Haberler

Türkiye-İran 27. Dönem KEK toplantısı yapıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi ve beraberindeki heyetle, Türkiye-İran 27. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısını gerçekleştirmek üzere bakanlıkta bir araya geldi.
17.09.2019
Yurt içi petrol üretiminde rekor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Milli kuruluşumuz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yurt içi petrol üretiminde günlük 50 bin varili geçerek son 20 yılın en yüksek üretimine ulaştı"
16.09.2019
Akkuyu NGS'de çalışacak öğrenciler Rusya yolcusu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Güç Santralinde (NGS) istihdam garantili ilk yüksek lisans programı için St. Petersburg'a gidecek 22 öğrenciyle bakanlıkta bir araya geldi.
12.09.2019
Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 738. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, vatan toprağının her bir karışında şehitlerin kanı, gazilerin yiğitliği ve anaların duasının olduğunu söyledi.
08.09.2019
Elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 65-66'lara çıktı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bloomberg HT’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin enerji ithalatı politikasıyla ilgili konuşan Bakan Dönmez, elektrik ithalatının son yıllarda ciddi oranda azaldığını söyledi.
05.09.2019
Irak'la elektrik ticaretinde yeni dönem başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Irak ile geçmişte elektrik ticareti yapıyorduk. Şimdi elektrik ticaretini yeniden daha kapsamlı başlatma konusunda bir mutabakatımız var"
29.08.2019
Irak-Türkiye arasında yeni petrol hattı gündemde
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Irak Petrol Bakanı Gadban ile petrol bakanlığı binasındaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye ve Irak'ın komşu ve kardeş iki ülke olduğunu söyledi.
28.08.2019
Bakan Dönmez Irak Elektrik Bakanı Hatib ile görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Irak'taki temasları kapsamında Elektrik Bakanı Luey el-Hatib ile görüştü.
28.08.2019
Türkiye, Doğu Akdeniz’deki haklı davasından asla geri dönmeyecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Dünya Enerji Stratejisi Kongresi ve Fuarı'nın açılışındaki konuşmasında, Türkiye'nin son dönemde yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
26.08.2019
Yavuz, Doğu Akdeniz'de sondaja başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin bugün itibarıyla bin 710 metre sondaj derinliğine ulaştığını belirterek, "Burada yaklaşık 2,5-3 aylık bir program söz konusu olacak. Öyle ümit ediyoruz ki hedef noktaya ulaştığımızda inşallah burada doğal gaz varlığına da ulaşmış olacağız." dedi.
07.08.2019
Bakan Dönmez KKTC’de
KKTC'de temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Başbakanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.
06.08.2019
Bor Karbür Üretimi Anlaşmasında Sona Gelindi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın da katılımıyla PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen PTT ile ETİ Maden İşletmeleri İş Birliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, 2023 hedeflerine ilerlerken birçok alanda önemli atılımlar yaptıklarını ve bunların bir ayağını da borun oluşturduğunu söyledi.
01.08.2019
Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Genişletme Projesi Temel Atma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Genişleme projemiz halihazırda dünyada yapımı devam eden tüm depolama projeleri içerisinde en büyük depolama projesidir"
31.07.2019
Akkuyu NGS iş planına uygun şekilde ilerliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde incelemelerde bulundu
22.07.2019
Doğu Akdeniz'deki çalışmalar için dördüncü gemi gönderilecek
Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:"Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimiz ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemimizle bölgede sürdürdüğümüz faaliyetlerimize şimdi dördüncü gemimizi de dahil ediyoruz"
16.07.2019