Haberler

Bakan Yıldız Türkiye Madenciler Derneğini Kabul Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen ve beraberindeki heyeti kabul etti.
14.07.2014
Bakan Yıldız: "Ülkemiz Elektrik Santrali Sayısı 1000'i Geçti.”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki elektrik santrali sayısının 1000'i geçtiğini, şu anda 1002 santralin üretimde olduğunu belirterek, "2014’ün ilk 6 ayında 2 bin 625 megavat gücünde santral devreye alındı. Devreye alınan bu santrallerin yatırım bedeli 7 milyar lira" açıklamasında bulundu.
04.07.2014
Boğaziçi Enerji Kulubü Bakanlar Oturumu
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Boğaziçi Enerji Kulübünün bakanlar oturumunda (The Bosphorus Energy Club) "Oyun değiştiriciler: Enerji, Yatırım ve Jeopolitik" başlıklı toplantısında Türkiye ve dünya enerji gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.
27.06.2014
Enerjide Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlığın Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ve yeni internet sayfasının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bilgiyi en iyi organize eden ve yorumlayan ülkelerin küresel anlamda ön plana çıktığını söyledi.
25.06.2014
Aydın'da Jeotermal Enerji Santrali Açılışı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın'ın Germencik ilçesinde Maren Enerji tarafından kurulan İrem-Sinem-Deniz Jeotermal Enerji Santralleri'nin açılış törenine katıldı
21.06.2014
Dünya Petrol Kongresi
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 21. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen "Türkiye Petrol Kanunu" paneline konuşmacı olarak katıldı.
19.06.2014
Bakan Yıldız "Afrika Enerji Forumu"na Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz Holding'in ana sponsorluğun da gerçekleştirilen "Afrika Enerji Forumu"na katılarak burada bir konuşma yaptı.
18.06.2014
Elektrik İletimine Havadan Takip
Enerji iletim hatlarında arızaların ve oluşacak kayıpların önlenmesi için helikopterle havadan takip sistemine geçildi.
17.06.2014
IICEC 5. Uluslararası Enerji Forumu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin büyümesini karşılayacak yatırımların miktarının yıllık minimum 8 milyar dolar olduğunu belirterek, "Uluslararası sermayenin de buna aynı şekilde rağbet edeceğine inanıyoruz" dedi.
13.06.2014
Bakan Yıldız: “Bizim Amacımız Vatandaşımıza Yüksek Fiyatlarla Doğal Gaz Kullanımını Öngörmeyen Bir Yapıyı Kurgulamaktır"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen Türk-İran İş Forumunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin gelmesiyle gerek enerji gerekse diğer sektörlerle ilgili yapılan görüşmelerin son derece iyi geçtiğini söyledi. Yıldız, bu görüşmelerin somut sonuçlarının olması gerektiğinin İranlı muhataplara iletildiğini dile getirdi.
10.06.2014
STAR Rafineri Proje Finansman Anlaşması İmzalandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hazine garantisi oluşturmaksızın bir projenin tesis edilmesi, aslında o ülkenin bütün siyasi güvenliği ile alakalı ve önemli" dedi.
06.06.2014
“Sanayide Enerji Verimliliği ve Yönetimi
Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından
02.06.2014
Şahdeniz ve TANAP Projeleri Ortaklık Artırımı Anlaşması İmzalandı
Türkiye'nin, Şahdeniz Doğalgaz Üretim Sahası ve TANAP Projesi'ne ortaklığının artırılmasına ilişkin anlaşma, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da imzalandı.
30.05.2014
Bakan Yıldız PETFORM' da
Bakan Yıldız: "Türkiye coğrafyasından kaynaklanan avantajları daha çok kullandığı bir döneme giriyor"
29.05.2014
Bakan Yıldız: "TANAP’a Türkmenistan Gazı da Katılabilir"
Bakan Yıldız Kafkasya Üniversiteler Birliği 4. Olağan Kongresi'nde
29.05.2014