Haberler

İstanbul Finans Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Son 10 yılda, dünyada doğalgaz ve elektrik talebinin Çin’den sonra en fazla arttığı 2. ülke konumundayız. Avrupa’da da birinciyiz" dedi.
08.09.2015
Bakan Alaboyun Yeraltı Doğalgaz Depolama Alanı'nı Ziyaret Etti
Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Alanı'nın, Tuz Gölü sahiline 30 kilometre uzaklıkta olduğunu anımsatan Alaboyun, bu alanın adının "Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Alanı" olarak değiştirileceğini bildirdi.
05.09.2015
Kabine Üyeleri Anıtkabir'de
Başbakan Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 63. Hükümet üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti.
01.09.2015
Bakan Yıldız, DMD'nin Konuğu Oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız, Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin (DMD) konuğu oldu. Bakan Yıldız, 7 Haziran seçimleri sonrası siyasi gelişmelerin enerji sektörüne etkileri ve bölgedeki gelişmelerin enine boyuna değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
21.08.2015
Aksa Enerji'nin Göynük Termik Santrali Açıldı
Açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli kaynaklar sayesinde Türkiye'nin yurtdışına ödediği ithalat faturasını azaltacağını belirterek, "Aksa Enerji'nin Göynük Termik Santrali'nden devlet 20 yılda 1,5 milyar lira kazanacak. Bu dev tesisle her yıl yurtdışına 100 milyon dolar civarında daha az para vereceğiz" dedi.
17.08.2015
Türkiye Enerji Raporu Tanıtım Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı "Türkiye Enerji Raporu"nun bakanlıkta gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuştu.
03.08.2015
Gardabani Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalık Enerji'nin Gürcistan'da açtığı doğalgaz çevrim santralinin önemini vurgulayarak, "Bu projenin gerçek bir başarı örneği ve Gürcistan ile gelecekte gerçekleştireceğimiz işbirliklerinin temel taşlarından biri olduğunu düşünüyorum. Bu ve benzeri projelerle Gürcistan ile olan işbirliğimiz perçinlenmekte ve tüm dünyaya örnek olmaktadır" dedi.
22.07.2015
Bakan Yıldız Balıkesir’de
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizler yalnızca enerji ihtiyacımızın karşılanması adına tabirimi lütfen maruz görün 'hoyratça' yapılan çalışmalara karşıyız" dedi.
10.07.2015
Bakan Yıldız: Düşen Petrol Fiyatları Piyasaya Yansıyacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 57-58 dolar bandında olan ham petrol varil fiyatının geçen aya göre yüzde 5-6 düştüğünü belirterek, "Bu 3 gün faz farkı ile piyasaya yansıyacak" dedi.
08.07.2015
Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali Temel Atma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, "Son bir hafta içerisinde yalnızca bakanlığımızın yaptığı açılışların tutarı 2,1 milyar dolar" dedi.
29.05.2015
Bakan Yıldız Aydın’da…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız çeşitli temaslarda bulunmak ve açılış törenlerine katılmak için geldiği Aydın’da, Germencik ilçesindeki Efeler Jeotermal Santrali 2. ve 3. ünitelerinin açılış törenine katıldı.
22.05.2015
Salman Elektrik Rüzgar Enerji Santrali'nin Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, FİNA Enerji’nin İzmir'in Karaburun ilçesi Sarpıncık’taki 27,5 megavat kapasiteli Salman Elektrik Rüzgar Enerji Santrali'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerli enerji kaynaklarının kullanımını artırarak doğalgaz ithalatının azaltılabileceğini belirtti.
21.05.2015
Yeni Türkiye ve 2023 Enerji Politikaları
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MÜSİAD İzmir Şubesi'nce düzenlenen "Yeni Türkiye ve 2023 Enerji Politikaları" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, son 20 yıl içerisinde bir insanın, ailenin, şirketin bir ülkenin görebileceği artı ve eksi bütün noktaların hemen hemen Türkiye'de görülmüş olduğunu, 7 Haziran seçimleri öncesinde verdikleri oyların, yaptıkları tercihlerin bir kısım vesayetlerle hükümsüzleştirilmeye, itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı dönemden geçtiklerini söyledi.
21.05.2015
Bekirli Termik Santrali’nin İkinci Ünitesinin Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş'nin, Çanakkale'nin Biga ilçesindeki İÇDAŞ Süper Kritik Bekirli Termik Santrali’nin ikinci ünitesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde büyük enerji atılımları yaşadığını söyledi.
20.05.2015
ETKB - BSTB ve TÜBİTAK Ortak Enerji Projeleri Tanıtım Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TÜBİTAK ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirecekleri enerji projelerinin tanıtım toplantısına katıldı.
07.05.2015