Haberler

Kanuni, Çanakkale Boğazı'ndan 'Şehitler Abidemizi' selamlayarak çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin, Çanakkale Boğazı'nda Şehitler Abidesi'ni selamlayıp Haydarpaşa Limanı'na ulaştığını duyurdu. 

19.10.2020
Yerli su altı robotu Kaşif Fatih sondaj gemisinde görevine başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli su altı robotu Kaşif'in, Fatih sondaj gemisinde görevine başladığını bildirdi. 

18.10.2020
Oruç Reis'ten ilk sismik okumalar bugün alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'de faaliyet göstereceği lokasyona vardığını belirterek, "(Gemimiz) Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki sismik kabloları denize sermeye başladı. Dün testler başladı ve bugün ilk sismik okumaları almaya başlıyoruz. İlk etapta, 10 günlük bir çalışma programımız var." dedi. 

14.10.2020
“Oruç Reis, Akdeniz’in röntgenini çekmek için demir aldı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin bakım çalışmalarını tamamladığını ve Akdeniz’in röntgenini çekmek için demir aldığını bildirdi.

12.10.2020
Bakan Dönmez, Türkiye'de ilk kez üretilecek lityumun pilot tesisinde incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'deki pilot tesisle lityum üretiminin Türkiye'de ilk defa yapılacağını belirterek "Bu sene yapımına başladığımız tesisle ilk defa Türkiye'de lityum üretimini gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

12.10.2020
“Madencilikle ilgili çevresel hassasiyetlerimiz en üst düzeyde”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan ve üyelerle video konferans aracılığıyla görüştü.

07.10.2020
Kanuni sondaj gemisi, 2021'de Karadeniz'de Fatih'le petrol ve doğal gaz arayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin, 2021 yılının ilk aylarında faaliyetlerine başlayacağını belirterek, "Böylece Karadeniz'de Fatih artık Kanuni ile birlikte çalışacak" dedi. 

03.10.2020
“Akdeniz'deki politikamız daha da güç kazandı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ve Libya hükümeti arasında imzalanan deniz sınırı anlaşmasının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tescil edilmesiyle, Türkiye'nin Akdeniz'de yürüttüğü politikanın daha da güçlendiğini bildirdi.

02.10.2020
Altın üretiminde hedef 5 yılda 100 ton

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin geçen yıl 38 ton altın üretimiyle rekor kırdığını belirterek, "Salgına rağmen 2020 hedefimiz 44-45 ton. Önümüzdeki 5 yılda da hedefimiz altın üretiminde yıllık 100 tona ulaşmak" dedi.

24.09.2020
Bakan Dönmez, AA Editör Masası'na konuk oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

23.09.2020
Bakan Dönmez, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında pedal çevirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, atmosferin insanlığın ortak malı olduğunu belirterek, "Onun için bulunduğu ortamda, çevreye daha az zarar verecek unsurlara yönelmek zorundayız." dedi.

18.09.2020
İlk yerli güneş panelleri Karapınar'a gönderildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerjide yerli üretimi, fabrika kurulumunu ve Ar-Ge'yi desteklediklerini belirterek, "Kaynak bizimse teknoloji de bizim olmalı. Nitekim geçtiğimiz haftalarda yerli güneş paneli üretecek bir fabrikamızı da Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle hizmete aldık. Artık o panellerin dünyanın sayılı büyük güneş santrallerinden biri olacak Konya Karapınar'daki alanda montajına başladık." dedi.

16.09.2020
Kamuoyuna Duyuru

Oruç Reis, çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedir.

14.09.2020
“Karadeniz ve Doğu Akdeniz'den yeni müjdeler alacağımız günler yakındır”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Doğu Akdeniz'de hiçbir hakkı ve hukuku olmayan bölge dışı aktörlerin, birlik içerisinde liderlik oynama hevesleri eğer sorumsuzca davranışlara neden olursa elbette bunun karşılığını alırlar." dedi.

12.09.2020
Karadeniz, Avrupa’nın Kuzey Denizi olabilecek potansiyele sahip

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’in hidrokarbon kaynakları açısından Avrupa’nın Kuzey Denizi olabilecek potansiyel içerdiğini söyledi. 

11.09.2020