Haberler

Daha çok yerli enerji amacıyla gece gündüz çalışıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: “Elektrikte ihracat, ithalatın önüne geçti. Ancak ürettiğimiz elektriğin yaklaşık yarısını ithal kaynaklardan elde ediyoruz. Doğal gaz ve ithal kömür. Yerli kömürümüzü biraz daha fazla kullanmak zorundayız. Bunu en iyi Afşin ve Elbistanlılar bilir. Daha çok yerli, daha çok yenilenebilir enerji amacıyla gece gündüz çalışıyoruz"
11.03.2019
Elektrik sektörüne yaptığımız yatırımlarla Türkiye'de arz sorunu, sorun olmaktan çıktı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kısa süre içerisinde elektrik sektörüne yaptığımız yatırımlarla Türkiye'de arz sorunu, sorun olmaktan çıktı. Elektriği verimli kullanacağız. Elektriği üretmek için yurt dışından doğal gaz ve kömür ithal ediyoruz. O kaynaklar bakımından dışa bağımlıyız. Onun için dedik ki güçlü Türkiye için bağımsız enerjiye ihtiyaç var. Kendi kaynaklarımızı yerli, yenilenebilir ne varsa sonuna kadar kullanacağız." dedi.
10.03.2019
Güçlü bir Türkiye için bağımsız enerjiye ihtiyaç var
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, güçlü bir Türkiye için bağımsız enerjiye ihtiyaç olduğunu söyledi.
09.03.2019
Doğal gazda arz güvenliği sorununu kökünden tarihe gömeceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:"Silivri'deki gaz depomuzun kapasitesi 2,6 milyar metreküp. Bunun kapasitesini iki katına çıkarıyoruz"
08.03.2019
Ekonomi düne göre bugün daha iyi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Cumhurbaşkanımız ve ekonomi yönetiminin zamanında aldığı tedbirlerle (ekonomik saldırıda) ilk şok dalgasını atlattık. Ekonomi, düne göre bugün daha iyi"
08.03.2019
Elektrik ve doğal gazda arz güvenliği sorunumuz kalmadı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik ve doğal gazda arz güvenliği sorunu kalmadığını söyledi.
05.03.2019
Çerkezköy'deki termik santral projesinden vazgeçildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin megavatlık termik santral projesine uygun saha tespit ettik"
05.03.2019
Gelecek nesillere yetecek kömürümüz var
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Yerin altında yatan maden varlığının, kömürün, çıkmadıktan sonra kimseye faydası yok. Belki diyebilirsiniz, 'gelecek nesillere bırakıyoruz'. Merak etmeyin gelecek nesillere yetecek kömürümüz var. Yaptığımız keşiflerle kömür rezervimiz 19-20 milyar tona çıktı"
04.03.2019
Yeri dele dele altında ne var ne yok keşfedeceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Madende 2000 yılına kadar MTA yılda sadece 30 bin metre sondaj yapıyordu. AK Parti hükumetleri zamanında 300 bin metrelere çıkardı. Geçtiğimiz yıl bir rekor kırdık, tam bir milyon 500 bin metre sondaj yaptık. Yeri dele dele altında ne var ne yok keşfedeceğiz"
04.03.2019
Milletin birliğini, beraberliğini bozmaya çalışanlara hep birlikte engel olacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Özellikle bazı partiler Kandil'den talimat almak suretiyle bazıları da Pensilvanya'dan sloganları kopyalamak suretiyle sizin karşınıza çıkacaklar. Aman ha uyanık olun. Bu milletin birliğini, beraberliğini bozmaya çalışanlara hep birlikte engel olacağız. Atacağınız oy bu anlamda bize vereceğiniz desteğin en büyük göstergesi olacak"
02.03.2019
Hayvancılığa da elektrik desteği verilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:"Tarımsal sulama grubuna, sulamanın yanı sıra sera, hayvancılık küçükbaş, büyükbaş, kanatlı hayvancılık, süt toplayıcıları ve işleyicileri dahil olmak üzere tarımsal faaliyetlerin hemen hemen tamamını içeren bir düzenleme yapıyoruz"
01.03.2019
Madenlerimizde 130 binden fazla kişi çalışıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Potansiyeli yüksek ancak maliyet ve insan kaynağı eksikliği nedeniyle üretim yapılamayan alanları üretime açıyoruz. Bugün tüm Türkiye'de madenlerimizde 130 binden fazla kişi çalışıyor. Bu alanları üretime açarak yatırımcılarımız eliyle 20 bin kişilik istihdam potansiyeli daha sağlayacağız"
01.03.2019
Nüfusumuzun yüzde 70'i doğal gaza erişebilir durumda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:"Şu an itibarıyla nüfusumuzun yüzde 62'si doğal gaz kullanır hale geldi, yüzde 70'i de erişebilir durumda"
26.02.2019
Sondajda birkaç hafta içinde hedef derinliğine ulaşmış olacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Fatih gemisiyle Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmalarına ilişkin, "Şu anda 5 bin metre civarında bir sondaj derinliğine ulaşmış durumdayız. Hedef derinliğimiz 6 bin metre. Birkaç hafta içinde hedef derinliğine ulaşmış olacağız." dedi.
26.02.2019
Kastamonu'da enerji altyapısını iyileştirmeye gayret edeceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Geçen yıl Kastamonu'da 120 milyon liralık yatırım yapmışız. Yeter mi? Elbette yetmez. İmkanları, kaynakları sonuna kadar zorlayarak enerji altyapısını iyileştirmeye gayret edeceğiz"
25.02.2019