Haberler

Türkiye-Irak 17'nci Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Irak'la birbirimizi daha iyi anlayan ve destek veren yapıyı sürdürüyoruz. Terör örgütü DAİŞ (IŞİD) ile mücadelede Irak'ın yanındayız. Irak'ın güvenlik güçlerine destek vermeye hazırız" dedi.
18.01.2015
6. Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6. Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı'nın açılışında, enerji verimliliğinin Türkiye'nin artan refah seviyesine katkıda bulunacağını ve bu bilincin çocuklardan, kadınlara toplumun her seviyesinde yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.
14.01.2015
7. Büyükelçiler Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, kış aylarında Türkiye'de doğalgaz tüketiminde artışlar olduğunu söyledi.
08.01.2015
3. Ticaret Müşavirleri Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara’da düzenlenen 3. Ticaret Müşavirleri Konferansı’nda, enerji alanında Rusya ile işbirliği yapıldığında Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ilişkilere son verilmesi gerektiği yönündeki beklentilerin yersiz olduğunu ifade etti.
07.01.2015
Batı Karadeniz'de Petrol ve Doğalgaz Arama Çalışmaları
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TPAO ve Shell'in Batı Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, bölgeye giden sondaj gemisinin Boğaz'dan geçişini izledi.
06.01.2015
Bakan Yıldız, Yeni Yıla Maden Ocağında Girdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında işçilerle yemek yedi, 2015'in madenciler için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
31.12.2014
“World Energy Outlook 2014 Raporu” Türkiye Tanıtım Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Sabancı Üniversitesi Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından gerçekleştirilecek "World Energy Outlook 2014” Raporu’nun Türkiye tanıtımındaki konuşmasında, enerji sektörünün özel sektörle beraber büyüyeceğine işaret ederek, bu kapsamda özel sektörden gelen talepleri varsa kaygı ve endişeleri değerlendireceklerini söyledi.
22.12.2014
İl İl Enerji Verimliliği Projesi Kayseri Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinin illerde enerji verimliliği konusunda farkındalığı arttırmak için düzenlediği "İl İl Enerji Verimliliği Projesi"nin son toplantısı, Kayseri'de yapıldı.
20.12.2014
Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de israfı önleyen, lükse kaçmayan ama fonksiyonel bir yapının hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Bunlarla alakalı sistem analizlerinin, teknolojik gelişmelerin ve bütün yeni buluşların olabildiğince fizibıl rakamlarla Türkiye'de uygulanmasının önünü açmamız lazım" dedi.
17.12.2014
Türkiye Petrollerinin 60. Yılı Resepsiyonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Stratejileri Sempozyumu Galası ve Türkiye Petrolleri 60. Yıl Resepsiyonu'na katıldı.
10.12.2014
TPAO'nun 60. Kuruluş Yılı Etkinlikleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektörünün siyasi gelişme ve istikrarsızlıklardan etkilendiğini belirterek, "Arz ve talepte (petrol) dünyada çok fazla bir değişiklik yok ama fiyatlar, şu anda çok enteresan bir şekilde düşüyor" dedi.
10.12.2014
23. Dünya Enerji Kongresi’nin Protokol İmza Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerji miktarı oransal olarak hem dünyadaki hem de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yaklaşık 2 katıdır" dedi.
09.12.2014
Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Irak’ta kuzey ve güney bölgelerini ayırmadan gösterdiği yaklaşımın Kıbrıs için de geçerli olduğunu belirterek, “Ada'nın tamamının kaynaklardan istifade ediyor olması bütün kesimlere fayda sağlayacaktır” dedi.
08.12.2014
ETKB 2015-2019 Stratejik Planı Tanıtım Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, planın, ülkenin gelişmesine, büyümesine ciddi katkı koyacağına inandığını söyledi.
03.12.2014
Bakan Yıldız: “Doğal Gaz’da İndirim Pazarlığı Devam Edecek”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazının fiyatında indirim görüşmelerine ilişkin, "Sayın Putin'in deklare ettiği, kamuoyuyla paylaştığı rakam Rusya tarafının teklifidir. Tabii ki bu bir adımdır. Biz de karşı teklifimizi kendilerine sunduk. Bu bir müzakeredir, bir süreçtir, devam edecektir. Umarım ki bu ayın, bu yılın sonuna kadar bu süreç tamamlanmış olsun" dedi.
02.12.2014