Haberler

Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'na katıldı
06.12.2019
Bakan Dönmez madencilerle bir araya geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında 81 ilden gelen madencilerle bakanlıkta görüştü.
04.12.2019
TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Enerjinin İpek Yolu" olarak adlandırılan proje için ilk imzaların 2012'de atıldığını anımsattı.
30.11.2019
Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Toplantısı"nda, 2002'de Türkiye'de 5 büyükşehirde doğal gaz kullanıldığını, bugün artık 81 il ve 531 ilçenin tamamında doğal gazın vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.
27.11.2019
ETKB 2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunda, Türkiye'de enerji talebinin sorunsuz karşılanması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
22.11.2019
Bakan Dönmez: "Türkiye yenilenebilir enerjide merkez olacak"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gebze’de bir güneş enerji paneli üretim tesisini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunarak, güneşten rüzgara, hidroelektrikten biyoenerjiye ve jeotermale kadar yenilenebilir enerjinin her alanında yapılan yatırımların vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu söyledi.
16.11.2019
TürkAkım Projesi'ni yıl sonuna kadar bitireceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kırklareli’nin Vize ilçesindeki Rus doğal gazını Avrupa'ya nakledecek TürkAkım Projesi'nin şantiye sahasında teknik ekiple toplantı gerçekleştirdi.
16.11.2019
Yerli temizlik ürünü BORON'da çeşitlilik arttı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli temizlik ürünü BORON'da çeşitliliği artırdıklarını belirterek, "Bugünden itibaren renkli ve beyazlar için sıvı ve toz olmak üzere dört farklı BORON ürünü raflardaki yerini almaya başlayacak." dedi.
08.11.2019
12. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 12. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nın açılışında, Türkiye'nin enerjide son yıllarda büyük bir başarı hikayesi yazdığını ifade etti.
06.11.2019
Elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynak hedefine ulaşıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 8. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde, rüzgarda yap-işlet-devret modelinden rüzgar enerjisi teknolojisinin dahi yerli imkanlarla üretildiği tam entegre bir modele geçildiğini söyledi.
05.11.2019
Bakan Dönmez Çorum’da
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı ziyaretlerde bulunmak ve Dodurga ve Oğuzlar ilçelerine doğal gaz verme törenlerine katılmak üzere Çorum'a geldi.
01.11.2019
Bakan Dönmez Çorum'un Dodurga ve Oğuzlar ilçelerine doğalgaz verme törenine katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar doğal gazı vatandaşımızın ayağına getirmek için dünyanın etrafını 3,5 kez katettik hem de kazarak. Böylece 66 milyon vatandaşımızın kapısına kadar doğal gazı getirdik"
01.11.2019
Smart Future World Expo
Smart Future World Expo, İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayan etkinliğin açılışına video konferans ile bağlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yoğun programından dolayı zirveye katılamadığını fakat zirvenin sektör adına çok önemli içeriklere ev sahipliği yapacağını bildirdi.
30.10.2019
Bakan Dönmez'den Cumhuriyet Bayramı mesajı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Çanakkale'de, Sakarya'da dalga dalga yayılan diriliş ruhunun millet iradesiyle taçlandırıldığı Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum"
29.10.2019
ETİ Maden Bor Karbür Tesisi Temel Atma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:"Dünya bor lideri Eti Maden ve yine savunma sanayi alanında faaliyette bulunan özel sektörün katılımıyla TRBOR Bor Teknolojileri AŞ'yi kurduk. Söz konusu şirkete Eti Maden yüzde 33 pay ile iştirak etti. Tesis ilk etapta yılda bin ton kapasiteyle bor karbür üretimi gerçekleştirecek"
25.10.2019