Haberler

TANAP Ortaklar Anlaşması İmza Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve BP arasındaki Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ortaklar Anlaşması'nın imza törenine katıldı.
13.03.2015
Rüzgar Enerjisi Sektör Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rüzgar Enerjisi Sektör Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızlı bir şekilde ortaya koyduğu enerji politikaları ve stratejileri çerçevesinde, yerli ve yenilenebilir kaynaklarını artıracağını belirtti. Yıldız, "Bu bir değişim. Büyüme içerisinde bu değişimi yapmak birtakım koordinasyonları daha elzem hale getiriyor" diye konuştu.
16.02.2015
Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) da bir ayağını oluşturduğu Güney Gaz Koridoru projesini kararlılıkla devam ettireceklerini, gerçekleştirecekleri diğer projelerin bu projenin kararlılığını kesinlikle bozmayacağını belirtti.
12.02.2015
Ulusal Yenilenebilir Enerji Eylem Planı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulusal Yenilenebilir Enerji Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin su, rüzgar, güneş, jeotermal ve biyokütle gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla beraber büyümesine devam edeceğini belirtti.
09.02.2015
Geycek Rüzgar Enerji Santrali Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Polat Enerji tarafından Kırşehir'in Mucur ilçesinde yapımı tamamlanan Geycek Rüzgar Enerji Santralinin (RES) açılış töreninde yaptığı konuşmada, enerji yatırımlarını, yenilenebilir dahil Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar her noktaya taşıyacaklarını söyledi.
30.01.2015
Enerji Piyasaları Zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Uzmanları Derneğince düzenlenen "Enerji Piyasaları Zirvesi"ne katıldı.
20.01.2015
Türkiye-Irak 17'nci Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Irak'la birbirimizi daha iyi anlayan ve destek veren yapıyı sürdürüyoruz. Terör örgütü DAİŞ (IŞİD) ile mücadelede Irak'ın yanındayız. Irak'ın güvenlik güçlerine destek vermeye hazırız" dedi.
18.01.2015
6. Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6. Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı'nın açılışında, enerji verimliliğinin Türkiye'nin artan refah seviyesine katkıda bulunacağını ve bu bilincin çocuklardan, kadınlara toplumun her seviyesinde yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.
14.01.2015
7. Büyükelçiler Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, kış aylarında Türkiye'de doğalgaz tüketiminde artışlar olduğunu söyledi.
08.01.2015
3. Ticaret Müşavirleri Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara’da düzenlenen 3. Ticaret Müşavirleri Konferansı’nda, enerji alanında Rusya ile işbirliği yapıldığında Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ilişkilere son verilmesi gerektiği yönündeki beklentilerin yersiz olduğunu ifade etti.
07.01.2015
Batı Karadeniz'de Petrol ve Doğalgaz Arama Çalışmaları
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TPAO ve Shell'in Batı Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, bölgeye giden sondaj gemisinin Boğaz'dan geçişini izledi.
06.01.2015
Bakan Yıldız, Yeni Yıla Maden Ocağında Girdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında işçilerle yemek yedi, 2015'in madenciler için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
31.12.2014
“World Energy Outlook 2014 Raporu” Türkiye Tanıtım Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Sabancı Üniversitesi Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından gerçekleştirilecek "World Energy Outlook 2014” Raporu’nun Türkiye tanıtımındaki konuşmasında, enerji sektörünün özel sektörle beraber büyüyeceğine işaret ederek, bu kapsamda özel sektörden gelen talepleri varsa kaygı ve endişeleri değerlendireceklerini söyledi.
22.12.2014
İl İl Enerji Verimliliği Projesi Kayseri Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinin illerde enerji verimliliği konusunda farkındalığı arttırmak için düzenlediği "İl İl Enerji Verimliliği Projesi"nin son toplantısı, Kayseri'de yapıldı.
20.12.2014
Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de israfı önleyen, lükse kaçmayan ama fonksiyonel bir yapının hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Bunlarla alakalı sistem analizlerinin, teknolojik gelişmelerin ve bütün yeni buluşların olabildiğince fizibıl rakamlarla Türkiye'de uygulanmasının önünü açmamız lazım" dedi.
17.12.2014