Haberler

Petrol Sektörüne Yönelik Tedbirleri Alındı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle petrol arama ve üretim sektörüne yönelik tedbirler alındı

29.04.2020
Madencilik Sektörünü Korumaya Yönelik Tedbirler Alındı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle madencilik sektörüne yönelik tedbirler alındı

21.04.2020
Yerli Dezenfektan BOREL'in Satışına Yarın Başlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli dezenfektan BOREL'in tanıtım toplantısında, salgınla mücadelede el temizliğinin çok önemli olduğunu ve sabunla elleri yıkamanın mümkün olmadığı durumlarda ise dezenfektan kullanarak kişisel hijyenin sağlanabileceğini söyledi.

15.04.2020
Bakan Dönmez'den Enerji Sektörü Çalışanlarına Teşekkür

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde kesintisiz enerji için fedakarca görev yapan sektör çalışanlarına teşekkür etti.

12.04.2020
Bakan Dönmez G-20 Enerji Bakanları Toplantısı'nı Değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda, piyasaların öngörülebilirliğini olumsuz etkilediği için fiyat oynaklığının bir an önce sona ermesini istediklerini söylediğini, petrol fiyatlarının düşüklüğü veya yüksekliğinden ziyade oynaklığının piyasaları daha olumsuz etkilediğini belirtti.

11.04.2020
Yerli ve Milli Bor Katkılı El Dezenfektanı BOREL Haftaya Raflarda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı "BOREL"in haftaya raflarda yerini alacağını bildirdi.

11.04.2020
“Fatih Sondaj Gemisinin Yeni Durağı Karadeniz Olacak”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin teknik hazırlıklarının ardından yeni durağının Karadeniz olacağını bildirdi.

09.04.2020
Bakan Dönmez, AA'nın Kuruluşunun 100. Yıl Dönümünü Kutladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu Ajansının (AA) 100. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

06.04.2020
Bakan Dönmez'den Enerji Sektörüne Teşekkür

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji sektöründe faaliyet gösteren şirket ve sivil toplum kuruluşlarına (STK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na gösterdikleri yoğun ilgi dolayısıyla teşekkür etti.

02.04.2020
"Tüm sektörlerde önceliğimiz istihdamın korunması ve kesintisiz enerji arzıdır"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kesintisiz enerji hizmetinin önemine vurgu yaparak, "

26.03.2020
"Bor katkılı el dezenfektanında seri üretim başlıyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bor katkılı el dezenfektanının seri üretimine başlanacağını duyurdu.

25.03.2020
Koronavirüse Karşı Öneriler
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yayılmasını en aza indirmek ve vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracak işlemleri hayata geçirmek için ilgili bütün firmalarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.
19.03.2020
Üçüncü sondaj gemisi "Kanuni" Türkiye'de
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kanuni" adını verdikleri üçüncü sondaj gemisinin bu sabah Taşucu Mersin açıklarındaki demir sahasına ulaştığını belirterek, "35 Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) personeliyle Türkiye'ye giriş yapan Kanuni'ye koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkış yasak olacak. Kovid-19 önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından gemimizin bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başlayacak." ifadelerini kullandı.
15.03.2020
Türkiye Yer Bilimleri Veri ve Karot Bilgi Bankası'nın temeli atıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Yer Bilimleri Veri ve Karot Bilgi Bankası (TÜVEK) temel atma törenine katıldı.
10.03.2020
"Mini YEKA yarışmaları 2020'nin ilk yarısında gerçekleştirilecek"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Elektrik Sanayi Birliğinin (TESAB) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 18 yılda büyük bir değişim yaşadığını, birçok dönüşümü hayata geçirdiklerini söyledi.
09.03.2020