Haberler

Türkiye Petrollerinin 60. Yılı Resepsiyonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Stratejileri Sempozyumu Galası ve Türkiye Petrolleri 60. Yıl Resepsiyonu'na katıldı.
10.12.2014
TPAO'nun 60. Kuruluş Yılı Etkinlikleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektörünün siyasi gelişme ve istikrarsızlıklardan etkilendiğini belirterek, "Arz ve talepte (petrol) dünyada çok fazla bir değişiklik yok ama fiyatlar, şu anda çok enteresan bir şekilde düşüyor" dedi.
10.12.2014
23. Dünya Enerji Kongresi’nin Protokol İmza Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerji miktarı oransal olarak hem dünyadaki hem de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yaklaşık 2 katıdır" dedi.
09.12.2014
Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Irak’ta kuzey ve güney bölgelerini ayırmadan gösterdiği yaklaşımın Kıbrıs için de geçerli olduğunu belirterek, “Ada'nın tamamının kaynaklardan istifade ediyor olması bütün kesimlere fayda sağlayacaktır” dedi.
08.12.2014
ETKB 2015-2019 Stratejik Planı Tanıtım Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, planın, ülkenin gelişmesine, büyümesine ciddi katkı koyacağına inandığını söyledi.
03.12.2014
Bakan Yıldız: “Doğal Gaz’da İndirim Pazarlığı Devam Edecek”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazının fiyatında indirim görüşmelerine ilişkin, "Sayın Putin'in deklare ettiği, kamuoyuyla paylaştığı rakam Rusya tarafının teklifidir. Tabii ki bu bir adımdır. Biz de karşı teklifimizi kendilerine sunduk. Bu bir müzakeredir, bir süreçtir, devam edecektir. Umarım ki bu ayın, bu yılın sonuna kadar bu süreç tamamlanmış olsun" dedi.
02.12.2014
Türkiye - Rusya Karma Ekonomik Komisyonu 13. Dönem Toplantısı Moskova'da Düzenlendi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan alınan doğal gazın artırılmasına ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirterek, Rus enerji şirketi Gazprom'dan fiyat teklifi beklediklerini söyledi.
26.11.2014
7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Irak'tan sevkedilen petrole ilişkin, "34-35. tankerini şu anda yüklüyor. 27 milyon varillik yükleme ve 2 milyar dolarlık ciroya ulaşıldı" dedi.
24.11.2014
Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi
Borsa İstanbul, Chevron, Halkbank ve Türk Hava Yolları (THY) ortaklığında düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin açılışında Bakan Yıldız, ham petrol ve doğalgazın yer altındayken savaş gerekçesi, yer üstünde iken de barış gerekçesi olmasının, bu paradoksun daha iyi yönetilmesi gerektiğini gösterdiğini anlattı.
20.11.2014
Bakan Yıldız: "Irak’tan Petrol Sevkiyatı Bugünlerde Başlayacak"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, merkezi Irak hükümetinin mart ayından bu yana gerçekleştiremediği petrol sevkiyatının bugünlerde başlayacağını bildirdi.
19.11.2014
Hazar Strateji Enstitüsünün 2. Kuruluş Yıldönümü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Hazar Strateji Enstitüsünün (HASEN) 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bakanlıkta düzenlenen etkinlikte, Azerbaycan'la çeşitli enerji projeleri gerçekleştireceklerini belirtti.
11.11.2014
"Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" Paneli
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" paneline katıldı.
15.10.2014
TANAP Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri İmza Töreni
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imza töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile ihaleyi kazanan konsorsiyum bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.
14.10.2014
Gürcistan'da Kurulan Paravani Hidroelektrik Santrali Açıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Anadolu Grubu'nun Gürcistan’ın Ahıska bölgesindeki, Türkiye-Gürcistan sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Paravani Nehrine inşa ettiği Paravani Hidroelektrik Santrali açılış törenine katıldı
12.10.2014
Güney Kafkas Doğal Gaz Boru Hattı'nın Temeli Atıldı
Başkent Bakü yakınlarındaki Sangaçal Terminali'nde düzenlenen törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Karadağ Başbakanı Milo Çukanovic ve diğer yetkililer katıldı. Törende Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız temsil etti.
20.09.2014