Haberler

Bakan Dönmez, 2020'de enerji piyasasında yaşananları AA'ya değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl yaşanan en önemli gelişmelerden birinin Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfi olduğunu ve yenilenebilir enerji alanında da önemli adımlar atıldığını belirterek, "Sadece 2020'de devreye aldığımız yenilenebilir kurulu gücümüzle, Avrupa'da 21 ülkenin toplam yenilenebilir kurulu gücünü geride bıraktık." dedi.

30.12.2020
Karadeniz'de keşfedilen gaz Filyos'ta karaya çıkarılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi Açılış Töreni'ne video konferans yöntemiyle katıldı.

30.12.2020
ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yüzde yüz yerli Ar-Ge ile rafine bor üretimi esnasında ortaya çıkan sıvı atıklardan lityum üreteceğiz. Bu yöntemle lityum üretimi Eti Maden'e özgü ve dünyada bir ilk." dedi. 

26.12.2020
"2020 sonunda 40 tonun üzeri altın üretimini gerçekleştireceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Madencilik Şurası Ön Çalıştayı'nda, 2020'nin Türkiye'nin enerji sektörü açısından müjdelerle ve rekorlarla dolu bir yıl olduğunu ifade etti.

23.12.2020
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının kampüsü yenilenebilir enerjiyle aydınlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlık kampüsünde kurulan güneş enerjisi santrali (GES) ve e-şarj istasyonlarının açılışını yaptı.

18.12.2020
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı AFAD'a hijyen ürünleri gönderdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) görevli personel ve gönüllü kuruluşlar için 4 tır dolusu hijyen ürünü gönderildi.

18.12.2020
BORON bulaşık temizlik ürünleri tanıtıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BORON'un yönünü vatandaşın istek ve taleplerinin belirlediğini kaydederek, "Makineler İçin BORON Bulaşık Jel Doğal Mineralli Temizlik Ürünü, BORON Bulaşık Elde Doğal Mineralli Temizlik Ürünü ve BORON Doğal Parlatıcı ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz." dedi.

16.12.2020
Türkiye-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı için imzalar atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov'un katılımıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında düzenlenen Türkiye Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Mütabakat Zaptı İmza Töreni'nde konuştu

15.12.2020
"AB'den hak ve hukuka uygun tavır bekliyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonuçlarına ilişkin, "AB'yi etki altına almaya çalışan ülkelerin haksız dayatmalarına karşı AB'den hak ve hukuka uygun bir tavır bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

11.12.2020
Bakan Dönmez bakanlığın faaliyetleri ve bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde Bakanlığın faaliyetleri ve bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10.12.2020
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'de sondaja hazırlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni'nin, Karadeniz'de sondaj yapmak için açılmaya hazırlandığını bildirdi. 

06.12.2020
Eskişehir Kırka Eti Maden tesislerinde lityum karbonat üretimi başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında düzenlenen Maden Sanayi İşverenleri Sendikası (MASİS) Madencilik ve Milli Ekonomi Zirvesi'ne videokonferans yöntemiyle katıldı. 

04.12.2020
"Tüm tesislerimizi tek merkezden ve otomatik sistemlerle kontrol edebileceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Antalya Kepez-2 Hidroelektrik santralinde gerçekleştirilen EÜAŞ EOS Açılış Programı'na video konferans yöntemiyle katıldı. 

03.12.2020
"2020'de bugün itibarıyla 4 bin 892 maden ruhsat sahasını denetledik"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla Türkiye'nin farklı bölgelerindeki madencilerle videokonferans yöntemiyle bir araya geldi.

03.12.2020
Bakan Dönmez 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyanın en kadim mesleklerinin başında gelen madenciliğin Türkiye'nin geleceği için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, madencilerin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutladı.

03.12.2020