Haberler

Bakan Alaboyun Elektrik İletim ve Dağıtımında Son Durum Hakkında Bilgi Aldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Gölbaşı Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğünde, 21 elektrik dağıtım şirketiyle görüntülü ve sesli anlık bağlantı gerçekleştirerek elektrik iletim ve dağıtımında son durum hakkında bilgi aldı.
01.11.2015
Bakan Alaboyun: “Seçimde Enerji Güvenliği Açısından Herhangi Bir Sorun Yaşamadık”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, seçim süresince Türkiye genelinde seçim güvenliğini ve sürekliliğini etkileyecek herhangi bir arızanın meydana gelmediğini belirtti.
01.11.2015
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
29.10.2015
Bakan Alaboyun Akkuyu Nükleer Enerji Santrali İnşaat Sahasında İncelemelerde Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun Mersin Akkuyu’da inşaa edilen Akkuyu Nükleer Enerji Santralinin inşaat sahasında incelemelerde bulundu.
28.10.2015
Türk Üretimi "Yüzen Santraller" Uğurlandı
Karadeniz Holding'in Gana Cumhuriyeti ve Endonezya için ürettiği "yüzen dev elektrik santralleri" bu ülkelere teslim edilmek üzere yola çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'nin, Karadeniz Holding'in ürettiği "yüzen dev elektrik santralleri"nden gurur duyduğunu söyledi.
27.10.2015
Bakan Alaboyun’dan Sürpriz Ziyaret
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Nevşehir’in Nar Kasabasında bir ilk öğretim okuluna sürpriz ziyarette bulundu.
26.10.2015
Bakan Alaboyun Kırşehir Geycek Rüzgar Enerji Santrali’nde İncelemelerde Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Mucur ilçesindeki Polat Enerji Mucur Geycek Rüzgar Enerji Santrali'de incelemelerde bulunan Alaboyun, yetkililerden çalışmalar hakkında brifing aldı.
26.10.2015
Bakan Alaboyun Nevşehir’de Boren Bor Optik'i Ziyaret Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Nevşehir’in Acıgöl ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Boren Bor Optik'i ziyaret ederek yetkililerden fabrika hakkında bilgi aldı.
26.10.2015
Enerji İthalat Faturası Sentetik Petrolle Azalacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, bu yıl sonuna kadar Manisa'da linyit ve biyokütleden saatte 250 kilogram sentetik petrol üretecek pilot projenin başlayacağını belirterek, "Hedefimiz, bu tesislerimizin sayısını artırarak, enerji ithalat faturamızı düşürmek ve 2 milyar doların üzerinde sentetik petrol üretimini sağlamak" dedi.
25.10.2015
Basın Açıklaması
Basın Açıklaması
24.10.2015
Bakan Alaboyun Aksaray ve Konya’da Çeşitli Temaslarda Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Tarımsal sulamada 'Yeraltı havuz, bittiği de yok, elektrik de var' mantığından bugün 'kapalı sisteme geçelim' diyen bir kültüre geldik. Bu başarıdır, güzel bir gelişmedir" dedi.
24.10.2015
Bakan Alaboyun BP Türkiye Başkanı Bud Fackrell’i Kabul Etti
Bakan Alaboyun BP Türkiye Başkanı Bud Fackrell’i Kabul Etti
22.10.2015
Bakan Alaboyun Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Görüştü
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza ALABOYUN, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter SZİJJARTO ve beraberindeki heyet ile bakanlıkta bir araya geldi.
20.10.2015
Elektrik İletim Hattına Canlı Bakım
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürü (TEİAŞ) Genel Müdürü Mehmet Sinan Yıldırım ile Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek mahallesinde bulunan elektrik iletim hattında canlı bakım çalışmalarını izledi.
18.10.2015
Bakan Alaboyun TOBB Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Temel Atma Törenine Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki TOBB Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.
17.10.2015