Haberler

Elektrik Desteğinden 10 Milyon Kişi Faydalanacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimini devletin karşılamasına yönelik düzenlemeden 10 milyon kişinin yararlanacağını bildirdi.
20.01.2019
Doğal Gazı Yaygınlaştırmak İçin Çalışıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Doğal gazı yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. (Malatya'da) Şu anda 4 ilçemiz doğal gaz kullanıyor, inşallah kısa süre içerisinde Darende'yi de dahil edeceğiz." dedi.
19.01.2019
Çocuklar Enerji Dedektifi Olacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Üsküdar 4. Murat İlkokulu'nda 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen, "2018-2019 Eğitim Öğretim Birinci Yarı Yıl Karne ve Ali'nin Enerji Serüveni Dergisi Dağıtım Töreni"ne katıldı.
18.01.2019
Ali'nin Enerji Serüveni Çocuklarda Enerji Bilinci Oluşturacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, çocuklarda enerji kaynakları, elektriğin üretimi, çevre ve enerji ilişkisi, enerji verimliliği gibi konularda farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla "Ali'nin Enerji Serüveni-2" adlı özel bir dergi hazırlandı
17.01.2019
Enerjide 2018 'İlk'lerin Yılı Oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Maden İhracatcıları Birliği Maden Sektörü Ödül Töreni Sektörel Vizyon Organizasyonu'nun kapanışına görüntülü arama ile bağlandı.
03.01.2019
Fatih Sondaj Gemimizle 2-3 Ayda İlk Neticeyi Almayı Umuyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Bolu'nun Göynük ilçesinde yerli kömürden elektrik üretimi yapan Aksa Enerji Santrali'ni ziyaret ederek, işçilerle yemek yedi.
01.01.2019
Enerjide Maliyetlerin Düşmesi Doğal Olarak Faturalara Yansır
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Yılbaşı itibarıyla elektrik ve doğal gazda yüzde 10'luk indirim başlamış olacak. Maliyetler düşünce tabii ki bunların faturalara yansımasından daha doğal bir şey olmaz." dedi.
01.01.2019
Boru Hatları Yerli İha’larla Korunacak
Türkiye, petrol ve doğal gaz boru hatlarına yönelik düzenlenen terör, sabotaj, hırsızlık ve izinsiz kazı gibi teşebbüslere karşı koymak ve boru hatlarını korumak için mevcut sistemlerin yanına yeni gelişen teknolojileri de ekledi. BOTAŞ’ın, kritik boru hatları yeni geliştirilen savunma teknolojisi YERLİ İHA’lar başta olmak üzere entegre güvenlik sistemiyle korunacak.
24.12.2018
Türkiye Dünyayı En Az Kirleten Ülkeler Arasında
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iki yıl içerisinde eski nesil santrallerin bacalama ve filtreleme sistemlerinin değiştirileceğini belirterek, "Şunu gururla söyleyebilirim ki Türkiye dünyayı en az kirleten ülkeler arasında. Ancak bizim çevresel hassasiyetimiz medeniyetimizin bir parçası. O nedenle bu konuda sorumluluğumuzun çok ötesinde bir hassasiyet sergiliyoruz." dedi.
17.12.2018
Bakan Dönmez: Uç Ürün Üretmek Şartıyla Maden Sahalarımızı İhaleye Çıkarıyoruz.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlığın 2019 yılı bütçesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.
12.12.2018
İkinci Sondaj Gemisi Yola Çıkıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER) 25. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda yaptığı konuşmada, öngörülebilir ve sürdürülebilir bir gaz piyasasının oluşması için yatırımcıların teşvik edilmesi ve beraberinde meslek örgütlerinin katkı sağlamasının kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.
08.12.2018
İthal Kömürlü Termik Santrallerde Yerli Kömür Dönemi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Termik Santral ile Elektrik Üreticisi Sanayici ve İşadamları Derneği (TERSANED) ve Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) arasındaki Yerli Kömür Kullanımı Niyet Protokolü İmza Töreni'nde konuştu
05.12.2018
Bakan Dönmez 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı Yayınladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, madenciliğin dünyanın en meşakkatli, emek ve alın teri gerektiren mesleklerinin başında geldiğini belirterek, madencilerin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutladı.
04.12.2018
İthal Kömürlü Santrallerde Yeni Dönem Başlayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle Ankara'da Çayırhan Mahallesi'nde kömür işletmesinde çalışan madencilerle yemekte bir araya geldi.
04.12.2018
Mersin’de Sığ Deniz Sondajı Başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mersin’de sığ deniz sondajını başlatma töreninde konuştu. Milli Enerji ve Maden Politikası’nın arz güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasa felsefesiyle oluşturulduğunu hatırlatan Dönmez, hedefin enerjide bağımsız ve güçlü bir Türkiye olduğunu söyledi.
26.11.2018