Haberler

Bakan Albayrak: Rekabetçi, Şeffaf, Tüketicinin Korunduğu Bir Enerji Sektörü Önceliğimiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak TBMM Genel Kurulu'nda Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında hükümet adına söz alarak, "Rekabetçi, şeffaf, tüketicinin korunduğu bir enerji sektörü önceliğimizdir" dedi.
01.06.2016
Bakan Albayrak TAP İnşaatının Temel Atma Törenine Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yunanistan'ın Selanik kentinde, Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TAP) inşaatının resmi temel atma törenine katıldı.
17.05.2016
Soma Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz
13 Mayıs 2014 yılında Soma’da yaşanan ve ülkemizi yasa boğan maden faciasının ikinci yılında tüm maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.
13.05.2016
ELDER 9. Sektör Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri (ELDER) 9. Sektör Toplantısı'na katılarak, 2016-2020 uygulama döneminde elektrik dağıtımının ilk kez tamamen özel sektör tarafından yapılacağını dile getirdi.
07.05.2016
Bakan Albayrak Genç Türkiye Zirvesine Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genç Türkiye Zirvesi'nde, salondaki gençlere, Türkiye'nin bölgesinde ve küresel çerçevede çok önemli bir rol ifade ettiğini belirterek, son 100 yüzyılın en kritik döneminden geçildiği bu günlerde en önemli nesil olduklarının farkında olmaları gerektiğini söyledi.
06.05.2016
Bakan Albayrak: Bizim Enerjiyi Riske Atma Lüksümüz Yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda yaptığı konuşmada, “Bizim enerjiyi riske atma lüksümüz yok” dedi
28.04.2016
Basın Açıklaması
Yurt genelinde kısmen yaşanan elektrik kesintileri Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağıştan dolayı yüksek gerilim hatlarındaki geçici arızadan kaynaklanıştır, dün gece 23.13 itibarıyla tüm bölgelere yeniden enerji verilmiştir.
27.04.2016
Bakan Albayrak Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali Açılış Törenine Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerjisa tarafından Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yapımı tamamlanan "Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özel sektör tarafından yapılan en büyük yerli linyit santrallerinden birinin açılışını yaptıklarını söyledi.
24.04.2016
Bakan Albayrak Akkuyu Nükleer Güç Santrali Çalışmalarını Yerinde İnceledi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan ve yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali çalışmalarını yerinde inceledi.
24.04.2016
Bakan Albayrak: Bakanlığımız Cem Uzan Tarafından Tahkim'de Açılan Davayı Kazandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cem Uzan'ın Stockholm'de açtığı 2.5 milyar avroluk tazminat davasının sonucuna ilişkin, "Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim’de açılan davayı kazandı." açıklamasını yaptı.
21.04.2016
Bakan Albayrak "Türkiye’nin Enerjide Merkez Ülke Olma Arayışı" Paneline Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca (SETA) düzenlenen "Türkiye'nin Enerjide Merkez Ülke Olma Arayışı" panelinin açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlığa başladığı ilk günden bu yana Türkiye ve bölge için yeni bir sürece muhatap olunduğunu belirterek, bölgede enerji ihtiyacına dayalı çok farklı konular duyduklarını ifade etti.
20.04.2016
Bakan Albayrak Üst Düzey Banka Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,Türkiye Bankalar Birliği yönetimindeki bankaların genel müdürleri ile İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda enerji sektörünün finansal durumu değerlendirildi, devam eden ve planlanan projeler kapsamında hayata geçirilebilecek finansman modelleri ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu
15.04.2016
Bakan Albayrak BOTAŞ Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ni ve TPAO'nun Doğalgaz Depolama Tesisini Ziyaret Etti
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ni ve TPAO'nun Doğalgaz Depolama Tesisini ziyaret etti
09.04.2016
Washington’daki Nükleer Zirvesinde Türkiye’ye Barış Atomları Ödülü verildi
ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Nükleer Endüstri Zirvesi’nde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkeye “Barış Atomları Ödülü” verildi. Türkiye’nin ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak aldı.
31.03.2016
Bakan Albayrak, Çin Temasları Kapsamında Nükleer Santrali Ziyaret Ederek Yetkililerden Bilgi Aldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin Devlet Elektrik Yatırım Şirketinin (SPIC) alt kuruluşu olan Çin Ulusal Devlet Nükleer Teknoloji Şirketine(SNPTC) ait AP 1000 Shangdong Haiyang Nükleer Santralini gezdi
24.03.2016