Haberler

TANAP'tan bugüne kadar 9,1 milyar metreküp gaz akışı gerçekleşti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Azerbaycan'ın enerjide iş birliğinin önemli olduğunu belirterek, "TANAP’tan 2020'de 4,9 milyar metreküp olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 9,1 milyar metreküp gaz akışı gerçekleşti." dedi.

21.01.2021
Doğal gazda rekor tüketim artışını kesintiye gitmeden karşıladık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünkü doğal gaz tüketim rekoruna ilişkin "Tüm Türkiye'de 274,2 milyon metreküp gaz arzını kesintisiz sağlamayı başardık. Doğal gaz arz güvenliğimizi sağlamaya yönelik aldığımız önlemler sayesinde rekor tüketim artışını hiçbir kesinti ya da kısıntıya gitmeden karşıladık." dedi.

19.01.2021
Manisa'daki 4 enerji tesisiyle 180 milyon dolarlık gaz ithalatının önüne geçilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Soma Kolin Termik Santralinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle katıldığı Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni'nde, Türkiye'nin üretim gücüne güç katacak yatırımların hayırlar getirmesini temenni etti.

16.01.2021
Bakan Dönmez, Soma'da madencilerle buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan bir maden ocağını ziyaret ederek madencilerle bir araya geldi. 

16.01.2021
Kamuda Sürdürülebilirlik Raporu Çalışmalarında ETKB Öncülüğü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlık Sürdürülebilirlik Raporu Çalışması Başlangıç Toplantısında açılış konuşması yaptı.

14.01.2021
Türkiye, enerji verimliliğiyle 2 yılda 1 milyar dolar tasarruf sağladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez video konferans yöntemiyle katıldığı Belediyelerde Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları Toplantısı'nda, enerji verimliliğinin toplumsal algıda enerji kaynağı gibi görünmediğini fakat verimliliğin dünyanın birçok yerinde bir kaynak olarak kabul edildiğini söyledi. 

13.01.2021
Türkiye-Nahçıvan doğal gaz boru hattının imalatının inşaatına süratle başlayacağız

Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı anma etkinliklerinin ardından Iğdır'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Gençlik ve Spor görüşme Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Valilik ile belediyeyi ziyaret ederek Vali ve Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim ile bir süretü.

09.01.2021
Altın üretiminde 42 tonla Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Altın Madencileri Derneği temsilcilerini kabulünde yaptığı konuşmada, geçen yılın enerji ve madencilik sektörü açısından başarıyla tamamlandığını söyledi.

07.01.2021
Güneşte mini YEKA yarışmaları için başvurular 2 ay içinde alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneğinin düzenlediği Güneş Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı.

06.01.2021
Bakan Dönmez, 2020'de enerji piyasasında yaşananları AA'ya değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl yaşanan en önemli gelişmelerden birinin Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfi olduğunu ve yenilenebilir enerji alanında da önemli adımlar atıldığını belirterek, "Sadece 2020'de devreye aldığımız yenilenebilir kurulu gücümüzle, Avrupa'da 21 ülkenin toplam yenilenebilir kurulu gücünü geride bıraktık." dedi.

30.12.2020
Karadeniz'de keşfedilen gaz Filyos'ta karaya çıkarılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi Açılış Töreni'ne video konferans yöntemiyle katıldı.

30.12.2020
ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yüzde yüz yerli Ar-Ge ile rafine bor üretimi esnasında ortaya çıkan sıvı atıklardan lityum üreteceğiz. Bu yöntemle lityum üretimi Eti Maden'e özgü ve dünyada bir ilk." dedi. 

26.12.2020
"2020 sonunda 40 tonun üzeri altın üretimini gerçekleştireceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Madencilik Şurası Ön Çalıştayı'nda, 2020'nin Türkiye'nin enerji sektörü açısından müjdelerle ve rekorlarla dolu bir yıl olduğunu ifade etti.

23.12.2020
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının kampüsü yenilenebilir enerjiyle aydınlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlık kampüsünde kurulan güneş enerjisi santrali (GES) ve e-şarj istasyonlarının açılışını yaptı.

18.12.2020
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı AFAD'a hijyen ürünleri gönderdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) görevli personel ve gönüllü kuruluşlar için 4 tır dolusu hijyen ürünü gönderildi.

18.12.2020