Haberler

"Kamuoyunun Yüzde 87,4'ü Enerjiyi Verimli Kullanmanın Önemini Biliyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son zamanlarda enerji verimliliği konusunda toplumsal algının arttığını ve bilinç endeksi için 21 şehirde 3 bin kişiyle salgın öncesinde yüz yüze araştırma yapıldığını ifade etti.

25.06.2020
Bakan Dönmez, MÜSİAD Heyetiyle Görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Enerji ve Maden Komitesinin Başkanı Cihad Terzioğlu ile bir araya geldi.

18.06.2020
Bakan Dönmez:"55 Öğrencimiz Daha Akkuyu'da Nükleer Mühendis Olarak İş Başı Yaptı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 55 öğrencinin daha Rusya'daki eğitimini tamamlayarak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) nükleer mühendis olarak iş başı yaptığını bildirdi.

11.06.2020
TAP Deniz Geçişi Tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Güney Gaz Koridoru'nun son bölümü olan Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TAP) deniz geçişinin tamamlandığını bildirdi.

11.06.2020
Bakan Dönmez Ortam Dezenfeksiyonu İçin Borlu Yeni Ürün Müjdesi Verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Eti Maden'in, ortam dezenfeksiyonuna ilişkin bor katkılı yeni bir ürün üzerinde çalıştığını açıkladı.

10.06.2020
“Yunanistan'ın Çabaları Sonuç Getirmez”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Demirören Haber Ajansı’na özel açıklamalar yaparak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

09.06.2020
Libya'daki Petrol Arama Çalışmaları İçin 7 Ruhsat Alanı Belirlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TP) Libya'da petrol arama ve üretim çalışmaları için ruhsat başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Libya ile yapılan mutabakat kapsamında 7 ruhsat alanı belirledik, yaklaşık 3 ay kadar askı ve ilan süreci devam edecek. 3-4 ay içerisinde sismik aramaları yapacağız, buradan alınan veriler değerlendirildikten sonra da lokasyon belirleyeceğiz." dedi.

08.06.2020
Yer Altı Maden İşletmelerine 350 Milyon Lira Destek Ödenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılda yaklaşık 10 bin yer altı madencisi için belirtilen şartları yerine getiren işletmelere toplamda 350 milyon lira destek ödemesi yapılacağını bildirdi.

08.06.2020
Bakan Dönmez, Dünya Çevre Günü'nü kutladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sıfır Atık Projesi" ile 2019'da 261 bin kilogram atık toplandığını belirterek, "Dünya Çevre Günü"nü kutladı.

05.06.2020
Bakan Dönmez, TİSK Üyeleriyle Görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlık binasında telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) üyeleriyle bir araya geldi.

03.06.2020
Yerli ve Yenilenebilir Enerji Üretimi 5 Ayda Yüzde 66 Oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin, ocak-mayıs döneminde yüzde 66 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

03.06.2020
Fatih Sondaj Gemisi Karadeniz'e Uğurlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih Sondaj Gemisi'ni Karadeniz'e Uğurlama Töreni'nde yaptığı konuşmada, geminin 2 yıl önce mayıs ayında Doğu Akdeniz'deki ilk sondajına uğurlandığını anımsattı.

29.05.2020
Yenilenebilir Enerji Üretiminde Günlük Rekor Kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de 24 Mayıs'ta üretilen elektriğin yüzde 90'ının yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını bildirdi.

26.05.2020
Fatih Sondaj Gemisi Karadeniz Geçişine Hazır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’e geçiş için son hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

26.05.2020
Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Türbini Devreye Alma Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin en büyük elektrik üretim projelerinden Ilısu Barajı'nın altı türbininden ilkinin hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı törende, bugün çifte mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi.

19.05.2020