Haberler

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Akkuyu NGS'nin temel atma töreninde konuştu.
29.03.2018
9. Enerji Verimliliği Forumu Ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılışında, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'na ilişkin sunum gerçekleştirdi.
20.03.2018
101 Yerleşim Yeri Daha Doğalgaza Kavuştu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "101 Yerleşim Yerine Doğalgaz Arzı Hizmete Alım Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 16 yılda enerji alanında yapılan yatırımların tüm dünya için önemli bir örnek oluşturduğunu söyledi.
09.03.2018
5 Yılda 5 Bin Kadına İstihdam Projesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayelerinde, Shell Türkiye ve İŞKUR iş birliğiyle Türkiye'de kadın istihdamını artırmaya yönelik "5 yılda 5 bin kadına istihdam" projesinin tanıtım toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
06.03.2018
Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, iş, sanat, akademi ve spor dünyasından birçok isim katıldı.
22.02.2018
1.Türkiye Enerji ve Maden Forumu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak 1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu'nda yaptığı konuşmada, 2017'nin Türkiye açısından yenilenebilir enerjide "ses getirilen" bir yıl olduğunu söyledi.
15.02.2018
Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4. Bakanlar Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4. Bakanlar Toplantısı açılış oturumunda konuştu
14.02.2018
15 Temmuz Gazilerinden Sn. Bakanımıza Ziyaret
Sayın Bakanımız Berat Albayrak, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminde gazi olan Bakanlığımız personelini kabul etti.
13.02.2018
2017 Yılı Performans Ve Başarı Ödülleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen "2017 Yılı Performans ve Başarı Ödülleri" töreninde konuştu.
08.02.2018
Bakan Albayrak: Türkiye İçin Menşei Ne Olursa Olsun Yatırım Yapan Her Firma Türkiye Firmasıdır
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Hacı Ömer Sabancı Holding ve Alman enerji şirketi E.ON'un hissedarları olduğu Enerjisa Enerji AŞ'nin halka arz gong törenine katıldı.
07.02.2018
Botaş-Dörtyol FSRU Teriminal Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Botaş-Dörtyol FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) Terminal Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, 2017 yılını enerji alanında büyük başarılara ve rekorlara imza atarak kapattıklarını söyledi.
15.01.2018
Bakan Albayrak, Türkiye'nin İlk Sondaj Gemisini Ziyaret Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk sondaj gemisinin sektördeki en gelişmiş ve en son teknolojiye sahip olduğunu belirterek, "İnşallah gemimiz iskeleye yanaşmasıyla birlikte hızlı bir hazırlık sürecinden sonra önümüzdeki aylarda Akdeniz’deki ilk sondajını gerçekleştirmek için yola çıkacak." dedi.
31.12.2017
Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ Tesislerinin Açılış Töreni
Ciner Grubuna ait Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ tesislerinin açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, tesisin, Türkiye'yi soda külü üretiminde küresel rekabette sadece önemli ülkelerden biri haline değil, aynı zamanda dünya lideri konumuna getireceğini söyledi.
31.12.2017
Kesintisiz Elektrik İçin 10 Bin Çalışan Sahada Teyakkuzda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'deki elektrik konusunda herhangi bir kesinti veya kısıntı olmadığını belirterek, "Sahada yaklaşık 10 bin arkadaşımız var, gerek TEİAŞ gerek elektrik dağıtım şirketleri bünyesinde. Tüm Türkiye’de mühendisinden teknisyenine kadar tüm arkadaşlarımız teyakkuz halinde ülkemizin yeni yıla kesintisiz, kısıntısız, güvenlikli ve güzel bir şekilde girmesi için fedakarca çalışıyorlar." dedi.
21.12.2017
Güneş Modülü Fabrikası Temel Atma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Malıköy Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki, YEKA-Fotovoltaik Hücre ve Güneş Modülü Fabrikası ile Ar-Ge Merkezi temel atma töreninde, tesisin enerji teknolojilerinin yerelleşmesi adına bir kilometre taşı olacağını söyledi.
14.12.2017