Haberler

Kırklareli'nde Çeşmekolu 2 kuyusunda ilk sondaj başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Lüleburgaz sahasında incelemelerde bulundu.
31.05.2019
Türkiye bölgenin en büyük ve yatırım açısından en cazip ülkesidir
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bugün bakanlıkta düzenlenen Rüzgar YEKA-2 ihalesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
30.05.2019
81 ilimize ve 512 yerleşim birimimize doğal gazı ulaştırdık
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Biz hükümet olarak her zaman hizmet dedik, millet dedik. Milletimizin çıkarları ve huzuru her şeyin önünde anlayışıyla hareket ettik. Bu anlayışla 81 ilimize ve 512 yerleşim birimimize doğal gazı ulaştırdık"
27.05.2019
23 Haziran'da elektrik güvenliği için tedbirler alındı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ve Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) Genel Müdürlüklerine ziyaret gerçekleştirdi.
26.05.2019
Hayalim ülkeyi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Üsküdar Belediyesi Nevmekan Sahil'de üniversite öğrencileriyle iftar programında bir araya geldi. Programa farklı üniversitelerden öğrenciler ile AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak da katıldı.
25.05.2019
Bakan Dönmez, Somalı madencilerle iftar yaptı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Manisa programı kapsamında Yeni Anadolu Madencilik Soma Işıklar Kömür Ocağı'nda düzenlenen iftar programına katıldı
23.05.2019
Bakan Dönmez, TBMM Enerji Komisyonu'na iftar verdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ve komisyon üyelerine iftar verdi.
21.05.2019
Bakan Dönmez, bakanlık çalışanlarıyla iftarda buluştu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iftarda bir araya geldiği mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, "Bir senenin geriye dönüp muhasebesine baktığımızda hep sizlerin eserlerini görüyoruz. 81 ilin tamamına, 512 ilçenin sakinlerine, evlerine, iş yerlerine, yani 65 milyon vatandaşımıza ulaştırdığımız doğal gazın arkasında sizler varsınız. Trakya’daki, Doğu Anadolu’daki petrol ve doğal gaz keşiflerimizin arkasında sizler varsınız. Fatih’in, Yavuz’un, Oruç Reis’in ve Barbaros’un denizlerimizde arama ve sondaj faaliyetlerinde yine sizler varsınız." dedi.
19.05.2019
Doğu Akdeniz'de milletimizin ve KKTC'nin haklarını koruduk
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Doğu Akdeniz'de ülkemizin, milletimizin ve KKTC'nin haklarını koruduk, korumaya da devam edeceğiz"
18.05.2019
Bu yıl 1,1 milyar liralık doğal gaz şebeke yatırımı yapılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Bu yıl 1,1 milyar liralık doğal gaz şebeke yatırımı yaparak, 1 milyon yeni aboneyi daha doğal gaz ile tanıştıracağız"
07.05.2019
Basın Açıklaması
Türkiye’nin kendi kıta sahanlığında gerçekleştirmekte olduğu sondaj faaliyetine ilişkin olarak bölge içi ve dışı aktörlerce yapılan açıklamaların kabul edilmesi mümkün değildir.
01.05.2019
7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ar-Ge, inovasyon 7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na video konferans yoluyla bağlanarak yaptığı konuşmada, Ar-Ge yatırımlarının artı maliyet olarak değil, piyasa şartlarını geliştirecek birer enstrüman olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
25.04.2019
Elektrik dağıtımına 2 yılda 8,75 milyar lira yatırım yapılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 12. Sektör Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, enerji piyasalarının liberalleşmesi ve rekabete dayalı bir enerji piyasasının oluşturulması için son yıllarda önemli adımlar attıklarını söyledi.
25.04.2019
Bakan Dönmez, Altın Madencileri Derneği Başkanı Yücel'i kabul etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yücel ve beraberindeki heyeti kabul etti.
24.04.2019
Enerji teknolojilerinde merkez konuma yükselmiş bir ülke hedefliyoruz.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen "Enerjide Arama Buluşmaları - Start-up'lar (Yeni Nesil Girişimler)" başlıklı programda yaptığı konuşmada, teknoloji dinamosuna dönüşen start-up ekosistemini gündemlerine aldıklarını söyledi.
23.04.2019