Haberler

Türkiye'nin Karadeniz'deki keşfi 2020'de denizlerdeki en büyük keşif oldu

Sakarya doğal gaz sahasında yapılan keşif bu yıl dünyadaki deniz keşifleri arasında ilk, kara ve denizlerde yapılan bütün keşifler arasında da ikinci sırada yer aldı.

09.09.2020
Türkiye 3 Eylül'de günlük elektrik üretim rekorunu kırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günlük elektrik üretimi ve saatlik elektrik tüketiminde tüm zamanların en yüksek değerlerine 3 Eylül'de ulaşıldığını bildirdi.

08.09.2020
Türkiye Sigorta'nın ilk poliçesi Tuna-1 kuyusu için yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in ilk poliçesinin, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusu için yapıldığını duyurdu.

07.09.2020
"Karadeniz'de 2 aya kadar yeni bir müjde gelebilir"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğal gaz rezerve ilişkin, "Kuvvetle muhtemel keşif yapılan bölgenin aşağısındaki katmanlarda da yeni keşif yakalayabiliriz. Derinlikleri ve uzunlukları birbirine benziyor. 2 aya yeni müjde gelebilir." dedi.

27.08.2020
Bakan Dönmez Giresun'daki selin ardından yapılan çalışmaları değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Giresun'daki sele ilişkin "Olay anı itibarıyla yaklaşık 20 bin abonenin elektriği kesilmişti, şu anda elektriği kesik abone sayımız yaklaşık 2 bin 600 civarında." dedi.

26.08.2020
Bakan Dönmez, Dereli ve Kozan'daki çalışmalara ilişkin bilgi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Giresun'un Dereli ilçesinde 1472 abonenin elektriğinin kesik olduğunu belirterek, "Onlardan 419 tanesi, içinde Dereli merkezde. Dereli merkezin şu an itibariyle yüzde 80'i elektrik kullanır vaziyette." dedi.

26.08.2020
"Doğal gazı bulduktan sonra çıkartmasını da biliriz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri'nin (TP) milli bir kuruluş olduğunu belirterek, "(Karadeniz'deki keşif) Bu sahalarda operasyon da bize ait, ortağımız da yok. Bulduktan sonra çıkartmasını da biliriz. Sahibi de işletmesi de TP'nin olacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın." dedi.

25.08.2020
“Keşif ile birlikte ithalatımızda ciddi azalma bekliyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfini gerçekleştiren Fatih gemisinin ismini taşıdığı padişah olması vesilesiyle, Fatih Camisi haziresinde bulunan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in türbesini ziyaret etti.

22.08.2020
"Cumhuriyetimizin 100. yılında vatandaşımızla kendi gazımızı buluşturacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de büyük keşfin yapıldığı sahada yeni tespit kuyularının en kısa sürede açılacağını belirterek, "Bu çalışmalarımızı daha da netleştireceğiz. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında vatandaşımızla kendi gazımızı buluşturacağız." dedi.

21.08.2020
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, güneş santrallerinin devreye alındığı 2014'ten bu yana dünyada güneş enerjisi kurulu gücünü en çok artıran 9'uncu, Avrupa'da ise 3'üncü ülke olduğunu bildirdi.

19.08.2020
"Oruç Reis Denizlerimizin Röntgenini Çekiyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz'de devam eden hidrokarbon arama çalışmaları kapsamında 2 boyutlu sismik araştırma için denize sismik kablo indirildiğini bildirdi.

12.08.2020
BORTAM'ın Seri Üretimi Başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bor madenin de içinde olduğu ortam ve yüzey dezenfektanı BORTAM'ın Ar-Ge sürecinin tamamlanarak seri üretime başlandığını açıkladı.

10.08.2020
Oruç Reis Çalışma Yapacağı Alana Ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisinin yeni görevi için Antalya’dan demir alarak, Akdeniz'de çalışma yapacağı alana ulaştığını bildirdi.

10.08.2020
Somalı Madencilerin Kıdem ve İhbar Tazminat Başvuruları Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Manisa Soma'da bulunan Işıklar, Geventepe ve Atabacası kömür ocağında çalışan işçilerin kıdem ve ihbar tazminat başvurularının başladığını belirterek, 28 Eylül'e kadar Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne başvuru yapılabileceğini açıkladı.

06.08.2020
“YEKA ile Yerli ve Yenilenebilir Enerjide Yeni Sayfa Açacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ile yerli ve yenilenebilir enerjide yeni bir sayfa açacağız. 36 ilimiz için güneş enerjisine dayalı 10, 15, 20 megawatt arasında değişen 74 yarışma düzenleyeceğiz" dedi.

05.08.2020