Haberler

Washington’daki Nükleer Zirvesinde Türkiye’ye Barış Atomları Ödülü verildi
ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Nükleer Endüstri Zirvesi’nde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkeye “Barış Atomları Ödülü” verildi. Türkiye’nin ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak aldı.
31.03.2016
Bakan Albayrak, Çin Temasları Kapsamında Nükleer Santrali Ziyaret Ederek Yetkililerden Bilgi Aldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin Devlet Elektrik Yatırım Şirketinin (SPIC) alt kuruluşu olan Çin Ulusal Devlet Nükleer Teknoloji Şirketine(SNPTC) ait AP 1000 Shangdong Haiyang Nükleer Santralini gezdi
24.03.2016
Bakan Albayrak Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Nur Bekri İle Bir Araya Geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin temasları kapsamında Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Nur Bekri ile bir araya geldi.
23.03.2016
Bakan Albayrak Çin Kalkınma Bankası’nı Ziyaret Etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin’deki temasları kapsamında Çin Kalkınma Bankası’nı (CDB) ziyaret etti.
22.03.2016
Bakan Albayrak, Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde Tedavi Gören Yaralıları Ziyaret Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ankara'daki terör saldırısında yaralanarak tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
14.03.2016
Bakan Albayrak: Hem Ülkemizin Gelişmesine Katkıda Bulunacağız Hem Doğal Kaynaklarımızı Sonuna Kadar Kullanacağız Hem de Çevreyle Barışık Bir Türkiye'ye Yatırım Yapacağız.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak TBMM Genel Kurulunda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında Hükümet adına yaptığı konuşmada, enerji alanında 2015 yılı küresel çalkantılar ve küçülmelerle geçerken, Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda büyümesini sürdürdüğünü söyledi.
03.03.2016
Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı'na katılarak burada bir konuşma yaptı.
29.02.2016
Kerkük - Yumurtalık Boru Hattı İle İlgili Açıklama
Kamuoyunun bilgisine;
27.02.2016
Türkiye İle Somali Arasında Elektrik Alanında İşbirliği Anlaşması İmzalandı
Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu çerçevesinde yapılan görüşmelerde "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Elektrik Alanında İş Birliğine İlişkin Anlaşması" imzalandı.
23.02.2016
Enerji Bakanı Berat Albayrak Terör Saldırısını Lanetledi
“Birlik ve beraberliğimize yapılan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti teröre karşı asla boyun eğmeyecek, ismi ne olursa olsun tüm terör örgütleri ile kararlı mücadelesinden taviz vermeyecektir.”
18.02.2016
Enerji Bakanı Albayrak Trabzon’da Çeşitli Temaslarda Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Trabzon’da çeşitli temaslarda bulundu.
14.02.2016
Enerjide Kömüre Öncelik Verilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kömür işletmecilerinin sorunlarını dinledi
12.02.2016
Bakan Albayrak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji Bakanlığı’nın Yürüttüğü Çalışmaları ve Projeleri Anlattı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2019 sonuna kadar elektrik enerjisi üretimi portföyünde yerli kömürün payının artırılması, toplam doğalgaz depolama kapasitesinin 5,3 milyar metreküpe ve toplam geri üretim kapasitesinin 100 milyon metreküp üzerine çıkarılması hedeflenmektedir" dedi.
09.02.2016
Enerji Bakanı Albayrak: "Tahkim Yüzde 13,3 İle 15,8 Arasında Bir İndirim Aralığı Verdi. İnşallah En Kısa Sürede Halkımıza Yansıtmayı Düşünüyoruz"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz tahkimi davasında kazanılan indirimin geriye dönük olarak işleyeceğini belirterek, "Burada tahkim tarafların anlaşması yönünde yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi. Bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarafların bir mutabakata varması ile ilgili bir süreç, sınırsız bir süreç değil. Bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" dedi.
02.02.2016
Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu İkinci Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği ile Enerji Faslı'nın açılması için 8 Ocak'ta yapılan güncellemelerle tekrardan sürecin başlatıldığını belirterek, "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu faslın açılması konusunun Avrupa Komisyonu'ndan Avrupa Konseyi'ne nakledileceğini düşünüyoruz" dedi.
28.01.2016