik santralinin millete ve ülkeye hayırlar getirmesini diledi.

05.07.2020
"Sivas Elektrik Kurulu Gücünde Şanslı İllerimizden Birisi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sivas'ın tükettiği elektriğin 5 katını üretebilecek güce sahip, şanslı illerden olduğunu söyledi.

 

05.07.2020
Enerjide 'Yeşil Tarife' Dönemi Ağustos'ta Başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlar için geliştirilen Yenilenebilir Tarife olarak bilinen, Yeşil Tarife'ye (YETA) ağustos ayı itibariyle geçilebileceğini açıkladı.

03.07.2020
“Dünyanın Farklı Yerlerinde 'Made In Türkiye' Yazılı Güneş Panellerini Göreceğiz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ankara'da montajı bitme aşamasına gelen tam entegre güneş paneli üretim fabrikasında incelemede bulundu. Bakan Dönmez, "Dünyanın farklı yerlerinde 'Made In Türkiye' yazılı güneş panellerini göreceğiz. Türkiye'nin güneşi daha çok parlayacak" dedi.

01.07.2020
“Yeni Normalde Sanayimizin Çarkları Daha Hızlı Dönecek”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayicilerin kullandığı doğal gazın fiyatında yapılan indirime ilişkin, "Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak." ifadesini kullandı.

30.06.2020
Bakan Dönmez, Macaristan Dışişleri Bakanı İle Görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü.

30.06.2020
Bakan Dönmez, Enerji Alanındaki Faaliyetlere İlişkin Değerlendirmede Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon programında, Türkiye'nin son dönemde enerji alanında yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

28.06.2020
Bakan Dönmez, Akkuyu NGS'de İncelemede Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) birinci üniteyi 2023'te devreye almayı hedeflediklerini belirterek, "İkinci üniteyle ilgili olarak da bir bilgiyi paylaşmak istiyorum, temeli atıldı. Birinci ünite devreye girer girmez inşallah takip eden bir yıl içinde de ikinci üniteyi devreye almayı planlıyoruz." dedi.

26.06.2020
"Kamuoyunun Yüzde 87,4'ü Enerjiyi Verimli Kullanmanın Önemini Biliyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son zamanlarda enerji verimliliği konusunda toplumsal algının arttığını ve bilinç endeksi için 21 şehirde 3 bin kişiyle salgın öncesinde yüz yüze araştırma yapıldığını ifade etti.

25.06.2020
Bakan Dönmez, MÜSİAD Heyetiyle Görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Enerji ve Maden Komitesinin Başkanı Cihad Terzioğlu ile bir araya geldi.

18.06.2020