Haberler

Bakan Dönmez, Altın Madencileri Derneği Başkanı Yücel'i kabul etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yücel ve beraberindeki heyeti kabul etti.
24.04.2019
Enerji teknolojilerinde merkez konuma yükselmiş bir ülke hedefliyoruz.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen "Enerjide Arama Buluşmaları - Start-up'lar (Yeni Nesil Girişimler)" başlıklı programda yaptığı konuşmada, teknoloji dinamosuna dönüşen start-up ekosistemini gündemlerine aldıklarını söyledi.
23.04.2019
Bakan Dönmez, koltuğunu ilkokul öğrencisi Mustafa'ya devretti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Mustafa Umeyr Akay'a devretti.
20.04.2019
Yenilenebilir enerji desteğinde 10 yıl kriteri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimindeki desteklerde, maliyetini 10 yıl içinde ödeyerek kazanç sağlamaya başlayacak projeler, piyasa fiyatları üzerinden elektrik satışı yapacak"
19.04.2019
Üçlü Enerji Bakanları Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Türkmenistan Jeoloji Bakanı Şahım Abdrahmanov, ayrı ayrı heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Üç ülke arasındaki heyetler arası görüşmelerin ardından Üçlü Enerji Bakanları Toplantısı Ortak Bildirisi imzalandı.
18.04.2019
Bakan Dönmez: Cari açığımızın kapanmasında yerli kömürün katkısı çok büyük
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 3. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi ve Fuarı’na video konferans yoluyla bağlanarak, kömür alanındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
17.04.2019
Uluslararası Bor Sempozyumu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Uluslararası Bor Sempozyumu'nun (BORON 2019) açılışında yaptığı konuşmada, bor madeninin mukavemet artırıcı ve alev geciktirici özellikleri yanında kanser önleyici, enerji taşıyıcı ve depolayıcı özellikleriyle 250'den fazla alanda kullanıldığını söyledi.
16.04.2019
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2018 Performans Ödülleri Verildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen "2018 Performans Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, modern insan kaynakları anlayışının merkezinde insan ögesinin yer aldığını söyledi.
11.04.2019
Enerji güvenliğinde hiçbir sıkıntı yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Son aldığım rapora göre, ülke genelinde herhangi bir olumsuzluk yok, özellikle şehir merkezlerimizde hiçbir sıkıntı yok"
31.03.2019
Enerjide 1 milyon ton eşdeğer petrol tasarrufu sağlandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, enerji verimliliği ve kaynakları etkin kullanmanın ulusal ekonomiler üzerindeki baskıyı azaltan en önemli faktörlerden biri olduğunu söyledi.
31.03.2019
Bakan Dönmez, elektrik koordinasyon merkezinden bilgi aldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Zaman zaman sosyal medyada dezenformasyon olabiliyor. Bir kez daha seslenmek istiyorum. Bakanlığımızdan herhangi bir resmi açıklama duyana kadar vatandaşlarımızın bunlara itibar etmemelerini hassasiyetle istirham ediyorum"
30.03.2019
Seçim günü 20 bini aşkın personel sahada yer alacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 31 Mart’taki yerel seçimlerde enerji güvenliğinin sağlanması için yapılacak çalışmalara ilişkin hazırlıklarını Bakan Fatih Dönmez’in talimatıyla tamamladı.
29.03.2019
Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen birtakım mihraklar var
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen birtakım mihraklar var. Bu mihrakların Türkiye'de uzantıları var. Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına engel olmaya çalışıyorlar. Bunun sizler çok iyi farkındasınız. Bunlara en iyi cevabı, milli birlik ve bekadan yana 31 Mart'ta oyunuzu AK Parti'li adaylara kullanmak suretiyle vereceğinize inanıyoruz"
28.03.2019
Hava yolu halkın yolu haline geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Bugün artık hava yolu halkın yolu haline geldi. Hem ekonomik hem de yerine göre günün her saatinde uçağımız var"
28.03.2019
Petrol ürünleri pazarında istihdam 200 bin
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Akaryakıt sektörümüzde bugün itibarıyla 150 bin vatandaşımız istihdam ediliyor. Tüm petrol ürünleri pazarında ise 200 bin doğrudan istihdam yapıldığını tahmin ediyoruz" dedi.
27.03.2019