Haberler

Bakan Dönmez, `Türkiyeye Enerji Veren Kadınlar` jürisiyle buluştu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla 16 Mart'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek tören öncesinde,
07.03.2020
Türkiye`nin üçüncü sondaj gemisi yola çıktı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisinin yola çıktığını bildirdi.
26.02.2020
“Üçüncü sondaj gemisi birkaç hafta içinde Türkiye'de”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisinin İngiltere'den alındığını ve birkaç hafta içinde Türkiye'de olacağını bildirdi.
24.02.2020
7. Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor Buluşması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye, bugün yenilenebilir enerji kurulu gücünde Avrupa'da altıncı, dünyada on üçüncü sıraya yerleşti. Güneş enerjisinde ise Türkiye çok büyük bir mesafe kat etti. 10 yıl öncesine kadar güneş enerjisi kurulu gücümüz sıfırken bugün 6 bin 32 megavat seviyesine geldik." dedi.
22.02.2020
Somalı madenciler tazminatlarını almaya başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: "Eynez Yer Altı Kömür Ocağı'nda çalışırken 30 Kasım 2014'te toplu halde hizmet akdi sonlandırılan madencilerimizden, 31 Aralık 2019'a kadar tazminat başvurusu yapanların kıdem ve ihbar tazminatları, 18 Şubat itibarıyla hesaplarına yatırılmaya başlandı"
19.02.2020
Petrol endüstrisinde kamu-özel sektör iş birliğiyle yerlileştirme sağlanacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TPAO ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (pemt'20) Toplantısı'nda, Türkiye'nin petrol arama ve üretimindeki çalışmalarına yerli teknolojiyi de dahil ederek petrol tarihinde yeni bir sayfa açmak istediğini söyledi.
10.02.2020
Elektrikte yenilenebilir enerji tarifesi yolda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: "İsteyen tüketiciler için yenilenebilir enerji tarifesi üzerinde çalışıldığını daha önce söylemiştik. Bu tarifeyle, sadece yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği tüketmek isteyen kullanıcılara bu fırsatı vereceğiz" dedi.
05.02.2020
Deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz faturalarının tahsilatı ertelendi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde yıkılan ve hasar gören binalardaki abonelerin ocak ayı elektrik ve doğal gaz faturalarının 90 gün ertelendiğini söyledi.
31.01.2020
Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi Çalıştayı
"Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi Çalıştayı"nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin enerji zengini bir ülke olmadığını ve bu nedenle verimliliğin hayati önem taşıdığını söyledi.
30.01.2020
Türkiye, Nijer`de maden arayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin medencilik alnındaki deneyimini Nijer ile paylaşmak istediğini, bu nedenle Nijer’in güneybatısındaki üç maden sahasında arama yapacağını belirtti.
20.01.2020
“Yavuz'un yeni sondaj rotası Lefkoşa-1 hattı olacak”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren Yavuz sondaj gemisinin bugün yeni görevi için Lefkoşa-1 hattına hareket edeceğini bildirdi.
17.01.2020
“Sanayici ikili anlaşmalarla elektriğe 450 milyon lira daha az ödedi”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birincil enerji tüketiminin yüzde 75'inin ithal kaynaklardan karşılandığını anımsattı.
17.01.2020
Bakan Dönmez AA Editör Masası'na konuk oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
16.01.2020
"Enerjide Arama Buluşmaları: Hidrojen" Çalıştayı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlıkta düzenlenen "Enerjide Arama Buluşmaları: Hidrojen" konulu çalıştayda yaptığı konuşmada, enerji politikalarında en temel amacın kısa ve orta vadede enerji arz güvenliğini garantiye almak olduğunu söyledi.
15.01.2020
7. OSB Enerji Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen 7. OSB Enerji Zirvesi`ne katıldı.
14.01.2020